Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    fritula
    30. Srpanj 2019. 12:19

Frajla

fritula

Angelina

ReginaP

fritula

Kad se već piše o otvaranju porodiljnog.
    Ako meni 45 dana pada početkom 9 mj. kad trebam predati papire na HZZO, pretpostavljam da je kao i sve do 05.09.?
    Onda da na sljedećem pregledu pitam doktoricu za papir za otvaranje porodiljnog, to ona printa kao i doznake?

Meni je doktorica sama rekla, ali ti za svaki slucaj pitaj. Iste su doznake kao za bolovanje samo ti druga sifra pise i ne moras do 5. u mjesecu predat. Do 5. im moras odnijet komplikacije, a ako ti porodiljni ide kasnije odneses im doznake za komplikacije od 01.09. pa do dana prije nego ides na porodiljni i doznake za porodiljni. Meni je moja dala par dana ranije tako da sam im ja vec 17. nosila sve i rekle su tete da je to ok. Jedan primjerak obje doznake ostavljas njima, druga dva primjerka nosis u firmu i jos ces popuniti formular za porodiljni i to ti je to :D Nadam se da je jasno sta sam htjela reci, nisam se bas naspavala pa si ne pratim misli haha

I porodiljni se predaje do 5. u mjesecu. Nema potrebe gledati na datum kad sto pocinje. Njima ti papiri trebaju za obracun, a obracun se radi iza 5. Ako porodiljni i pocinje nakon tog datuma, slobodno se tek sljedeci mjesec (znaci do 5.) mogu donijeti doznake, i jedne i druge. Neki doktori i ne zele davati toliko unaprijed.

Znači trebam predati do 5.10 a ne 5.09. Sad mi je jasnije. Baš me zanima hoće mi dr htjeti ranije dati taj papir pa da ja to riješim kroz 9 mjesec. Pretpostavljam da za one koji nisu na komplikacijama ide i lista plaća i zahtjev.
    Fala na objasnjenju.

Do 5 u mjesecu je da dobijes novce taj mjesec. A kako tebi tece tek od 8.9. ionak nemas sta dobiti taj mjesec. Taj da ti je bolje otici tak sredinom mjesec kad nije guzva.

Rado bih izbjegla gužvu a i ko zna u kakvom stanju ću biti početkom 10tog. Znam da  to može i netko drugi predati umjesto mene ali prošli put su me slali još par puta u firmu. Tražili su me bili i kopiju ugovora, to ću sad pripremiti odmah.

• Iva2
    30. Srpanj 2019. 12:22

Frajla

Dobri su mi nalazi od OGTT(btw. bas su bezvezni ovi smjalići kad tipkam prek kompa).
    Samo mi je skroz čudan taj moj nalaz. Znači jučer sam jela kad sam došla doma, oko pol 5, nisam čak ni puno. I još smo išli šetati poslije. Jutros šećer 5,0. I onda popijem tu hrpetinu šećera, za sat vremena samo 6,4. Tih prvih sat vremena sam sjedila ko mumija tamo i čitala knjigu. Drugih sat vremena sam jedno 15 min lagano prošetala oko zgrade, i onda mi je šećer bio 6,8.
    Očito mi je najbolje kad ležim i ništ ne radim

Meni je sutra pregled (Boze pomozi🙏🏻) pa cu pitati da mi objasni nalaze OGTT-a. Malo mi je cudno da mi je nakon zadnjeg vadjenja secer najveci.
    Znaci, nataste - 4.7, nakon 60 min - 6.0, nakon 120 min - 8.0.
    Sve je u granicama, ali mi je cudno🙈

Frajla
    30. Srpanj 2019. 12:36

Deja1988

Kupila sam taj iz Bubamare😁 Uzela sam si odmah Mam sesirice, i digitalni termometar-onu ribicu… I napokon sam dobila trudnicki paket🎉🎊🎉🎊😁😁
    Mam dudica, carapice, Chico jastucic za grudi, i Violeta pelene onaj najmanji paket od par kom(valjda 10,ne da mi se sad dizati da vidim😂🙈), par prospekata i par kupona za popuste… I to je to…
    Frajla-super za secer… Navali na sladoled, kolace, lubenicu… Sve odjednom🙈😂😂😂
    Manich-ma ne boli stavljanje braunile… Zapravo, razumijem kad se bojis, da te onda boli x20😁 Ali vjerujem da u tom trenu to ce biti peace of cake😁

Super za jastuk. Sad kad nam se Deja ne javi sutra do podneva jer spava s jastukom 🤪

Frajla
    30. Srpanj 2019. 12:38

Iva2

Frajla

Dobri su mi nalazi od OGTT(btw. bas su bezvezni ovi smjalići kad tipkam prek kompa).
    Samo mi je skroz čudan taj moj nalaz. Znači jučer sam jela kad sam došla doma, oko pol 5, nisam čak ni puno. I još smo išli šetati poslije. Jutros šećer 5,0. I onda popijem tu hrpetinu šećera, za sat vremena samo 6,4. Tih prvih sat vremena sam sjedila ko mumija tamo i čitala knjigu. Drugih sat vremena sam jedno 15 min lagano prošetala oko zgrade, i onda mi je šećer bio 6,8.
    Očito mi je najbolje kad ležim i ništ ne radim

Meni je sutra pregled (Boze pomozi🙏🏻) pa cu pitati da mi objasni nalaze OGTT-a. Malo mi je cudno da mi je nakon zadnjeg vadjenja secer najveci.
    Znaci, nataste - 4.7, nakon 60 min - 6.0, nakon 120 min - 8.0.
    Sve je u granicama, ali mi je cudno🙈

Valjda sporo probavljamo 😆
    Jos nekome je bio tako zadnji najveci 🤔
    Rekla bih da to nije cak negativno, kak kazu da od slatkisa secer ode naglo gore, pa naglo dolje, kod nas eto naopako 😎

PatyDi
    30. Srpanj 2019. 12:40

Razmišljate li o pisanju Plana porođaja? Ja bih ga sastavila pa šta bude...naškoditi ne može. Naravno, neću biti neko zanovijetalo i bit će realno napisan... 
    Ajme, ja imam još 4 dana i adios...soba mi postaje ko skladište po malo i uskoro ću imat mjesta samo na krevetu  U četvrtak da riješim još jedan pregled i u petak doznake i to je to...prvo nikako da dođe taj dan i onda samo najednom proleti...isto kao što sam čekala tjednima da mi naraste trbuh i sad ne staje rasti 
    Uzbuđena sam što će mama sa mnom u šoping po još stvari što mi fale, a ona jedva čeka da ja dođem da mi može kuhati, prati, peglati...pozitivno luda žena hahaha najavila sam joj nek ne čisti kuću na veliko, nego ću ja ako prođem termin  Ako dečko ne bude još doma, neću se moć seksati pa ću morati prat prozore 

30. Srpanj 2019. 13:04

DijMar

Razmišljate li o pisanju Plana porođaja? Ja bih ga sastavila pa šta bude…naškoditi ne može. Naravno, neću biti neko zanovijetalo i bit će realno napisan…
    Ajme, ja imam još 4 dana i adios…soba mi postaje ko skladište po malo i uskoro ću imat mjesta samo na krevetuU četvrtak da riješim još jedan pregled i u petak doznake i to je to…prvo nikako da dođe taj dan i onda samo najednom proleti…isto kao što sam čekala tjednima da mi naraste trbuh i sad ne staje rasti
    Uzbuđena sam što će mama sa mnom u šoping po još stvari što mi fale, a ona jedva čeka da ja dođem da mi može kuhati, prati, peglati…pozitivno luda žena hahaha najavila sam joj nek ne čisti kuću na veliko, nego ću ja ako prođem terminAko dečko ne bude još doma, neću se moć seksati pa ću morati prat prozore

Hahahahah otkidam na ovo zadnje... Koga da ja nadjem za seksanje ako prodjem termin? Hahhahahaa 😝😝🤣🤣🤣🤣🤣 ja nemam puno prozora za prati tak da cisto sumnjam da bi to pomoglo.. 

• ReginaP
    30. Srpanj 2019. 13:23

Eto nas s pregleda, malac je oko 46 cm i 2490g. U ambulanti je bila doktorica Flisar, sasvim ok zena, prvo me nije htjela niti pregledavat, ali kad je skuzila da sam prvorotkinja me ipak pregledala da se nisam jos otvorila. Kaže i dalje za 1 prst, ali da uopce nije tako strasno kako je kolega napisao tjedan prije i da ne moram mirovati, ali da se ne forsiram. Za 2 tjedna opet kontrola i brisevi pa cemo vidjeti.. Na ultrazvuku je bio dr. Roki, lijepo sve strucno i smireno objasni, bas ugodan covjek

Angelina
    30. Srpanj 2019. 13:24

Frajla

fritula

Angelina

ReginaP

fritula

Kad se već piše o otvaranju porodiljnog.
    Ako meni 45 dana pada početkom 9 mj. kad trebam predati papire na HZZO, pretpostavljam da je kao i sve do 05.09.?
    Onda da na sljedećem pregledu pitam doktoricu za papir za otvaranje porodiljnog, to ona printa kao i doznake?

Meni je doktorica sama rekla, ali ti za svaki slucaj pitaj. Iste su doznake kao za bolovanje samo ti druga sifra pise i ne moras do 5. u mjesecu predat. Do 5. im moras odnijet komplikacije, a ako ti porodiljni ide kasnije odneses im doznake za komplikacije od 01.09. pa do dana prije nego ides na porodiljni i doznake za porodiljni. Meni je moja dala par dana ranije tako da sam im ja vec 17. nosila sve i rekle su tete da je to ok. Jedan primjerak obje doznake ostavljas njima, druga dva primjerka nosis u firmu i jos ces popuniti formular za porodiljni i to ti je to :D Nadam se da je jasno sta sam htjela reci, nisam se bas naspavala pa si ne pratim misli haha

I porodiljni se predaje do 5. u mjesecu. Nema potrebe gledati na datum kad sto pocinje. Njima ti papiri trebaju za obracun, a obracun se radi iza 5. Ako porodiljni i pocinje nakon tog datuma, slobodno se tek sljedeci mjesec (znaci do 5.) mogu donijeti doznake, i jedne i druge. Neki doktori i ne zele davati toliko unaprijed.

Znači trebam predati do 5.10 a ne 5.09. Sad mi je jasnije. Baš me zanima hoće mi dr htjeti ranije dati taj papir pa da ja to riješim kroz 9 mjesec. Pretpostavljam da za one koji nisu na komplikacijama ide i lista plaća i zahtjev.
    Fala na objasnjenju.

Do 5 u mjesecu je da dobijes novce taj mjesec. A kako tebi tece tek od 8.9. ionak nemas sta dobiti taj mjesec. Taj da ti je bolje otici tak sredinom mjesec kad nije guzva.

Ja moram priznati da kod mene nikad nije bila guzva svih ovih mjeseci 😁 idem u ovaj hzzo u Klovicevu, kod Maksimira. Moram papiric s brojem uzeti u prizemlju pa se onda popeti na 1. kat, dok ja dodem gore moj broj je vec odavno na ekranu. To je gore za trudnice i rodilje, dok je dolje u prizemlju katastrofa gdje su obicni smrtnici 😆 bar negdje da nema cekanja

30. Srpanj 2019. 13:42

Aurora imas pravo sto se tice seksanja ja ni sada vec neznam kako bi se namjestila cak i da imam s kim... A eto ako nista drugo kuca ce mi biti oribana od poda do stropa ukoliko budem presla termin.. Nekako se nadaaam da necuuu draze bi mi bilo koji dan prije termina nego da ga predjem onda sve nekako teze..barem sam tako cula.. Ali hajde tko ce znat nase bebace kad budu spremni oni ce ic van... Gledala sam neki video na you tube ugl porod ne ono da se vidi bas sve ali u biti vidis sta zena prodje i nije mi nekako to izazvalo strah nego kad su mami stavili bebu na prsa isuse ja sam dusu isplakala odma sam zamislila sebe i tu srecu taj adrenalin te emocije jbt kakav nalet suze su mi teklee ajmee.. Kontam da cu ja plakat na porodu kao dijete mozda ce me pitat jesam normalna ahhahhha.. 

30. Srpanj 2019. 13:57

Imam pitanje vezano za plan poroda.. Znaci nasla sam na netu plan poroda koji skines i isprintas i popunis i potpises se ispod e sad mene zanima da li na taj plan poroda ima pravo samo zena koja je isla na onaj tecaj za trudnice ili to nema veze s tim..? Pitam jer ispod pise nesto vezano za educiranje pa me to malo zbunilo.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.