Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Kolovoz 2019. 15:28

Please moze li mi jedna mama kada rodi javiti gdje trebam ici za porodiljnu naknadu i koje papire trebam donjeti. Ali mama koja je bila nezaposlena prije trudnoce i trudnoci. Ja nemam pojma jel trebam u hzzo ili socijalno ili biro ili nesto trece.Tko to rijesava, kome se obratiti u vezi toga? Iskreno na birou nikad nisam bila niti sam se prijavljivala, uvijek sam radila, ali sad evo ne radim vise od 9mjs.... 🤷‍♀️

Julie
    11. Kolovoz 2019. 15:36

Kengurica vrijeme leti, svi mi se priblizavamo 😍😍😍
    Mona sto nije uredu?? Di si bila, u bolnici ili?

• renata.koscec
    11. Kolovoz 2019. 15:38

Ja sam jutros skuhala lecu, otisla s malom u park, rucale po povratku, malo odmorila, oprala kupaonu i po kuhinji stednjak i sudoper i sad opet odmaram. Povremeno palim klimu jer bi krepala. Danas nije tak strasno, jucer je bilo uzas. Isli u 5 popodne na djecji rodjendan, na drugi kraj grada, vratili se tek iza 10 navecer, bila mrtva. Danas mala i ja spavale do 9.

Leona29
    11. Kolovoz 2019. 15:53

Mi smo veceras pozvani na rockas... A meni se i ide i ne ide... Vruce je a i nemogu bas sjedit puno.. A opet neda mi se ni bit doma 🤔

11. Kolovoz 2019. 15:56

Andrea21

Please moze li mi jedna mama kada rodi javiti gdje trebam ici za porodiljnu naknadu i koje papire trebam donjeti. Ali mama koja je bila nezaposlena prije trudnoce i trudnoci. Ja nemam pojma jel trebam u hzzo ili socijalno ili biro ili nesto trece.Tko to rijesava, kome se obratiti u vezi toga? Iskreno na birou nikad nisam bila niti sam se prijavljivala, uvijek sam radila, ali sad evo ne radim vise od 9mjs…. 🤷‍♀️

Ja mislim da bi morala biti prijavljena na biro da bi imala pravo na porodiljnu naknadu bas zato sto nisi radila.. Ja sam radila prije trudnoce i onda sam se prijavila ponovno na biro i od onda sam na birou... Mogu ti ja provjeriti gdje se trebas javiti ali mislim da ti je obavezna prijava na birou kako bi imala pravo na porodiljnu naknadu. 

11. Kolovoz 2019. 16:14

Andrea21
    Porodiljna naknada za nezaposlene roditelje i roditelje koji ostvaruju drugi dohodak

Majke koje su nezaposlene (a prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje) ili ostvaruju drugi dohodak imaju pravo na poštedu od rada od rođenja djeteta do 70. dana nakon rođenja djeteta. Nakon te obvezne poštede koja se odnosi na majke, roditelji imaju pravo na rodiljnu te roditeljsku poštedu od rada do navršene prve godine života djeteta za prvo i drugo dijete te u trajanju od 3 godine za blizance, treće i svako sljedeće dijete.
    U tom razdoblju roditelj ima pravo na novčanu naknadu u iznosu 70% proračunske osnovice (2 328 kuna).
    Kako bi roditelj mogao ostvariti pravo na ovu naknadu:
    [ul]
    [li]mora biti hrvatski državljanin ili stranac s odobrenim stalnim boravkom u Hrvatskoj[/li]
    [li]mora imati neprekidno prebivalište ili stalni boravak u Hrvatskoj u trajanju od najmanje 3 godine[/li]
    [li]mora biti zdravstveno osiguran[/li]
    [li]da se vodi u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 9 mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine prije rođenja djeteta te ako su se prijavili u evidenciju nezaposlenih u propisanim rokovima.[/li]
    [/ul]

11. Kolovoz 2019. 16:18

Andrea21

Please moze li mi jedna mama kada rodi javiti gdje trebam ici za porodiljnu naknadu i koje papire trebam donjeti. Ali mama koja je bila nezaposlena prije trudnoce i trudnoci. Ja nemam pojma jel trebam u hzzo ili socijalno ili biro ili nesto trece.Tko to rijesava, kome se obratiti u vezi toga? Iskreno na birou nikad nisam bila niti sam se prijavljivala, uvijek sam radila, ali sad evo ne radim vise od 9mjs…. 🤷‍♀️

http://www.roditelji.hr/obitelj/1165-prava-nezaposlenih-roditelja/   pogledaj si ovdje mislim da ti sve pise. U biti trebala bi biti prijavljena na biro i odi u hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i tamo pitaj sta i kako trebas imati da bi imala pravo na novcice. 

luce35
    11. Kolovoz 2019. 16:29

Ako si stalno radila zar nisi koristila naknadu za nezaposlene po prestanku rada? Svakako se odi prijavit na hzz

11. Kolovoz 2019. 16:37

Ma nisam se prijavljivala nikad na biro jer kad sam prestala raditi otisl sam u svicarsku kod decka i sad kad sam se vratila prije par mjeseci totalno sam zaboravila na to 😏 jeli mi sad kasno se prijaviti ili sto?
    Da ici cu u hzzo iduci tjedan i biro onda... 

luce35
    11. Kolovoz 2019. 16:48

Mozes se prijavit za porodiljnu, al naknadu za nezaposlene neces moci iskoristit, u roku 30 dana je trebala biti prijava ako nisu mijenjali nesto 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.