Regina, Frajla - hvala na uputama 😁
Manich - braunilu ti obavezno stave kad dojes, iz razloga ako se nesto zakomplicira, da imaju uvedenu u venu, pa te odmah spoje na infuziju ili sto vec je potrebno. Braunila ti je zapravo mala plasticna cjevcica, koja je relativno savitljiva, tako da mozes pregibat ruku bez problema i straha od pucanja vene. Brzo se na nju naviknes i ni ne osjetis ju, ne moras se bojat toga. Al mislim da ce nam na porodu braunila bit najmanji problem 😆
Kakav formular za porodiljni 🤔 sta nisu samo doznake?
Ja sam na HZZO-u morala popuniti jos zahtjev-izjavu za isplatu naknade plaće tako nesto se zove
Aha aha, i onda opet u firmu nosim taj formular ili? 🤔
E to ti ne znam reći jel se nosi u firmu ili ostaje tebi jer sam ja privatnik pa najbolje da provjeris s tetama u HZZO-u ili ako netko od cura ovdje zna
Ako pricate o zahtjevu za isplatu naknade, to se ne nosi u firmu. Ispuni se tamo i jedan primjerak ostaje u HZZO-u, a jedan tebi.
Firma treba samo potvrdu o privremenoj nesposobnosti i doznake.
Istina, ja krivo čitam.....
Znači od ginekologa ide jedan papir firmi, jedan u HZZO (+prosjek plaća ako niste već nosili).
A ovaj formular nije ništ posebno, osobni podaci, broj računa gdje da vam isplate i sl.
I dodatno što se prosjeka plaće tiče - kada se otvara bolovanje (isto vrijedi i za porodiljni) ne gleda se plaća isplaćena u tom mjesecu. Tipa ako je netko dobio plaću 5.4., a otvorio komplikacije 15.4. ta zadnja plaća se nije gledala. Ako tražite novi prosjek sada se gleda, pa si vidite ako će to nekome dignuti prosjek možete opet odnijeti....
Ej Frajla a bockaju inace pred porod mislim stavljaju braunilu? Ja to nikada nisam imala i uzasavam se toga.. Ali samo toga inace mi igle ne smetaju ali ta braunila mi tjera strah u kosti… 😒😳😕🙄
Kad osoba kolabira žile kao da se ispušu i jako te teško "nabosti" onda. Zato obično stave braunilu jer ako ti bude loše da ti mogu dati lijek/infuziju ili drip ako bude trebao
Ja isto mrzim igle i grozim se tog. Al jbg, već budeš u trudovima i ležiš, pa ti je to najmanja briga. To mi je krenila sestra stavljati kad su me u box stavili, al kak je doktor viko da je to za tiskanje samo ju je bacila
Uhh znaci morat cu prezivjeti hahhaha a dobro mislim da kad krenu trudovi da ce mi ta igla biti zadnja na pameti..
Dobri su mi nalazi od OGTT (btw. bas su bezvezni ovi smjalići kad tipkam prek kompa).
Samo mi je skroz čudan taj moj nalaz. Znači jučer sam jela kad sam došla doma, oko pol 5, nisam čak ni puno. I još smo išli šetati poslije. Jutros šećer 5,0. I onda popijem tu hrpetinu šećera, za sat vremena samo 6,4 . Tih prvih sat vremena sam sjedila ko mumija tamo i čitala knjigu. Drugih sat vremena sam jedno 15 min lagano prošetala oko zgrade, i onda mi je šećer bio 6,8.
Očito mi je najbolje kad ležim i ništ ne radim
Joooj vi i braunila, ja isla citat sta je i skuzim da je to leptiric 😂
Curke, kako napravite da vam se dolje u postu vidi Lilypie?! :D
Napravila sam tamo profil i tu crtu koja prati razvoj trudnoće, ali ne znam kako to prenijeti igdje drugdje. Danke :)
Napravila sam tamo profil i tu crtu koja prati razvoj trudnoće, ali ne znam kako to prenijeti igdje drugdje. Danke :)
Ne moraš imati profila tamo....
Kad kreiraš ticker ideš na forums, pa onaj neki bcc.... link kopiraš i zalijepiš si ovdje (otvori svoj profil na slikicu i pod potpis)
Kad se već piše o otvaranju porodiljnog.
Ako meni 45 dana pada početkom 9 mj. kad trebam predati papire na HZZO, pretpostavljam da je kao i sve do 05.09.?
Onda da na sljedećem pregledu pitam doktoricu za papir za otvaranje porodiljnog, to ona printa kao i doznake?
Meni je doktorica sama rekla, ali ti za svaki slucaj pitaj. Iste su doznake kao za bolovanje samo ti druga sifra pise i ne moras do 5. u mjesecu predat. Do 5. im moras odnijet komplikacije, a ako ti porodiljni ide kasnije odneses im doznake za komplikacije od 01.09. pa do dana prije nego ides na porodiljni i doznake za porodiljni. Meni je moja dala par dana ranije tako da sam im ja vec 17. nosila sve i rekle su tete da je to ok. Jedan primjerak obje doznake ostavljas njima, druga dva primjerka nosis u firmu i jos ces popuniti formular za porodiljni i to ti je to :D Nadam se da je jasno sta sam htjela reci, nisam se bas naspavala pa si ne pratim misli haha
I porodiljni se predaje do 5. u mjesecu. Nema potrebe gledati na datum kad sto pocinje. Njima ti papiri trebaju za obracun, a obracun se radi iza 5. Ako porodiljni i pocinje nakon tog datuma, slobodno se tek sljedeci mjesec (znaci do 5.) mogu donijeti doznake, i jedne i druge. Neki doktori i ne zele davati toliko unaprijed.
Znači trebam predati do 5.10 a ne 5.09. Sad mi je jasnije. Baš me zanima hoće mi dr htjeti ranije dati taj papir pa da ja to riješim kroz 9 mjesec. Pretpostavljam da za one koji nisu na komplikacijama ide i lista plaća i zahtjev.
Fala na objasnjenju.
Kad se već piše o otvaranju porodiljnog.
Ako meni 45 dana pada početkom 9 mj. kad trebam predati papire na HZZO, pretpostavljam da je kao i sve do 05.09.?
Onda da na sljedećem pregledu pitam doktoricu za papir za otvaranje porodiljnog, to ona printa kao i doznake?
Meni je doktorica sama rekla, ali ti za svaki slucaj pitaj. Iste su doznake kao za bolovanje samo ti druga sifra pise i ne moras do 5. u mjesecu predat. Do 5. im moras odnijet komplikacije, a ako ti porodiljni ide kasnije odneses im doznake za komplikacije od 01.09. pa do dana prije nego ides na porodiljni i doznake za porodiljni. Meni je moja dala par dana ranije tako da sam im ja vec 17. nosila sve i rekle su tete da je to ok. Jedan primjerak obje doznake ostavljas njima, druga dva primjerka nosis u firmu i jos ces popuniti formular za porodiljni i to ti je to :D Nadam se da je jasno sta sam htjela reci, nisam se bas naspavala pa si ne pratim misli haha
I porodiljni se predaje do 5. u mjesecu. Nema potrebe gledati na datum kad sto pocinje. Njima ti papiri trebaju za obracun, a obracun se radi iza 5. Ako porodiljni i pocinje nakon tog datuma, slobodno se tek sljedeci mjesec (znaci do 5.) mogu donijeti doznake, i jedne i druge. Neki doktori i ne zele davati toliko unaprijed.
Znači trebam predati do 5.10 a ne 5.09. Sad mi je jasnije. Baš me zanima hoće mi dr htjeti ranije dati taj papir pa da ja to riješim kroz 9 mjesec. Pretpostavljam da za one koji nisu na komplikacijama ide i lista plaća i zahtjev.
Fala na objasnjenju.
Do 5 u mjesecu je da dobijes novce taj mjesec. A kako tebi tece tek od 8.9. ionak nemas sta dobiti taj mjesec. Taj da ti je bolje otici tak sredinom mjesec kad nije guzva.
Ne moraš imati profila tamo….
Kad kreiraš ticker ideš na forums, pa onaj neki bcc…. link kopiraš i zalijepiš si ovdje (otvori svoj profil na slikicu i pod potpis)
Fala! Uspjela! 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji