Mozes se prijavit za porodiljnu, al naknadu za nezaposlene neces moci iskoristit, u roku 30 dana je trebala biti prijava ako nisu mijenjali nesto
Samo mi za porodiljnu naknadu i treba... znaci mogu se i trebam prijaviti na biro?
Uglavnom kada se to sve rijesi i odnesu svi papiri gdje se vec treba, kada se pocinje koristiti ta porodiljna naknada? Tek kad se beba rodi ili nesto prije?
Toliko toga trebam obaviti kada se rodi pa da ako se ista moze prije rodenja da uspijem rijesiti
Uglavnom kada se to sve rijesi i odnesu svi papiri gdje se vec treba, kada se pocinje koristiti ta porodiljna naknada? Tek kad se beba rodi ili nesto prije?
Toliko toga trebam obaviti kada se rodi pa da ako se ista moze prije rodenja da uspijem rijesiti
Ja sam diplomirala sredinom 7. i isla se raspitat a tamo su mi rekli da sam kao automatski evidentirana kao nezaposlena, uzeli su kopiju potvrde o zavrsetku skolovanja. Za naknadu imamo 30dana nakon rodenja djeteta i treba donijet obrazac ispunjen koji sam tad pokupila na šalteru i na njemu su jos 5.stvari navedene za imat sa sobom kad se dode nakom rođenja djeteta (1.kopija rodnog lista bebe, 2. kopija osobne i zdravstvene majke, 3.uvjerenje policijske uprave o prebivalistu majke, 4.dokaz o statusu korisnika,npr potvrda o redovitom skolovanju i 5.preslika kartice tekuceg racuna podnositrlja zahtjeva).
Nadam se da je to sve jer sam se nekoliko puta vec raspitivala
Ne trebas biti prijavljena na biro, bitno je da si zdravstveno osigurana
Ja sam evo s pregleda. Pored svih problemčića imam i promjene na posteljici već,kontrola za 10 dana. Inače sam na heparinu.. nego rano još ,al eto valjda bude ok
Sta nedjeljom imate preglede isto??
Da,jer on ide na godišnji pa neće bit u ambulanti pa sam išla danas na odjel u bolnicu samo da mi uzv napravi
Oo zene i kod vas je zega, kod nas je isto nemoguce..
Ja vec 7 dana borim se s ovim osipom.. Dobila sam dozvolu od gin. Za Rinolan tbl. Al jos se mislim da li fu ih uzeti il ne. Jedan dermo mi ih preporucuje i kaze nece nistw biti plodu, vec je 30 tj. A dok drugo misljenjen kad sam trazila bilo je hm...
Tako sa ni sama nezz. Voljela bih da sam od onih sto se puno ne raspituju vec piju, al nisam..
Krenuli smo tek u neki ozb. Kupovinu odjece, i pogubljena sam skroz.. Ovaj osip me iz cipela izbio, pa sam ni na nebi ni zemlji.
Al vjerovati da ce biti bolje, nema druge. 🤐🙃
url=https://lilypie.com]
Jules55 - E bas ti hvala, i s tim svim papirama onda na hzzo ili?
Marinaaa- stvarno ne trebam biti?
MonaL bas mi je zao. Nadam se da ipak nisu promjene takve da ces morati roditi vec uskoro. Koji si tt?
Jules55 - E bas ti hvala, i s tim svim papirama onda na hzzo ili?
Marinaaa- stvarno ne trebam biti?
samo na hzzo,nisan ni ja prijavljena na birou nego samo zdravstveno osigurana
Tanja Šprljan Szivo, univ. bacc. act. soc. 02/06/2019 at 08:56
Poštovana, porodiljna naknada nije povezana s prijavom na zavod za zapošljavanje već sa zdravstvenim osiguranjem. Imate pravo na porodiljni i na vas se odnosi dio članka pod podnaslovom Porodiljna naknada za roditelje izvan sustava rada.
(I ja sam se raspitivala kad sam saznala da sam trudna jer sam taman prestala raditi i ovo je bio odgovor) a nikad nisam bila na birou.
Sortiraj odgovore
Najstariji