Inace, ja ne bih carski da mogu birat...tj da je beba na glavu. Ako sam rodila vaginalno 4ipol kg pa valjda mogu i 3ipol kile...
Ali porod na zadak je rizican i moze bit kobnih posljedica. A ja bih volila da mi dijetw izadje nepolomljeno. Pa makar se ja s razrezanom utrobom oporavljala 2mj. Sta ti je 2mj naspram cilog zivota.
ne daj boze da se nesto desi bebi, to je teagedija za cili zivot...za cilu familiju.
žena-majka-carica:)
A sta je s tim okretanjem djeteta? Jel se to uopce moze raditi kad pocnu trudovi? Mislim da ne... koliko sam ja cula, ako se pristane na to, mora biti prije nego se jave prirodni trudovi, da nije bas preugodno i moze izazvati prirodne trudove.
Treca sreca kako znas kada otici u bolnicu? Mislim, kako znas kad se dijete spusti u porodjajni kanal? Kakav ti je plan otici na hitnu - kad budu trudovi u razmaku koliko minuta?
Pa jel se moze traziti doktora pisano obrazlozenje zasto ne smatra CR dobrim izborom? To jos nisam cula da netko odbije dogovoriti CR kad je beba na zadak nego ceka do zadnjeg dana
LadyN i Sanjchi hvala na odgovorima!
LadyN savrseno si opisala moje trenutno stanje, zatvor par dana i onda proljev... prvi put proljev pa sam bila zbunjena jel normalno to i sto se radi, dal da cekam i slicno.
Citam da pisete o porodu na zadak, jedna frendica mi je rodila na zadak jer joj je dokt inzistirao i jer joj je bila 3. prirodna trudnoca - uz njen pristanak! I kaze da se nije pokajala. Dok je druga dog carski sa svojom dokt cim je vidjela da beba nije dobro okrenuta- doktorica joj nije ni davala opciju prirodno, rekla carski tada i tada. Oni su cudni , ima ih razlicitih.. al mislim ako mama kaze da nece prirodno nema sanse da je muce , to je ludost! Sretno cure koje se trebate brzo poroditi.
Marijana nema u mene cekanja. Cim osjetim prvu bol ili cudan feeling u utrobi - moram na hitnu u roku 15min stic.
Prosli porod sam u 8 osjetila prvu bol, u rodilistu stigli tek u 9. I 15-20min poslije malac se vec mazio na meni. Otvaram se nenormalno brzo, to je najgore od svega....pogotovo u kombinaciji sa zatkom.
A sta je s tim okretanjem djeteta? Jel se to uopce moze raditi kad pocnu trudovi? Mislim da ne… koliko sam ja cula, ako se pristane na to, mora biti prije nego se jave prirodni trudovi, da nije bas preugodno i moze izazvati….
Sta ako kod pokusaja okretanja ne uspiju okrenuti bebu? Jel se ide na CR ili tak poradjaju na zadak? O Boze stvarno sam zgrozena!
A sta je s tim okretanjem djeteta? Jel se to uopce moze raditi kad pocnu trudovi? Mislim da ne… koliko sam ja cula, ako se pristane na to, mora biti prije nego se jave prirodni trudovi, da nije bas preugodno i moze izazvati prirodne trudove.
Treca sreca kako znas kada otici u bolnicu? Mislim, kako znas kad se dijete spusti u porodjajni kanal? Kakav ti je plan otici na hitnu - kad budu trudovi u razmaku koliko minuta?
Pa jel se moze traziti doktora pisano obrazlozenje zasto ne smatra CR dobrim izborom? To jos nisam cula da netko odbije dogovoriti CR kad je beba na zadak nego ceka do zadnjeg dana
Okretanje se radi u normalnom stanju, ne kad porod krene. Ovo koje je on meni htio uradit. Rekao je da bi on to...a ako ne da nek rodim vaginalno zadak. Po njem carski je zadnja zadnjacasta opcija.
Pisano nisam dobila nit nalaz....nista apsolutno. Kao da nisam bila na pregledu. Samo su mi uzeli uputnicu i sad ako bi zeljela opet kod nekog drugog dr u TA, moram po jovu uputnicu...dakle nista prije utorka jer tako radi moj soc gin.
a ja do onda stignem se porodit 10x ako me cope trudovi....sad mogu samo lezat ko biljka. Doslovno. Sve drugo mi je rizik..
Sanjchi – užas! Fakat su grozni! Ma pomoći će ti dečki u dućanu, ne brini!
Sretna – joj, sad razmišljam da mi se baš jede bolonjez!
Suncokretica – joj, totalno te kužim, svi kao govore što kasnije u bolnici, ali meni kao prvorotkinji se baš sviđa da sam što prije pod nadzorom jer ću vjerojatno biti u strahu!
Ali kako Violeta kaže, moramo biti hrabre i smirene zbog naših boljih polovica!
Violeta, drži se! Joj, bit će sve u redu!
Ja ne mogu vjerovati 😮 zar ti,zena ,koja tu bebu nosi 9 mjeseci nemas pravo glasa?? Razumijem da je on doktor,ali itak je rizican porod na zadak i jos kad tebe od straha za bebom uhvati panika,ne znam sta on misli,od kud tebi tolika snaga.. da se istovremeno boris i sa bolovima i sa tolikim strahom..
Treca_sreca,iskreno se nadam da ce biti onako kako ti zelis.. 😉
Treća -
Ja sam se sad skoro rasplakala nakon tvoje priče! Ajme grozni suuuu. I kakve su im to gluposti s tim vanjskim okretanjem djeteta. Navodno ima doktor u Petrovoj koji je expert za to. Ne znam baš jel bi pristala. Ali isto je upitno jel bi mogla odbiti. I kakve su to gluposti da ti moraš roditi vaginalno. Ma, joj, drži se! Kad krenu trudovi, trk na hitnu, i pravi se kao da ti nitko nije rekao za vaginalni.
treca sreca-pa ja ne vjerujem!!!!
ne mogu ni zamisliti kako ti je..koji strah ti je sada u glavi...
koja bahatost i bezobrazluk od doktora.. ni da bi nalaz dao.. niti preporuku.. niti rijec utjehe i jos biti bezobrazan a ti se doslovno raspadas pred njim...
ja se nadam da ti trudovi nece krenut do utorka i ako krenu i budes morala u bolnicu nece radit taj kreten ( jer kako ga drugacije nazvat)
probaj se sad smirit i odmorit bar malo, za sebe i milu.
Sortiraj odgovore
Najstariji