Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    26. Kolovoz 2017. 13:18

Dzenny super si! ☺
    Torba spremna, samo ju moram spremit u auto.. ipak imam 40ak min do bolnice pa da ne bi bilo 😂
    Ja sam sad u gradu i sjela na posao na kavu i pozdravit ekipu a gace ( sa oprostenjem ) mokre koliko sam se uznojila.. i ispod sisa majica mokra  a hodala sam mozda 2 min od parkinga.. ko da me netko kantom vode zalio

treca_sreca
    26. Kolovoz 2017. 13:20

Nisu nezamjenjive.
    moze se vrlo lako snaci i bez njih...s ukrasnim jastucima ili zarolanim tetrama.
    iskreno ja ih uzimam vjv najvise zbog sentimenta jer takve sam s Tomom imala ove na gusjenicu i eto slatke su mi...za ukras.
    a da se moze bez tog - naravno!!

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    26. Kolovoz 2017. 13:22

Otkinilo mi citat skroz?? Boze ludog foruma
    Violeta gornji komentar je za rolice tj " sleeping positioners"

26. Kolovoz 2017. 13:28

Treca sreca, a nek je skuplji, al doci ce danas po elemente i pocet radit. Sad vise nemam vremena trazit okolo drugog i morali smo pristat. Sto je tu je..
    A za ormare, super, i to ces uspjet rijesit jos dok Mile nema👏👏
    I me..poznato mi to...i zivcira taj osjecaj mokrih gaca😒😒 

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

barbs
    26. Kolovoz 2017. 14:03

Dena, aaajmeeeee, dobro poznajem taj sok krvarenja nakon depilacije i uopce nije ugodno dok se ne sjetis da si se depilirao!!!  Jaaaao, znam kako boli kad se ponekad namjeste... Bas zna biti neugodno... Jesi ti otvorena?
    Treca sreca, nasmijala si me s bambskim komentarom, aliii znam kako ti je... Ja nemam ni snage da brzo hodam... I svako malo stanem popiti vode, malo uhvatiti zraka... Grozno... Neki dan sam isla iz wca u sobu i muz me pitao da li sam se ja to uspuhala, onako iznenadjeno..
    Ma po meni nista ne kosta spremiti torbu u auto, ali to je stvar izbora... Ja znam da kad budem isla negdje ce ici torba sa mnom, pogotovo na vjencanje... Nikad se ne zna...   a i eto primjera moje sestricne... U 20h se cula s mojom mamom jer su joj roditelji bilo van HR... I rekla je kako nesto osjeca... U 22 i nesto zove stric iz Ceske i javlja kaki je sestricna rodila... Trudovi su se pojavili u razmaku od 5 mij JAKO brzo... Srecom pa je bik

barbs
    26. Kolovoz 2017. 14:05

Nesto mi steka klokanima s moba..
    Ugl... Srecom pa je bila kod kuce s torbom..
    I md, uuufffff... Mislim da sve znamo taj filing mokrih gaca... Mokre ODJECE... To je grozno... Mi smo isli u grad kupiti poklon za frendicu, pogledati jos jednom za masinu i do magic babya.... Mokra sam dosla doma... Uspuhana... Groznooo.

• Mamuka
    26. Kolovoz 2017. 14:06

Dzenny bas super izgledas. I tako ti je mali stomak. 😊
    Ljubomorna sam. Do 35tt cu bit ko veeelika lopta. 😖 Mislin sve je u redu hvala Bogu i guran ali tako je nezgodno kad imas veliki stomak. Em sta si cili trom i cudno hodas zbog te tezine i velicine koja se ukruti cim hodas par min, em ne mozes se sagnut, ne mozes ni cucati, kad spavas imas veliku tezinu koju moras prebacivati... Ahhh toliko je lakse prvi put. 😜
    Cure kojima je ovo prva beba ne ide taj porod bas tako u par minuta. Obicno porod kod prvorotkinja traje 10-12 sati tako da imate vi puuuuno vrimen prije nego budete tribale ici u bolnicu.
    Ono sto su meni doktori rekli je da kad trudovi pocmu a vodenjak nije pukao ne triba zurit u bolnicu. Kome je bolnica blizu, cca 15ak min, ide kad su trudovi svako 5 min. Dok one cure koje imaju ipak duze do bolnice bi mogle poc kad je razmak 10ak min.
    A kad pukne vodenjak a trudova nema treba se spremat polako i krenut jer dok se spremis (tusiranje, pranjr kose,pregledavanje torbe, oblacenje....) prodje sat-dva i u tom najcesce krenu i trudovi. Kod pucanja vodenjaka je malo "kompliciranije" jer treba provjeravat stanje plodne vode (zamucenost i slicno) pa po potrebi i pozurivat otvaranje i trudove dripom.
    Tako da cure moje drage ne ide to bas tako brzo i iako negdi idete nema smisla da sa sobom stalno vucete torbe jer u nekom prosjecnom slucaju proc ce 10+ sati dok bebac ne dodje na svit.

• Mamuka
    26. Kolovoz 2017. 14:23

Evo kako je meni bilo.
    U 16 mi je pocela curiti plodna voda i onda sam do 17 cekala da budem sigurna da je to to i zvala doktora koji mi je reka da se polako spremin i krenem u bolnicu jer meni treba sat do sat i 15 min do bolnice.
    Ja sam tada krenila torbu pregledat i muza i mamu zvala nekad oko 18 da je pocelo. Onda sam se otusirala, depilirala (sta san mogla 😂), oprala kosu. Mama mi je torbu do tad vec 2 puta raspakirala i spakirala od nervoze. I u bolnicu smo krenili tek poslije 19, mislim oko 19:30. Na putu do bolnice su krenuli i trudovi.
    Za sat smo dosli na prijem jer je muz vozio ko ludjak i onda su me pregledali i radili ctg. Nakon pola sata ctg-a me prebacili u box i ukljucili neki antibiotik jer mi je CRP bio povisen i nakon toga drip jer sam se sporo otvarala. I nekad poslije ponoc sam bila dovoljno otvorena ali beba se povukla gore i morali smo je cekat da se vrati. To je potrajalo nekih sat vremena a trudovi su bili svako minut cilo vrime. U 1:50 je bila vani.
    Znaci ako je sve normalno imate sasvim dovoljno vrimena za sve i bolje ne zurite u bolnicu jer kad tamo dodjete lezite (najcesce zato sta obicno vam ukljuce nesto intravenski pa onda nema sanse da dopuste stajanje) a svi kazu da je bolje stajat za vrijeme trudova ili sjedit.
    Meni je ovo 2T i ovaj put cu jos kasnije poc nego prvi put a opet cu bit na selu i tribat ce mi uru i vise do bolnice ali ne zelim opet tamo lezat saaaatima i buljit u kazaljku koja se skoro pa ni ne mice. Soooo frustrating!! 😫
    Treca sreca je "specijalac" i nemojte ocekivat da ce vas 1. put bit kao kod nje 2. ili sad. Da, bilo bi super kad bi to tako islo, ali tako to odradjuju samo rijetke sretnice. 😉😄

• Dena1009
    26. Kolovoz 2017. 14:33

Barbs u srijedu na pregledu misam bila otvorena, samonje ctg ocitavao lagane trudove.
    Violeta sad sam dobro. Pricala sam sa mamom i veli da ona uopce nije imala nista slicno da ne moze zamislit taj osjecaj. Al mene uvijek pece kad se malac vrti u samom tom donjem dijelu. Imam osjecaj da ce se izgurati van kolko je to nisko i intenzivno. Ja sam magnezij danas popila jos jedan i navecer cu, do sad sam 2 na dan al uzet cu sad 3 jer pise da trudnice smiju do 500mg, a meni su to 3 tablete i vidim da popusti kad popijem.

url=https://lilypie.com]

treca_sreca
    26. Kolovoz 2017. 14:33

pa nije to neka sreća tako nenadano se morat prebacit u porođajni mood! Ja sam zato cijelo vrijeme u strahu, još od 3/4 trudnoće....jer znam da me može ćopit svaki čas, bilo di ibilo kad i da moram ŠPRINTAT do bolnice. Ogroman je to stres. Volila bih ja da to u mene polako normalno ide....tko voli takav stres i paniku, da znaš da svaki čas možeš rodit? Nitko normalan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.