Cure koje ste u pocetku 3. tromjesjecja jel imate osjecaj kao da se promijenio nacin kretanja bebe? Recimo nisu to vise udarci ko prije, vise kao da mi se rola, ziga ispod koze, i ono nekad neki ko leptirici i drmuckanje/vibrirajuci osjecaj. I mozda par puta dnevno neki kick i stucanje. Malo kad osjetim taj vibrirajuci feel se zabrinem, al sam citala da je i drugima nekad tako.

Ja sam upravo saznala, a dali ste vi znale da lijecnici bi trebali prijaviti policiji vozacice koje su usle u 5.mj. trudnoce?
Ocito ono "trudnoca nije bolest, vec stanje" ne vrijedi… Onome pod koktel tabletama ne oduzmu vozacku i skoro ubije cijelu obitelj a trudnice bi se kao trebalo kontrolirati a svjesno ulazim u auto i ako se oajecam lose pa necu nit izlazit iz kuce a gdje jos sjedat za volan 🤦🏼♀️
Pojma o tome nisam imala😳😳
Jednu trudnu curu su zaustavili policajci i samo ju opomenuli da po zakonu zadnja 2 mjeseca u trudnoci ne smije vozit nit bit na suvozacevu mjestu🙃
Nego di cu se vozit... Sta je njima 🤔
Ja sam upravo saznala, a dali ste vi znale da lijecnici bi trebali prijaviti policiji vozacice koje su usle u 5.mj. trudnoce?
Ocito ono "trudnoca nije bolest, vec stanje" ne vrijedi… Onome pod koktel tabletama ne oduzmu vozacku i skoro ubije cijelu obitelj a trudnice bi se kao trebalo kontrolirati a svjesno ulazim u auto i ako se oajecam lose pa necu nit izlazit iz kuce a gdje jos sjedat za volan 🤦🏼♀️
Pojma o tome nisam imala😳😳
Jednu trudnu curu su zaustavili policajci i samo ju opomenuli da po zakonu zadnja 2 mjeseca u trudnoci ne smije vozit nit bit na suvozacevu mjestu🙃
Ma da?? Ja vozim, a nekih 3 ipo tjedna do termina. Ups…
I ja isto 😂 vjerojatno cu se i u rađaonu odvest 😂😂
Takodjer 😂😂😂😂😂
I da, rekla nam je dr da si možemo dofurati svoj banana jastuk u bolnicu
U prvoj trudnoci sam vozila do zadnjeg dana, i sada cu ako se budem dobro osjecala kao tada. Nikad mi policija nije nista komentirala, pregledaju dokumente i vozi dalje.

Joj boze budala u ovoj drzavi. 😱🤦🏼♀️ Jel to ginekolog kao treba prijaviti ili opce prakse?
A mene isto zivo zanima gdje to pise da trudnice ne smiju voziti. A posebno dio da ne smije sjediti naprijed, jer ne vidim koja je razlika naprijed ili iza. Pa i djeca smiju sjediti naprijed po zakonu ako su adekvatnoj sjedalici.

Jel vama ginekolog dojke pregledava? Meni u prvoj trudnoći je,u ovoj nije..a napipala sam neku veću kvržicu,pomičnu.čak kad je diram boli poslije 🙄
Ja isla do ducana... Naravno, cekam red nebi nitko propustio (a sve stranci)... I copili me laznjaci.. Pa sam sjela u kafic i cekala da se smiri... Sad me samo ziga menstrualna bol... Ici cu pod tus pa u lezeci...
Cure koje ste u pocetku 3. tromjesjecja jel imate osjecaj kao da se promijenio nacin kretanja bebe? Recimo nisu to vise udarci ko prije, vise kao da mi se rola, ziga ispod koze, i ono nekad neki ko leptirici i drmuckanje/vibrirajuci osjecaj. I mozda par puta dnevno neki kick i stucanje. Malo kad osjetim taj vibrirajuci feel se zabrinem, al sam citala da je i drugima nekad tako.
Da, definitivno… Tu i tamo koji udarac, ali slabo.. Sad osjetim samo kao da mi pliva unutra😂😂 Trbuh se sav izoblici kak se ona krece😁😁
Promijenio se način iz ugodnog i simpatičnog u pomalo neugodne i nekad bolne udarce...nisam na početku 3. već pomalo pri kraju, ali mislim da ima još mjesta radi moje visine pa je zato i dosta aktivan dok neki kojima fali mjesta pomalo se umiruju u ovom periodu...
Da i ja osjecam... Prije koji mjesec mi je vibriralo gore malo ispod zeludca i ovdje mi nitko nije odgovorio na to, a niti dr. nisu imali objasnjenje za to a isto to osjetim sad dole....
Onda jucer su takvi bili polreti da se kao samo njihala lijevo desno i koji mi kick nogicom nabaci 😂
Kad se hocu namjestit bocno nebitno na koju stranu ko da me nozem probata, valjda se ona namjestila a mene ko šiša.... Pa sam se sjela, mozda se okrene 🤷♀️ I kad sam napokon uspjela bocno leci prislonila sam ruku na donji dio trbuha i osjetila ko kuckanje neko onak ravnomjerno, kao kucaji srca ali ocito je to bilo stucanje- nase prvo stucanje 🥳
...
Ja cu vas pitat policajca sutra koji je bio i prometni po kojem zakonu i kojem clanku je to zapisano jer nit ja nisam nasla.
Ali kao ide da ginekolog daje izvjestaj policiji o vozacicama koje su usle u 5.mj trudnoce i da ih onda Medicina rada zove na razgovor i procjenjuju dali su sposobne voziti. 🤷♀️
Sve mi je to nekako nedoreceno skroz...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji