Felicita moj je mali u 30. tjednu bio na 1600 tak da i ja mislim da je to uredu
Manich, vodi se ne nadaj tu u KBC Osijek…🙄 Na tecaju je receno da se moze ponijeti termalna vodica da se malo osvjezis i to je to…ali da si poneses svakako vodu za poslije poroda. Znaci nema piti, mozda ti daju da si na gazu namocis pa usne ovlazis tako. I mene sekira ta voda, dosta ju inace pijem i strah me da cu biti zedna ko pseto. Da rezimiram, na tecaju su rekli da se ponese spavacica, papuce, labelo, termalna voda, lepeza (ako zelis), dokumentacija (krvna grupa, trudnicka knjizica), nesto za piti i jesti za poslije…to ti je kao za predrađaonu/rađaonu. Njihova preporuka je doci kad su trudovi na 10 min, a odmah ako pukne vodenjak. I javi senobavezno patronaznoj sestri u DZ, mozes vec i sad negdje ili za koji dan jer ce ti mozda doci i prije poroda…kao, u Osijeku navodno imaju takvu praksu, a sad ne znam za BM. Za pupak ti treba octenisept i tyrosur prasak…kod kuce, jel, time se tu tretira…
Termalna voda jesam ja totalni debil pa neznam sta je to? I ovo mi je koma znaci grlo ti se osusi od zedji i ti trebas biti normalna i tiskat i dahtat tamo ko pseto bez da ti daju usrane vode da popijes jebote?! E vidis zbog toga mi se sere najradje bi otisla rodit u vukovar ko sestricna i imala tretman ko covjek. Ja vec vidim ako mi nebudu dali vode a budem tak sva jadna da nemogu gutat od suhoce u grlu ja cu im sigurno jebat sve po spisku. Meni to nije humano.. Nevidim nijedan jebeni dobar razlog zasto nebih smjela imati sa sobom bocicu vode i da si uzmem gutljaj ili da mi netko doda ako ja tamo dahcem sat dva.. Nebi trazila jest ali vodaaaa jeboteeee.. Ma uhhh sto sam sad bjesna.. Sere mi se od te nase bolnice jos ako budem imala srecu pa naletim na neku nadrkanu smjenu e pa jebat cu im mater svima cim dodjem sebi. Ja sigurno necu biti jedna od onih zena koja ce sutit o losem iskustvu.
Esam ja glupa ili tebi u ovome zivotu nista ne pase? Doktori jako dobro znaju zasto ne dozvoljavaju vodu i ti dizes toliku paniku radi vode? Odi rodi u Vukovar i problem rijesen!
Evo i mene s pregleda…uredna normalna trudnoca, vanjsko usce ulozivo za mali vrsak prsta, plodna voda je pala sa 29cm na 19cm sto je super, beba teska 1770 grama al mi se nekako to cini malo ili? Dobila dozvolu za ic na more, al moram jos napravit urinokulturu i krvnu sliku izvaditi ako to bude u redu, mogu slobodno ici
Kazu da bebe dobivaju najvise zadnji mj tako da stigne nadoknaditi, kao sto je moja u 2 tj pola kg 😂
Kad smo kod termalne, imate u dm-u vodu u spreju (bar je bilo prije, sad nisam zagledala), neka njihova marka za sitne novce. Naravno, nije termalna, al skroz ok za osvjeziti se tako.
Manich, vodi se ne nadaj tu u KBC Osijek…🙄 Na tecaju je receno da se moze ponijeti termalna vodica da se malo osvjezis i to je to…ali da si poneses svakako vodu za poslije poroda. Znaci nema piti, mozda ti daju da si na gazu namocis pa usne ovlazis tako. I mene sekira ta voda, dosta ju inace pijem i strah me da cu biti zedna ko pseto. Da rezimiram, na tecaju su rekli da se ponese spavacica, papuce, labelo, termalna voda, lepeza (ako zelis), dokumentacija (krvna grupa, trudnicka knjizica), nesto za piti i jesti za poslije…to ti je kao za predrađaonu/rađaonu. Njihova preporuka je doci kad su trudovi na 10 min, a odmah ako pukne vodenjak. I javi senobavezno patronaznoj sestri u DZ, mozes vec i sad negdje ili za koji dan jer ce ti mozda doci i prije poroda…kao, u Osijeku navodno imaju takvu praksu, a sad ne znam za BM. Za pupak ti treba octenisept i tyrosur prasak…kod kuce, jel, time se tu tretira…
Termalna voda jesam ja totalni debil pa neznam sta je to? I ovo mi je koma znaci grlo ti se osusi od zedji i ti trebas biti normalna i tiskat i dahtat tamo ko pseto bez da ti daju usrane vode da popijes jebote?! E vidis zbog toga mi se sere najradje bi otisla rodit u vukovar ko sestricna i imala tretman ko covjek. Ja vec vidim ako mi nebudu dali vode a budem tak sva jadna da nemogu gutat od suhoce u grlu ja cu im sigurno jebat sve po spisku. Meni to nije humano.. Nevidim nijedan jebeni dobar razlog zasto nebih smjela imati sa sobom bocicu vode i da si uzmem gutljaj ili da mi netko doda ako ja tamo dahcem sat dva.. Nebi trazila jest ali vodaaaa jeboteeee.. Ma uhhh sto sam sad bjesna.. Sere mi se od te nase bolnice jos ako budem imala srecu pa naletim na neku nadrkanu smjenu e pa jebat cu im mater svima cim dodjem sebi. Ja sigurno necu biti jedna od onih zena koja ce sutit o losem iskustvu.
Esam ja glupa ili tebi u ovome zivotu nista ne pase? Doktori jako dobro znaju zasto ne dozvoljavaju vodu i ti dizes toliku paniku radi vode? Odi rodi u Vukovar i problem rijesen!
👏👏👏👏
Necete se ni sjetit da ste zedne ne brinite 🤣😂🤣😂 ja sam se dok sam bila na klizmi popila par gutljaja vode dok me nisu gledale i bilo mi je muka na porodu ne treba vam voda vjerujte mi ako oni osjete da Vam je lose dobit cete infuziju al necete bit ni zedene niti cete se sjetit vode u radaoni vjerujte mi 😉
Sunce mu zarko pa nije da ti ne daju vodu da bi se izivljavali nad tobom nego zato sto u slucaju komplikacije ides na carski i moras biti na taste. Bolnice imaju svoje protokole s razlogom samo danas uz internet smo svi pametniji od njih. Da, i oni griješe jer su ljudi, ali generalno nam pomažu. Smrtnost majki i novorodjenčadi je značajno smanjena dolaskom moderne medicine. Osobno ne znam da li ću pisati plan jer mi pomalo glupo zvuče neke stvari. Npr. odbijam epiziotomiju ako nije nužna. Kako ja kao laik koji sam ne vodi svoj porod znam da li je kod mene u danom trenutku nuŽna?
Moj savjet je da ništa ne hebemo mater osoblju jer time nismo apsolutno ništa postigli osim sebe uzrujali. A ako ipak odlučimo im svašta reći evo ja garantiram nećemo na taj način navesti nikoga na promjenu, neće taj doktor ili babica pomisliti, a joj Kengurica mi je mamu po spisku spominjala, znači ja sam pogriješio/la i odmah od sutra ću biti drugačiji. Zasad najbolji savjet koji sam čula od višerotkinje je da pokušam maksimalno suradjivati s osobljem ba porodu i da boljeg savjeta od toga nema.
Slažem se za plan poroda, mi ne znamo sto i kad je nužno. Ja samo želim i to ću ima reci čim stignemo da ćemo donirati matične iz pupčane i da u slucaju carskog daju tati bebu skin to skin. To su nam i na Merkuru na tečaju rekli da im svakako kažemo jer kad krene carski Itd oni ponekad “zaborave” na tatu 😂
To nam je važno, a ostalo ne želim pametovati. Kako sam rekla i na tecaju tako i sad mislim. S razlogom smo vodeni kod liječnika i s razlogom dolazimo tu trudnoću odnosno porod privesti kraju u kontroliranim uvjetima i uz pomoć i stručnjaka.
ReginaP bravo za bebicu 😍 moja ima 2600 al mi nije receno koliko je dugacka 🤔 i malo me zabrinjava sto je kao manja idem sutra ponovno na kontrolu pa cu bas reci doktoru svome da mi napravi uzv da vidim njegovu procjenu..
Minnie_mi znam da tako mora biti al mene to tako iscrpljuje i jos plus sto kazes ove vrucine ja se borim za malo zraka kako je beba blizu pluća pa mi je borba za malo zraka
E rekao mi je doktor da imas na internetu aplikacije koje ti prema duzini bedrene kosti otprilike izracunaju duljinu bebice
Ja sam med.sestra i nesto najgore mi je vidjet dok netko "pljuje" po sestrama,babicama,dotorima,osoblju bolnice (osim dok postoji pravi razlog za to). toliko puta dodes iz nocne smjene i ne mozes zaspat jer razmisljas o tome da li sam napravila sve na poslu, da li sam onom decku poslje op dala tabletu za bolove koju me trazio, dal sam onu baku okrenula na drugu stranu, dal sam maknula onu flasu infuzije,kak je zavrsila ona operacija? Kak su reagirali mama i tata one curica koja nam je umrla na odjelu? 10000 pitanja dok legnes nakog 12 sati smjene ujutro u i u krevet... a onda ti netko j*** mater, pljune u tebe ( da,da -i to se nama sestrama radi), prijeti smrcu, da ce pobit obitelj, zvat novinare i slicno.. niti vikenda, ni petka, ni svetka.. moje djete nebude moglo racunat na mamu za bozic, ni za uskrs, ni za otvaranje poklona na badnjak ni na priredbe u skolama i vrticu.. jer eto... mama bude morala slusat da joj netko j*** mater jer radi svoj posao.. a radi ga svim srcem i stavila bude pacijenta ispred sebe i svoje obitelji... toliko...
Sortiraj odgovore
Najstariji