Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    30. Srpanj 2019. 14:01

Nemoj printat te predloske. Ti prema primjeru napises svoj. Nesto dodas/izbacis/promijenis...svaka ima pravo napisat ga, samo ovisi o bolnici jel dozivljavaju oni to

Julie
    30. Srpanj 2019. 14:02

ReginaP

Eto nas s pregleda, malac je oko 46 cm i 2490g. U ambulanti je bila doktorica Flisar, sasvim ok zena, prvo me nije htjela niti pregledavat, ali kad je skuzila da sam prvorotkinja me ipak pregledala da se nisam jos otvorila. Kaže i dalje za 1 prst, ali da uopce nije tako strasno kako je kolega napisao tjedan prije i da ne moram mirovati, ali da se ne forsiram. Za 2 tjedna opet kontrola i brisevi pa cemo vidjeti.. Na ultrazvuku je bio dr. Roki, lijepo sve strucno i smireno objasni, bas ugodan covjek

Opaaaa bravo za bebicu, bome je pravi momčić 🤩 Roki je super, bio je meni jednom i stalno se sali i opusta atmosferu. Jako je strucan i zene vole da ih on porada jer vele da su porodi uz njega dosta brzi i da ide glatko 

• Noemi1
    30. Srpanj 2019. 14:04

Manich

Imam pitanje vezano za plan poroda.. Znaci nasla sam na netu plan poroda koji skines i isprintas i popunis i potpises se ispod e sad mene zanima da li na taj plan poroda ima pravo samo zena koja je isla na onaj tecaj za trudnice ili to nema veze s tim..? Pitam jer ispod pise nesto vezano za educiranje pa me to malo zbunilo..

Plan poroda moze imat svatko, bez obzira na tecaj. Gle, ispuni si plan pa ga imaj uz sebe. Lakse je i babicama i doktorima kad znaju odmah sta zelis, sta ne zelis. 

Frajla
    30. Srpanj 2019. 14:26

Po meni je taj plan poroda glupost. Svi koje sam vidila su manje vise isti.
    Otprilike ja nebi da me rezu ako nije nuzno. Nitko nece reci ne treba vas rezati, ali evo ja cu ipak malo cvaknuti. Istina, ima onih koje ce svaku zenu recnuti i nece taj papir bas pomoci, jer kazem ta osoba misli da je to nuzno.
    Isto tako lezanje na ctg-u, grozno je to u trudovima, to mi je bilo najgore od svega. Al kad sestra kaze da moram, da prate otkucaje srca bebe i ako padnu da moram na carski naravno da nemam muda reci da ja to ne budem, nego cu setati okolo
    I da ne nabrajam dalje....
    Naravno, imate pravo na plan, imate pravo sve odbiti, i ctg i barunilu i klistir i sta vam god padne na pamet. Samo kazem, ako necete prihvatiti odgovornost za to odbijanje onda nema koristi, jer sve sto rade rade jer misle da je nuzno (ili jer je takav protokol u toj bolnici)

Frajla
    30. Srpanj 2019. 14:28

I to odbijanje bilo cega moze biti i usmeno, ne treba papir imati

30. Srpanj 2019. 14:32

Frajla

Po meni je taj plan poroda glupost. Svi koje sam vidila su manje vise isti.
    Otprilike ja nebi da me rezu ako nije nuzno. Nitko nece reci ne treba vas rezati, ali evo ja cu ipak malo cvaknuti. Istina, ima onih koje ce svaku zenu recnuti i nece taj papir bas pomoci, jer kazem ta osoba misli da je to nuzno.
    Isto tako lezanje na ctg-u, grozno je to u trudovima, to mi je bilo najgore od svega. Al kad sestra kaze da moram, da prate otkucaje srca bebe i ako padnu da moram na carski naravno da nemam muda reci da ja to ne budem, nego cu setati okolo
    I da ne nabrajam dalje….
    Naravno, imate pravo na plan, imate pravo sve odbiti, i ctg i barunilu i klistir i sta vam god padne na pamet. Samo kazem, ako necete prihvatiti odgovornost za to odbijanje onda nema koristi, jer sve sto rade rade jer misle da je nuzno (ili jer je takav protokol u toj bolnici)

Slažem se 100%

Angelina
    30. Srpanj 2019. 14:46

Ni ja nisam za taj plan poroda. Mislim kako uopce planirati nesto tako veliko sto je uvjetovano stotinama cimbenika na koje mi ne mozemo utjecati? Bezveze mi je i jer ionako u svakom trenutku mozes reci sto zelis, a sto ne zelis. Iako, kad gledam to malo s medicinske strane, zene si stvarno uzmu za pravo svasta zeljeti, po meni i puno toga bespotrebnog. Ako smo dosle u tu ustanovu imamo se ponasati prema njihovim pravilima, ipak se trude raditi za nase dobro koliko god se to nama cinilo drugacije. Ja se predajem u njihove ruke kako god bilo. A za zelje i zeljice postoji porod kod kuce

• minnie_me
    30. Srpanj 2019. 14:51

ayla

Deja1988

Luce-joooj da, sretna sam jer mogu kod kuce raditi kontrole😊 Hvala im na tome… Jer to tvoje je stvarno tlaka…. Izdrzati cemo sve.. 🤗
    Ayla ja se vec ponadala😁… Ali dobro, bolje nego inace😁 Jos malo pa ce tebi kraj, ti si sad u brigama, pdiblizava se termin, možeš svaki čas🤗🤗🤗

Oko 5,6 sati spavam uz wc po par puta, tako da mi isto zaspala u 3 ujutro pa se probudila u 9 il u 11 pa u 5, vec sam navikla samo mi dosadilo vise glumiti 🦉 svaku noc, jedva cekam ja i muz smo bas postali nestrpljivi jedva cekamo da vidimo bebu 😊 a i ja bi rada odahnuti lakse je biti 1/1

Ayla nisi jedina tako treba biti. Isto je kod mene. Vec sam luda jos ove vrucine ne pomazu nikako.. 

30. Srpanj 2019. 14:55

Naravno da ce doktori napravit ono sto oni misle da je nuzno za nas i bebu i okej ja nemam nista protiv icega sto je napisano na tom planu.. Realno za to rezanje kontam da je grozno ali sam cula da puno lakse zaraste ako te oni recnu nego kad sama puknes pa sam ja vise za to onda.. Od ljekova nezelim nista zelim prirodan porod sve se to prezivi jbg tako cu i ja bez droga.. Mozda cu pod bolovima vikat drugacije ali ne nezelim nista. To je nasa zrtva za nase bebace ja to tako gledam.. I nedaj boze da moram na carski zelim opcu anesteziju eto.. I voljela bih da mi daju vode da pijem ako mi trudovi potraju i budem zedna a ja sam uvijek zedna eto.. Nemam ja neke nerazumne zelje.. Vode valjda mogu dat da pijemo jebemu ako ni to ne mogu onda nek se teraju u k.. 

30. Srpanj 2019. 14:57

ReginaP bravo za bebicu 😍 moja ima 2600 al mi nije receno koliko je dugacka 🤔 i malo me zabrinjava sto je kao manja idem sutra ponovno na kontrolu pa cu bas reci doktoru svome da mi napravi uzv da vidim njegovu procjenu..
    Minnie_mi znam da tako mora biti al mene to tako iscrpljuje i jos plus sto kazes ove vrucine ja se borim za malo zraka kako je beba blizu pluća pa mi je borba za malo zraka 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.