Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mc_zgb
    30. Srpanj 2019. 20:48

Što se tiče onoga na tašte i pijenja vode, u slučaju da ti pođe nešto po zlu i da te moraju staviti pod potpunu anesteziju, problem je kad te intubiraju gdje se javlja refluks - tu dolazi do problema jer se onda taj "sadržaj" želuca može izliti u pluća i eto ti sranja onda. Neka me netko tko je u struci ispravi, ali tako je meni muž objašnjavao, on je inače na anestiziji radio (vjerojatno sam fulala poneku terminologiju, ali poanta je tu ).
    ...
    Uglavnom, vidim svima je divno vruće danas, ja ne znam di bi od vrućine. Što se tiče probijanja i boli u vagini i tamo dolje svemu, meni se to isto događa, koliko znam nisam otvorena. Ne znam od čega je, al valjda od svega  Ko zna kaj se unutra sve događa, nije ni čudo da nas štreca na sve strane. 

Julie
    30. Srpanj 2019. 20:50

Aurora87

Sto se tice plana poroda, nama su na tecaju rekli (mislim da ste shvatile da sad idem na tecaj jer kao malo dijete samo pricam "nama su na tecaju rekli"🙃🤣) da preporucaju da se napravi plan poroda jer onda znaju kako disemo i sto zelimo ali da, naravno, ne mogu ganarantirati da ce to tako bas biti, ali da ce nastojati udovoljiti koliko je to moguce. Prije toga nisam bila ni za kakav plan poroda jer znam sebe, zamislit cu si da nesto mora tako biti pa biti razocarana ako ne bude. No, sad kad oni to preporucaju, razmisljam o tome da ga malo proucim. A netko je spominjao da bi u slucaju carskog da bebu daju tati na prsa, to bih i ja zeljela…nemam ovako nekakvih zelja, mislim da cu imati vise kad budem drugo rađala i prosla jedan porod…ovo mi sve apstraktno…jedino sto znam da mi je kuma rekla da su njoj dali Dolantin i da je bila u polusvijesti i da je to bila katastrofa pa bih eto to mozda izbjegla. A opet, tko zna koliko ce me boljeti pa cu mozda i htjeti tu drogu😁

Ja sam to rekla  isto su nam savjetovali i na tecaju jer beba zaista time bude manje pod stresom uostalom vjerujem da svaki otac zeli svoje dijete primiti prije svih isto kao i majka 😍

• lalolitala
    30. Srpanj 2019. 20:50

Davno sam i ja isla skicnut taj plan poroda al smisla mi nema nikakvog... necu drip? Pa kak ak moras meni je vodenjak puko u 4 ujutro i do 13 sati trudova nisam imala znaci moram ga dobit. Neces klistir? Tebi ce bit neugodno ak im uneredis pod. I ono necu da me rezes. Pa lakse da me malo cvaknu neg da popucam na sve strane. Bas kak i kazete. Suradujete s njima maksimalno i proc ce sve ok...

• lalolitala
    30. Srpanj 2019. 20:52

I da.. voda se bez problema mogla pit. Jos su mi i nadopunili bocu 😊

teresita
    30. Srpanj 2019. 20:55

Poozzzz cure, tu sam na dnevnoj bazi ali ne komentiram previse, no sad moram na temu hrane i vode u radaoni i poslije. Naime prije 4 godine kad sam radala mog djecaka sam ponijela malu bocu vode u radaonu, mama u pratnji  koja je medicinska sestra 40 god i ima 3 poroda iza sebe negodovala je cijelo vrijeme upravo zbog odvijanja daljnje situacije i carskog , na kojem sam zavrsila na kraju svega jer se nisam otvarala....bila sam malo ljuta na nju zbog te vode, no nakon dva dana je u sobu dosla pametnica kojoj je mama donjela juhicu u recovery room odmah isti dan nakon carskog, ženi su ispumpavali zeludac kroz nos ispred sviju nas, jaukala je od bolova cijelu noc i cijeli taj dan dok god joj nisu tu juhicu izvadili van.
    Tu sam shvatila da sve ima svoje zašto u bolnici i da treba slusati ljude koji su se školovali za taj posao, dakle sve je sa razlogom.

• Kengurica
    30. Srpanj 2019. 21:23

Manich nista ti manje ne vrijedis. Ti si neka temperamentma zenska, ja ti samo pokusavam reci da radi sebe ne psujes na osoblje. Samo ce ih razjariti, a i sebe. Necu ti pametovati kako da se ponasas (dobro samo malo), ali nije uvijek dobro sto na umu to na drumu. Ni u ljudskim odnosima. Vjeruj i iz Petrove ima horor prica i zvih dr zagrebackih bolnica, ali i prelijepih prica. U Petrovu ide skoro svaka patoloska trudnoca i zapravo je logicno da ce od tamo ici najgore price. 
    Inace ja sam dolantin primila na jednoj punkciji jajnika, ali skupa s normabelom. Mene to nadrogiralo majke mi, al mi bilo ugodno 😀. Ne znam bas za porod kako bi to izgledalo. 

• Kengurica
    30. Srpanj 2019. 21:28

Zaboravih reci za pribadanje u rodnici. Prvo me to mucilo u nekim prvim tjednima pa od 16. do recimo 18. i to tako da mi zna ko sijevati cijelu noc i dan. Doktor kaze ligamenti, davala urin, pregledi uredni.. 

• pahuljicaa
    30. Srpanj 2019. 21:28

Mc_zgb -- laicki dobro napisano 😂 dode do aspiracije zelucanog sadrzaja u pluca.. to je ko onda dok ode u "krivu ulicu" ( a otide koliko malo sline, a sad zamislite par casa vode) a vi uspavani... ne znam vise da li smo ucili ili sam negdje to procitala - za vrijeme op 1 casa vode ima tezinu kao 1 kg krumpira 🤔 naravno da je dopusteno popit gutalj vode prije op da popijete lijek, ali litra vode ne...

• ReginaP
    30. Srpanj 2019. 21:32

Ja sam zato probadanje prvo mislila da je simptom neke infekcije, ali sve uredno i urin sterilan. Pa kak su rekli da se otvaram pomislila sam možda je to ta bol, ali sad kak kazete da se vi ne otvarate, a imate iste bolove mi je malo lakše.. mene to kad strecne ja sva poskocim 😆

30. Srpanj 2019. 21:40

Ja mislim da nam beba stvori pritisak il udari u kakvi zivac pa da nas zato to boli.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI