Pa nitko nije rekao da ako ne napise plan da ce sutiti i trpiti ako mu se nesto čini nehumano ili da se neće uopce informirati. Nazalost i previse sam vremena provela po bolnicama i ne pada mi napamet glumiti dr. Google-a, ali to ne znaci da sam u potpunosti neinformirana ili da ne razgovaram s onima koji me liječe. Istina je i da nisu doktori svemogući i da će nas bolje liječiti ako od nas dobiju više informacija. Prošla sam Potpomognutu oplodnju te promijenila ustanovu i liječnika baš zato što sam se informirala, ali neki ljudi stvarno prelaze svaku granicu ukusa danas. Pametuje se doktorima, učiteljima, profesorima do te mjere da ih se zlostavlja. I tome treba stati na kraj kao i liječnicima koji provode samovolju.
👏👏
Ja sam vam smotana mislila da je plan poroda neki medicinski dokument haha na skoro svim popisima za rodiliste je pisalo stavite svoj plan poroda na vrh i zvucalo je kao nesto bitno i onda mi je jedna sestricna dala svoj plan poroda i mislim da je ok da to ima netko ako zeli imati, ali ja sam se odlucila da necu to raditi. Iskreno onak ja mogu filozofirat da ne zelim sta ti ja znam drip il nesto, ali realno valjda osoblje u bolnici najbolje zna sta mi treba ili ne treba. Ako i ne zna e jebiga nisam imala srece.. Mislim da sve puno lakse ide i nama i osoblju kada se normalno komunicira i kada ih se slusa. Vrlo vjerojatno ce te i onda puno ozbiljnije shvatit ako im nesto govoris ako se normalno ophodis s njima, a ne ko histericno cudoviste koje misli da sve zna o svemu ili kad ocekujes da ce babice sjedit uz tebe i tepat ti 6 sati. Mene je na tečaju iznenadio podatak da u Zagrebu svega 10% trudnica ode na trudnički tečaj i naravno da im je sve šok i nepoznanica.. Iovako si ne mozes predociti kako je to, ali barem otprilike znas sto mozes ocekivati.. Daleko od toga da se ne treba informirati i traziti neka svoja prava, ali treba znati ako ti kazu da nesto ne mozes dobiti ili raditi da je to s razlogom, a ne zato sto je neka zlocesta zena odlucila bit babica da moze mucit zene
I trebamo se zapitati kome uopce ostavljamo zemlju u nasljedje. Djeci koja vise ne postuju autoritet jer su se mame informirale na internetu pa odlucile maltretirati tete u vrticu i ucitelje, a svoje dijete nauciti da nema nikakvu odgovornost prema nicemu i da mu nitko nista ne moze. Taj ce nas mozda i lijeciti za 20godina, a onda jao se nama. Eto ja imam nesto protiv toga, ali to ne znaci da sam glupa i neinformirana i da cu dati da mi na porodu netko odreZe sisu jer je mislio da je pupcana vrpca.
Dinah ja razumijem i sta ti zelis reci, ali netko ce to vjeruj mi zloupotrijebiti jer on nadje informacije, ali ne zna njima baratati. Nije informacija za svakoga.
Ajme, danas je ocito nesto u zraku ili nam hormoni previse divljaju 😅🙃
Ma samo svaka kako misli da je najbolje! Nitko nemoze porod odradit umjesto nas.. Niti sve ono kasnije. Iz iskustva ucimo 😍
Evo i mene s pregleda…uredna normalna trudnoca, vanjsko usce ulozivo za mali vrsak prsta, plodna voda je pala sa 29cm na 19cm sto je super, beba teska 1770 grama al mi se nekako to cini malo ili? Dobila dozvolu za ic na more, al moram jos napravit urinokulturu i krvnu sliku izvaditi ako to bude u redu, mogu slobodno ici
Ja sam 31 tjedan bila danas na pregledu beba 1600 grama, kaze doktor kako i treba biti. Znaci da je to normalna tezina 🤗
Ajde super onda...ja sam 31 + 4 tako da je to onda taman negdje :)
Dijmar, nitko mi nista nije objasnio ni rekao. Ja sam prvi puta isla u petrovu danas u TA i jos su se cudili sto me moja ginekologica tako rano poslala tamo, ja kazem zbog viska plodne vode oni me posalju na UZV i izmjere 19,5, imala sam 29. Sad da li je aprat kod te doktorice mojs pokazivao krivo ili mi je ona nesto krivo izracunala nemam pojma, ali po danasnjem nalazu nema panike radi plodne vode.
Meni isto niti na jednom nalazu ne pise duljina djeteta, al vidim da neke cure znaju duljinu djeteta. I ja bi volila znati. Idem pokusati nac tu aplikaciju o kojoj je netko pisao tu
Evo i mene s pregleda…uredna normalna trudnoca, vanjsko usce ulozivo za mali vrsak prsta, plodna voda je pala sa 29cm na 19cm sto je super, beba teska 1770 grama al mi se nekako to cini malo ili? Dobila dozvolu za ic na more, al moram jos napravit urinokulturu i krvnu sliku izvaditi ako to bude u redu, mogu slobodno ici
Ja sam 31 tjedan bila danas na pregledu beba 1600 grama, kaze doktor kako i treba biti. Znaci da je to normalna tezina 🤗
Ajde super onda…ja sam 31 + 4 tako da je to onda taman negdje :)
Dijmar,nitko mi nista nije objasnio ni rekao. Ja sam prvi puta isla u petrovu danas u TA i jos su se cudili sto me moja ginekologica tako rano poslala tamo, ja kazem zbog viska plodne vode oni me posalju na UZV i izmjere 19,5, imala sam 29. Sad da li je aprat kod te doktorice mojs pokazivao krivo ili mi je ona nesto krivo izracunala nemam pojma, ali po danasnjem nalazu nema panike radi plodne vode.
Meni isto niti na jednom nalazu ne pise duljina djeteta, al vidim da neke cure znaju duljinu djeteta. I ja bi volila znati. Idem pokusati nac tu aplikaciju o kojoj je netko pisao tu
Ja sam nasla ovu https://www.gravidanzaonline.it/calcola-on-line/calcola-lunghezza-feto kontam da to bas i nije najpreciznije, ali mi se poklapalo otprilike s onim sto mi je gin rekla pa ajd
Cure, jel koja išla na akupunkturu u Vinogradsku? Tamo ima baš taj centar za bol ili liječenje boli, tako nekako. Zanima me ako koja zna gdje se točno to nalazi? Idem sutra tamo, dobila sam s više strana preporuku da je dobro.
Ima raznih "vrsta" - ja ću konkretno tražiti za bolove u leđima (i išijas moj divni zbog kojeg se ne mogu ponekad pomaknuti iz kreveta) i plus za olakšavanje poroda (ovo je APP više, ne može naškoditi valjda ).
I trebamo se zapitati kome uopce ostavljamo zemlju u nasljedje. Djeci koja vise ne postuju autoritet jer su se mame informirale na internetu pa odlucile maltretirati tete u vrticu i ucitelje, a svoje dijete nauciti da nema nikakvu odgovornost prema nicemu i da mu nitko nista ne moze. Taj ce nas mozda i lijeciti za 20godina, a onda jao se nama. Eto ja imam nesto protiv toga, ali to ne znaci da sam glupa i neinformirana i da cu dati da mi na porodu netko odreZe sisu jer je mislio da je pupcana vrpca.
Dinah ja razumijem i sta ti zelis reci, ali netko ce to vjeruj mi zloupotrijebiti jer on nadje informacije, ali ne zna njima baratati. Nije informacija za svakoga.
Postoje strucne knjige, tecajevi, edukacije s babicama, doulama, ljecnicima koji se zalazu s prirodan porod... Znaci ljudi koji su strucni na tom podrucju. Pa jel se vi informirate na bebcu, pampers stranici, klokanici i ostalim sponzoriranim portalima?
Mislim... Svatko zna za sebe. Kao sto rece netko maloprije, oko 10% zena ode na BESPLATAN trudnicki tecaj u bolnicu. Toliko o tome. Najlakse se predati doktorima u ruke pa poslije kukati kakvi su. Prema meni su bili divni u Varazdinu i hvala im sto su postivali moj plan poroda. Ove u Cakovcu ne mogu kriviti za nista, krivica je na meni zbog moje neinformiranosti i ignorancije tipa 'lako cu, kako sve tako i ja, oni znaju bolje' i tako 🙄
Svatko ima neku svoju pricu... I sve je ok dokle postujemo jedna drugu i da je svacije misljenje drugacije 💕
Meni je super kak svi pricaju kak je vani ovako i onako onda kad im pase. Od vani hodaju okolo, a ne leze na ctg pa na dalje.
A s druge strane nitko ne spominje kak su vani kod uredne trudnoce samo 3 ultrazvuka, prije 12 tjedna vas niko ni nece pogledati, kak im trudnocu cesto vode babice i kako najcesce nema nikakvih pretraga. A kod nas frka i panika ako je izmedu pregleda (kod doktora!) ista vise od 4 tjedna. A o krvnim slikama, urinima, protocima, anomaly, uzv srca i cemu sve ne tu pricamo kao da su najnormalniji pregledi i da se podrazumjevaju
Postoje strucne knjige, tecajevi, edukacije s babicama, doulama, ljecnicima koji se zalazu s prirodan porod… Znaci ljudi koji su strucni na tom podrucju. Pa jel se vi informirate na bebcu, pampers stranici, klokanici i ostalim sponzoriranim portalima?
Mislim… Svatko zna za sebe. Kao sto rece netko maloprije, oko 10% zena ode na BESPLATAN trudnicki tecaj u bolnicu. Toliko o tome. Najlakse se predati doktorima u ruke pa poslije kukati kakvi su. Prema meni su bili divni u Varazdinu i hvala im sto su postivali moj plan poroda. Ove u Cakovcu ne mogu kriviti za nista, krivica je na meni zbog moje neinformiranosti i ignorancije tipa 'lako cu, kako sve tako i ja, oni znaju bolje' i tako 🙄
Svatko ima neku svoju pricu… I sve je ok dokle postujemo jedna drugu i da je svacije misljenje drugacije 💕
To sve stoji, ja poštujem svačije mišljenje, radim kako mislim da je najbolje za mene i u to neću ulaziti.
Meni je trn u oku bio onaj post sa toliko vulgarnosti i 'ja sam najpametnija' stavom da nisam mogla vjerovati da se jedna žena može tako izražavati, još na ovoj stranici gdje jedni drugima pomažemo i dajemo savjete.
Odvratno!
Sortiraj odgovore
Najstariji