Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncokretica
    08. Rujan 2017. 12:12

Violeta, znači krenulo je lagano 
    Blago tebi što si tako mirna, ja nisam sigurna da bi baš mogla biti hehe. I još toliko poslova odradila kao da se ništa ne događa, svaka čast!
    Prati situaciju dok muž dođe s posla.
    Znači rekli su ti da kreneš u bolnicu kad su trudovi razmaka 1 h?

• GaLu
    08. Rujan 2017. 12:13

Bravo Violeta, hrabro dalje i javljaj novosti 

barbs
    08. Rujan 2017. 12:14

Violeta, aaaaaaaaaajmeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!  Samo ti pomalo... Leži... Prati situaciju... Čekaj muža... Zovi ga ako što treba!!! 
    Kiki, a meni je to bilo simpatično jer sam se ja jako uplašila i onda je mali štucao  Slatko.
    Suncokretice, hvala!  Baš mi je sestrična rekla da uzmem neku vesticu još + čarapice mu stavim a za ostalo da ako mi bude zatrebalo se uvijek netko može zaletiti kupiti dok smo u bolnici. Ja sam kupila br 56 i piše da je od 0 do 3 mj... Za svaki slučaj ću još nešto kupiti, pa ćemo vidjeti kakvo će vrijeme biti i što obući, a i kolika će beba biti. Govori mi sestrična da kupim manju robicu. br 50. Ali njen mali je imao manje od 50cm i oko 2700g kad se rodio (tjedan dana prije termina), a moj procijenjen pred 2 tj na 2700g cca 
    I me, a koju si ti veličinu kupila?? 
    Galu, ti koristi kamilicu... kefir... i slijedeći tjedan ćeš vidjeti što doktori kažu. 

• sretna
    08. Rujan 2017. 12:15

Suncokretica

Violeta, znači krenulo je lagano
    Blago tebi što si tako mirna, ja nisam sigurna da bi baš mogla biti hehe. I još toliko poslova odradila kao da se ništa ne događa, svaka čast!
    Prati situaciju dok muž dođe s posla.
    Znači rekli su ti da kreneš u bolnicu kad su trudovi razmaka 1 h?

To je preveliki razmak izmedu trudova. Obicno se ceka kad su na 5-10 min razmaka,ako ti je bolnica blizu i ako ne zelis provest vise.nego sto je potrebno vremena u bolnici. Jedino ako zelis epiduralnu,bolje je doci ranije zbo onog jer trebas biti otvorena 4-5 cm da ti ju daju

dzenny
    08. Rujan 2017. 12:16

Violeta, ulalaa.. znaci,sad ide ono slatko iscekivanje.. 
    Oo pa ja i ti smo skoro terminuse (2 dana imas prije mene).. znaci i ja se mogu tome nadati,al ajd ja sve kontam: oki,imam ja jos vremena 😊
    Jel ti sta ctg pokazivao na proslom pregledu (kontrakcije)
    Jer mn je prije 1 tjedan pokazivao neke male kontrakcije,sad na zadnjem nije nista i rekla je da je beba jos visoko,pa nezz ni jankda da se nadam,iako sam bila zabrijala da cu ja prije roditi.. 😊

barbs
    08. Rujan 2017. 12:17

I meni je čudno što su ti rekli, Violeta, da dođeš kad trudovi budu na sat vremena... Ne znam koliko si udaljena od bolnice, ali nama su rekli na tečaju da krenemo kad trudovi budu na 5-10 min razmaka... Ali ok, meni je bolnica na 10 min od kuće vožnjom... 

• sretna

barbs

Violeta, aaaaaaaaaajmeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!Samo ti pomalo… Leži… Prati situaciju… Čekaj muža… Zovi ga ako što treba!!!Kiki, a meni je to bilo simpatično jer sam se ja jako uplašila i onda je mali štucaoSlatko.
    Suncokretice, hvala!Baš mi je sestrična rekla da uzmem neku vesticu još + čarapice mu stavim a za ostalo da ako mi bude zatrebalo se uvijek netko može zaletiti kupiti dok smo u bolnici. Ja sam kupila br 56 i piše da je od 0 do 3 mj… Za svaki slučaj ću još nešto kupiti, pa ćemo vidjeti kakvo će vrijeme biti i što obući, a i kolika će beba biti. Govori mi sestrična da kupim manju robicu. br 50. Ali njen mali je imao manje od 50cm i oko 2700g kad se rodio (tjedan dana prije termina), a moj procijenjen pred 2 tj na 2700g ccaI me, a koju si ti veličinu kupila??
    Galu, ti koristi kamilicu… kefir… i slijedeći tjedan ćeš vidjeti što doktori kažu.

L je bio 50 cm i 3300 g kad se rodio i u 56 je plivao, kilaza cak ne igra ulogu koliko duzina sto sentoce brojeva robice. Tako da je izasao u 50 velicini van i nosio ju je 2-3 tj

violeta1

Suncolretice ma ne vec da gledam na sat trudove i da pratim kako idu, koje minute i to. Ali eto nista me osjetim drugacije, cijelo vrijeme blage bolove imam. Jedino mi je malo krivo i glupo sto mi nisu plodnu vodu gledali, a pregledo me i vaginalno i ultrazvuk i ctg..samo o plodnoj vodi mi nisu nista rekli.

violeta1
    08. Rujan 2017. 12:21

Dzenny nije mi prosli put ctg nista pokazivao. Danas je. A mali je skroz dole na izlazu sa glavom, bas je nisko.
    Barbs ja imam 45min do bolnice neke normalne voznje i ako promet nije gust, pa sam rekla da cu na svaki ccc 10min kad budu trudovi da idem, jer ne bih da me tamo previse pate. 

Suncokretica
    08. Rujan 2017. 12:23

Sretna hvala na savjetu!
    Znam da su nam na tečaju rekli da krenemo kad su 10 min razmaka, ali ja bi htjela epiduralnu pa da ju ne preskočimo hehe
    A dok muž dođe s posla i dok mi dođemo u bolnicu, potrajat će to, osim ako me uhvati po noći... U Zagrebu smo ali opet ima vožnje do bolnice. A ja ću vjerojatno biti u panici pa ću htjeti što prije bit pod nadzorom 
    Svi su mi rekli da bolje doći što kasnije jer tamo samo slušaš i gledaš svašta, a muž jadan čeka vani dok se ja ne otvorim dovoljno i uđem u box, što može biti brže a može i potrajati, tko će ga znati...
    A bit će kako bude, ako pukne vodenjak, odmah jurimo u bolnicu 
    Violeta, ja ti se divim kako si mirna! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.