ReginaP bravo za bebicu 😍 moja ima 2600 al mi nije receno koliko je dugacka 🤔 i malo me zabrinjava sto je kao manja idem sutra ponovno na kontrolu pa cu bas reci doktoru svome da mi napravi uzv da vidim njegovu procjenu..
Minnie_mi znam da tako mora biti al mene to tako iscrpljuje i jos plus sto kazes ove vrucine ja se borim za malo zraka kako je beba blizu pluća pa mi je borba za malo zraka
E rekao mi je doktor da imas na internetu aplikacije koje ti prema duzini bedrene kosti otprilike izracunaju duljinu bebice
Supp, bas cu sutra nakon kontrole pogledati kolika je odprilike 😊 nisam znala da i to ima
Julie, za to trebas imati popunjene formulare i dati kad dodjes roditi. Ja sam bas danas krenula printat i ostala bez boje 😏 Na stranici zaklade se skinu. Bez toga mislim da oni ne smiju uzimati
Eto nas s pregleda, malac je oko 46 cm i 2490g. U ambulanti je bila doktorica Flisar, sasvim ok zena, prvo me nije htjela niti pregledavat, ali kad je skuzila da sam prvorotkinja me ipak pregledala da se nisam jos otvorila. Kaže i dalje za 1 prst, ali da uopce nije tako strasno kako je kolega napisao tjedan prije i da ne moram mirovati, ali da se ne forsiram. Za 2 tjedna opet kontrola i brisevi pa cemo vidjeti.. Na ultrazvuku je bio dr. Roki, lijepo sve strucno i smireno objasni, bas ugodan covjek
Opaaaa bravo za bebicu, bome je pravi momčić 🤩 Roki je super, bio je meni jednom i stalno se sali i opusta atmosferu. Jako je strucan i zene vole da ih on porada jer vele da su porodi uz njega dosta brzi i da ide glatko
Nije ni cudo :D Bas je covjek na mjestu.. E i danas se jedna od sestara posvadjala sa onom sa šaltera da kako se to ponasa prema zenama i sta izmislja stalno haha uzas
Pahuljicaa ❤️ za sve vas koji ste se stavili u službu nas i koji u sve jadnijim uvjetima se trudite da mi to manje osjetimo. Naravn
Pobjeze mi post. Naravno u u vasoj struci ima losih ljudi i bezobraznih i bahatih, ali toga ima svuda i bit ce i ne treba se fokusirati samo na njih.
Evo i mene s pregleda…uredna normalna trudnoca, vanjsko usce ulozivo za mali vrsak prsta, plodna voda je pala sa 29cm na 19cm sto je super, beba teska 1770 grama al mi se nekako to cini malo ili? Dobila dozvolu za ic na more, al moram jos napravit urinokulturu i krvnu sliku izvaditi ako to bude u redu, mogu slobodno ici
Mislim da bi ti rekli da je to malo.. Moj malac je bio u 29 tjednu oko 1400 i on je kao bio dosta veci i sad je kilu dobio u mjesec dana
Dokle god se 'prepustamo doktorima u ruke', dokle god bespogovorno lezimo i po 10 sati na krevetu bez vode, hrane, podrske.. Dokle god se ne INFORMIRAMO dovoljno o trudnoci, porodu, dojenju, babinju itd., dokle god ne preuzmemo ODGOVORNOST same za sebe - tako dugo cemo pisati ispovjesti - 'zaustavimo sutnju', 'stop nasilju u rodilistima', 'nisu mi dali vodu', 'nisu mi dali na wc' i tako dalje. Nazalost, u hrv rodilistima se rodilja u trudovima mora namuciti i izboriti za svoja prava. Meni su prvi porod unistili. Hvala Bogu daje sve dobro zavrsilo. Ali sam zato drugi imala najljepsi moguci (koliko je to u bolnici moguce).
Stvarno nam svima zelim najbolje moguce porode i da taj dan bude ono sto i treba biti: najljepsi dan u zivotu!!
Svaka cast babicama i doktorima koji shvacaju i razumiju da je tijelo zene savrseno stvoreno za prirodan porod, bez nepotrebnih intervencija, gelova, dripova, prokidanja vodenjaka, epiziotomije... Zena je savrseno stvorena da donese novi zivot na svijet! Uvijek postoje komplikacije, ali najcesce onda kad se ljudska ruka uplete u nesto sasvim normalno i prirodno. Sretno nam bilo svima!
Ja sam med.sestra i nesto najgore mi je vidjet dok netko "pljuje" po sestrama,babicama,dotorima,osoblju bolnice (osim dok postoji pravi razlog za to). toliko puta dodes iz nocne smjene i ne mozes zaspat jer razmisljas o tome da li sam napravila sve na poslu, da li sam onom decku poslje op dala tabletu za bolove koju me trazio, dal sam onu baku okrenula na drugu stranu, dal sam maknula onu flasu infuzije,kak je zavrsila ona operacija? Kak su reagirali mama i tata one curica koja nam je umrla na odjelu? 10000 pitanja dok legnes nakog 12 sati smjene ujutro u i u krevet… a onda ti netko j*** mater, pljune u tebe ( da,da -i to se nama sestrama radi), prijeti smrcu, da ce pobit obitelj, zvat novinare i slicno.. niti vikenda, ni petka, ni svetka.. moje djete nebude moglo racunat na mamu za bozic, ni za uskrs, ni za otvaranje poklona na badnjak ni na priredbe u skolama i vrticu.. jer eto… mama bude morala slusat da joj netko j*** mater jer radi svoj posao.. a radi ga svim srcem i stavila bude pacijenta ispred sebe i svoje obitelji… toliko…
👏👏 Razumim te u potpunosti, bi vama sestrama ni doktorima nije lako, mi koji nismo u tome poslu neznamo kako je, a znamo osudivati polazim od sebe prva sam koja je bila ljuta na doktora jer nije na vrijeme otkrio da nesta nije u redu s bebom ali taj isti covjek je koji me je smirio i koji je izvodio vrijeme da poprica s menom onako kako nitko nije znao, onda sam shvatila da on nije kriv sudbina je takva i zbog toga sam ostala kod njega jer je prvo covjek a onda doktor, druga stvar koju sam dozivila i di sam bila ljuta na sestru kada sam bila na hitnoj je kad mi nije tila braunilu izvaditi a ja nisam rukom mogla micati koliko me bolila od nje, naravno ja sam bila ljuta al sam ju ljepo molila da ju uzvadi al nije zena se men dosla zaliti kako nju noge bole od stajanja ja sam joj samo rekla imas tu kreveta i legni i odmori i naravno legla je, meni je to dns smijesno ali tada nije bilo al opet razumim zenu i vjerujem da to tako mora biti ipak mi ovisimo o doktorima i sestrama
Ako nešta ne volim to su žene koje misle da su popile svu pamet svijeta, čitaju forume isto kao ja ali sve najbolje znaju koda im je deseta trudnoća a ne prva. I meni je prva, nemam pojma šta me čeka, ali previše ni ne razmišljam o tome, kad dođe vrijeme za to ići će valjda sve prirodno kako treba ići. Slušat ću osoblje oko sebe šta trebam raditi, jer smatram da se za to što me čeka ni ne mogu pripremiti pa se ne zamaram time. Ono sto me zanima na forumu procitam komentiram, ono sto me ne zanima preskocim. Vecinom ni ne komemtiram jer imam dvije sestre koje su rodile i mamu ako me sta zanima njih pitam ili doktora. Inace sam po pitanju tih stvari opustena dosta stvari ni ne citam jer mislim da bi se samo zamarala time. Sve cu znati kad dode vrijeme. Prepustiti cu se doktorima, sestrama koje znaju sigurno bolje od mene...
Pa nitko nije rekao da ako ne napise plan da ce sutiti i trpiti ako mu se nesto čini nehumano ili da se neće uopce informirati. Nazalost i previse sam vremena provela po bolnicama i ne pada mi napamet glumiti dr. Google-a, ali to ne znaci da sam u potpunosti neinformirana ili da ne razgovaram s onima koji me liječe. Istina je i da nisu doktori svemogući i da će nas bolje liječiti ako od nas dobiju više informacija. Prošla sam Potpomognutu oplodnju te promijenila ustanovu i liječnika baš zato što sam se informirala, ali neki ljudi stvarno prelaze svaku granicu ukusa danas. Pametuje se doktorima, učiteljima, profesorima do te mjere da ih se zlostavlja. I tome treba stati na kraj kao i liječnicima koji provode samovolju.
Sortiraj odgovore
Najstariji