Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    20. Ožujak 2019. 21:32

A to cekanje u trudickoj je svugdje tako, pa si pripremite za jesen zivce 😏
    Marta, znam da je dr Pall duuuugo primao pacijente, a sad jel popunjeno neznam. Ali skroz razumijem tvoj problem jer sam i sama bila u istom sosu prije koju god. Trebalo je naci i dr opce prakse i gin i stomatologa. Nakon sto sam zvala i obilazila okolo doslovno sam pop**** poslala mail u hzzo, rekla da trazim na tom podrucju i da mi posalju listu tko prima pacijente. I onda su me opet neki odbili 🤦🏼‍♀️ moraju te uzeti, ali ne vrijedi se svadati s nekim koga ces trebati
    Bez obzira ako ces voditi T u bolnici moras si naci gin. U bolnici ti mogu davati interne uputnice, ali bilo koju terapiju da trebas to ti mora tvoj dr pisati recepte.

Frajla
    20. Ožujak 2019. 21:43

Bilo bi zgodno ako netko ima volje i vremena napraviti listu termina, pa da mozemo pratiti 😉
    Ja planiram roditi na Sv. Duhu, tamo sam i prvi puta.
    Nadam se da ova informacija nece nikome biti potrebna, ali cisto da znate. Ako zovete hitnu oni voze gdje pripadate (za zg mislim), nema biranja, npr cijeli novi zagreb spada pod petrovu. Iako si inace za porod slobodno mozete birati gdje hocete (ako vas vozi netko drugi)
    Ako netko ima volje i vremena, meni je genijlna knjiga "godine prve, zasto su vazne" od prof jovancevica.
    Ima na netu za skinuti, ja kupila na kraju kak mi je super. Ima stvarno o svemu, o njezi, dojenju, ad, izdajalicama, vjezbe za bebu, masaža, sta napraviti kad djete povraca, ima temperaturu, o cestim bolestima, o cjepivima, igre koje se mogu igrati s bebom, ma stvarno je svasta pokriveno

• marta07
    20. Ožujak 2019. 21:44

Frajla

Marta, znam da je dr Pall duuuugo primao pacijente, a sad jel popunjeno neznam. Ali skroz razumijem tvoj problem jer sam i sama bila u istom sosu prije koju god. Trebalo je naci i dr opce prakse i gin i stomatologa. Nakon sto sam zvala i obilazila okolo doslovno sam pop**** poslala mail u hzzo, rekla da trazim na tom podrucju i da mi posalju listu tko prima pacijente. I onda su me opet neki odbili 🤦🏼‍♀️ moraju te uzeti, ali ne vrijedi se svadati s nekim koga ces trebati
    Bez obzira ako ces voditi T u bolnici moras si naci gin. U bolnici ti mogu davati interne uputnice, ali bilo koju terapiju da trebas to ti mora tvoj dr pisati recepte.

Prima da dr , pall al ne trudnice i još jedan suprotno od njega mislim srček tak nekako on isto samo ne trudnice. Otpilile su me sestre samo tako. Kad rodim onda ću se prebaciti jedino ta opcija mi vrijedi

Frajla
    20. Ožujak 2019. 21:54

marta07

Frajla

Prima da dr , pall al ne trudnice i još jedan suprotno od njega mislim srček tak nekako on isto samo ne trudnice. Otpilile su me sestre samo tako. Kad rodim onda ću se prebaciti jedino ta opcija mi vrijedi

Ali trudnice moraju primiti ako nemas vec doktora (a onak 200 km dalje se ne racuna) 🤦🏼‍♀️
    Ja sam kod palla, on je meni presuper, nije bas pricljiv ako ne pitam, ali pregled je najugodniji ikada, a bila sam kod puno privatnika. I stvarno je strucan. Ali ono sto je problem je 
    1. sestru ne mozes dobiti na telefon, kao javlja se na  1 sat dnevno, al ne javlja se. Zovem po 20ak puta par dana i onda obicno na kraju muza posaljem da me osobno naruci
    2. Stvarno im je guzva, ako nisi trudna naruci te valjda za 3 mjeseca

Julie
    20. Ožujak 2019. 22:06

Frajla hvala za preporuku knjige, bas cu je procekirati, Marta mene je Srcek primio kao trudnica, sad ne znam jel to zato sto mi je to prvi hzzo ili kaj jer sam oduvijek isla u poliklinika Vili, dakle privatno i tamo radi predivna profa Višnja Latin, inace to je njezina poliklinika i stvarno zena daje sve od sebe. Profesionalna, topla, o iskustvu da ne govorim. Zaista tamo kad dodes ko da si doma, bas uvijek ugodno iskustvo, a sestra joj je opičena i bas su pravi tim. 

• Pikulica19
    20. Ožujak 2019. 22:13

felicita28

Ej curke :) cestitam novim curkama i dobrodosle. Cire koje su dns bile na ultrazvuki cestitam vam i znam da ste sigurno uzivale gledajuci vase mrvice :)
    Ja sam danas bila na kombiniranom probiru u Vinogradsku pa sam curkama nekim obecala napisati iskustva. Prvo da kazem da je sve u redu, bebac se super razvija, vidjela sam srceko, sake, kicmu, lice ma sve i bila je aktivna jako i mahala rucicama i nogicama, ma preslatko nesto. Dosli su mi odmah nalazi, rizik za sindrome je 1: 100000 tako da sam odmah mirnija. E sad, iskustvo s tim u Vinogradskoj meni osobno je katastrofa! Narucena sam bila u pola 9, dosla prva a primili me tek oko 10 sati. Bila je neka mlada sestra koja se sat i pol presetavala gore - dole, ulazila izlazila, a u meduvremenu se skupilo 15 trudnica s trbuhom do zuba, otvorenih po par cm koje su takoder cekale kod iste doktorice po 2 -3 sata sjedeci na stepenicama i po podu jer oni nisu osigurali dovoljno stolica i klupa za sjest (da napomenem ja sam stajala sat i pol, kicma me jos uvijek boli). Nakon sat i pol su me primili, prefled je trajao 5 min i onda sam isla u zgradu prekoputa vadit krv. Ordinacija u kojoj su radili ultrazvuk je dva sa dva, s tim da sam bila ja i jos jedna cura unurltra ona na jednom stolu ja na drugom, a pregrada jedva vidljiva. Mislim, jesmo zenske ali svako hoce svoju privatnost opet. Barem je doktorica bila ljubazna. Kad su dosli nalazi, a dosli su odmah danas sam sve zaborabila kad sam vidjela da je sve ok ali cure koje idu na probir u Vinogradsku, obaruzajte se dobro strpljenjem :) ja ne znam jesam ja pogodila takav dan ili uvijek tako ali strasno koliko se ceka a narucen si.

Joj hvala ti puno na opisanom ... Znaci 30.04. nosim stolcic sendvice i nesto za i popit 😂
    Bitno da sam sita jer kad sam gladna svi znaju oko mene da mi se ne približavaju 🙈

mc_zgb
    20. Ožujak 2019. 22:22

Julie

Frajla hvala za preporuku knjige, bas cu je procekirati, Marta mene je Srcek primio kao trudnica, sad ne znam jel to zato sto mi je to prvi hzzo ili kaj jer sam oduvijek isla u poliklinika Vili, dakle privatno i tamo radi predivna profa Višnja Latin, inace to je njezina poliklinika i stvarno zena daje sve od sebe. Profesionalna, topla, o iskustvu da ne govorim. Zaista tamo kad dodes ko da si doma, bas uvijek ugodno iskustvo, a sestra joj je opičena i bas su pravi tim.

I ja sam u toj poliklinici kod dr. Rudman, a kod dr. Latin obavljam briseve kad treba  meni divno iskustvo sa svima tamo, idem već 9 godina k njima.. rekla sam dokle god si mogu priuštit preglede tamo, da ću i ići, jer takav pristup ni blizu nisam dobila kod svoje preko hzzo.. 

felicita28
    20. Ožujak 2019. 23:02

Pikulica19

felicita28

Ej curke :) cestitam novim curkama i dobrodosle. Cire koje su dns bile na ultrazvuki cestitam vam i znam da ste sigurno uzivale gledajuci vase mrvice :)
    Ja sam danas bila na kombiniranom probiru u Vinogradsku pa sam curkama nekim obecala napisati iskustva. Prvo da kazem da je sve u redu, bebac se super razvija, vidjela sam srceko, sake, kicmu, lice ma sve i bila je aktivna jako i mahala rucicama i nogicama, ma preslatko nesto. Dosli su mi odmah nalazi, rizik za sindrome je 1: 100000 tako da sam odmah mirnija. E sad, iskustvo s tim u Vinogradskoj meni osobno je katastrofa! Narucena sam bila u pola 9, dosla prva a primili me tek oko 10 sati. Bila je neka mlada sestra koja se sat i pol presetavala gore - dole, ulazila izlazila, a u meduvremenu se skupilo 15 trudnica s trbuhom do zuba, otvorenih po par cm koje su takoder cekale kod iste doktorice po 2 -3 sata sjedeci na stepenicama i po podu jer oni nisu osigurali dovoljno stolica i klupa za sjest (da napomenem ja sam stajala sat i pol, kicma me jos uvijek boli). Nakon sat i pol su me primili, prefled je trajao 5 min i onda sam isla u zgradu prekoputa vadit krv. Ordinacija u kojoj su radili ultrazvuk je dva sa dva, s tim da sam bila ja i jos jedna cura unurltra ona na jednom stolu ja na drugom, a pregrada jedva vidljiva. Mislim, jesmo zenske ali svako hoce svoju privatnost opet. Barem je doktorica bila ljubazna. Kad su dosli nalazi, a dosli su odmah danas sam sve zaborabila kad sam vidjela da je sve ok ali cure koje idu na probir u Vinogradsku, obaruzajte se dobro strpljenjem :) ja ne znam jesam ja pogodila takav dan ili uvijek tako ali strasno koliko se ceka a narucen si.

Joj hvala ti puno na opisanom … Znaci 30.04. nosim stolcic sendvice i nesto za i popit 😂
    Bitno da sam sita jer kad sam gladna svi znaju oko mene da mi se ne približavaju 🙈

Hahaha da tako nekako :) da sam znala ponijela bi i ja...kicma me boli za poludit jer sam sat i pol stajala na istom mjestu, bolje da ove trudnice s trbuhom do zuba sjednu jadne, ja jos donekle mogu. Ali pozitivno je sto je doktorica super, sve ti objasni i pokaze na ultrazvuku, svaki dio tijela bebe i mozes pitati sve sto te zanima. Ako ti bude trebalo objasnit u koju zgradu od onih 100 uci, javi samo :)

• irma123
    20. Ožujak 2019. 23:45

Pokusavam stavit slike sa ultrazvuka al nece.. zna netko zasto?

Julie
    20. Ožujak 2019. 23:46

mc_zgb

Julie

I ja sam u toj poliklinici kod dr. Rudman, a kod dr. Latin obavljam briseve kad trebameni divno iskustvo sa svima tamo, idem već 9 godina k njima.. rekla sam dokle god si mogu priuštit preglede tamo, da ću i ići, jer takav pristup ni blizu nisam dobila kod svoje preko hzzo..

Bila sam i ja jednom kod dr. Rudman jer je Latin bila na go, takoder isto misljenje imam i o joj. Vrlo topla i strucna ginekologinja. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.