Sunny, pa kao iz razloga sto im nije jos dovoljno razvijena kicma i vratni misici. Mah, ja mu pokusavam glavicu naslonit na moje rame, ali dijete se ne da i samo vristi onda. Bas MM i ja pricamo da kako su sve onda generacije prije stasale i svi su zivi i zdravi. Suludo je i prestresno forsirat dijete na nesto sto ne zeli.
A moj dudicu bas drzi, nije nikakav refleks. To mi je super. Rasiri rukicu ispred da mu ne ispadne iz usta, a kad mu dosadi samo rukicu stavi izmedu lica i dude i povuce ju iz usta van. Pokusava on nju i staviti u usta kad je se opet zazeli, ako je pored njegove rukice, ali to ne moze pa pocne od ljutnje plakati
Tina, mi ti isto kakamo 3-4 puta dnevno. Tako je od pocetka. Naglasili su mi da je kod dojene djece normalno i ako ne kakaju po nekoliko dana i ako kakaju nakon svakog podoja i da se sad po novome gleda da li su siti po broju popisanih pelena.
JaZmajac, nemoj imati strah od bocice. Meni je osobno to bolje nego da moram vaditi sisu posvuda na izvolte pa ga zbog toga i navikavam na nju. A i lakse mi je izdojit se pa znam koliko mu je otprilike potrebno za jedan obrok. Tako da ako bude na cuvanju znam koliko moram pripremiti mljekeca. A on i dalje bez problema cica i ne radi mi probleme.
Croatina, super za dojenje! I neka se ti nama oporavljas. A Frabe je zenska i pol.
Diddy, nije tebi lako Sad tek vidim da ja ponekad pretjerujem. Ali MM najbolje kaze meni kad sam zivcana i umorna- izdrzi jos malo, nema vece srece koliko god sad bilo tesko.
Crocandy, mi ti koristimo Mustelinu kremu za guzu i Bepanthen. I nemamo nikakvih problema.
Luckyme, ma tetru smo krivo slagali jer nam nisu dobro pokazali. U biti nju treba sklopiti na pola, pa jos jednom na pola. I povezem sa ciripom. Ako hoces ti slikam? Mi smo do sada tetru savijali na 1/3 debljine same tetre, to kazu da je za vecu djecu pa mi zbilja nije jasno zasto su nam tako pokazivali i u bolnici i patronazna....
Sanjac, i kod nas je samo Avent Soothie za druge dude ne zeli ni cut!
Zelim vam mirnu noc I nadam se sutra lijep i suncan dan. Kod nas samo kisa i magla
Antartika, ajde prati razmak izmedu trudova pa javi ako uspijes jesu li pravi. Drzim fige da ti krene i da bude brzo j bezbolno
Minnie da razumijem, ali bas kao sto kazes, ne mogu ga ja nasloniti na mene kad on ne zeli, tj njegovu glavu. Tu je moja ruka za svaki slucaj ako naglo zabaci glavu ali mu dozvoljavam da sam drzi glavu koliko moze.
Jutro mame, sretan vam Medunarodni dan djeteta! 😁 Kako ste proveli noc? Nama se nosic zacepio. Fizioloska nije bas pomogla pa cemo jutros probat aspiratorom na usni usis. Dobro mi je mrva ikako spavala.
Antartika sretno! Sigurna sam da nam danas dolazi jos jedna beba.
Neznalice jos tebe cekamo. Jeste rekle da cete rodit sve do 1000. stranice? 😃
Jutro, tak je mene prije 3 dana kičma rasturala i trtica.. mislila sam da je to to.. iako se trbuh znao stvrdnuti ...ali ništa
Danas sam ok. Nemam nikakvih trudova i ništa me ne boli. Nemam nikakav iscjedak (nešto više kao taj sluzni čep). Tak da čekam. :)
Morgen :)
Eto, mi smo imali super noc, djevojcica spavala ko top, digl se dva puta da pojede.
Vise sam se ja budila posto je mm bio na svadbi i dosao u neko gluho doba noci, a ja ne volim i nisam navikla spavati sama :)
Minnie i ja kupila jucer mustelinu kremu, pa kako je imala te neke crvene tockice izmedu guzova, danas joj pobijelile. Moze biti da se sve to susi od cinka u kremi?
Trudnice ajmo, sve smo vec nestrpljive ;)
Jutro svima :-) opet smo jucer skitali skoro cijeli dan, dok nas kisa nije potjerala..
JaZmajac, furam je u marami (pogotovo sad kad su mi rekli da je to super za kukice).. izdrzi po 2-3 sata unutra. Onda joj je vrijeme za klopu pa ide van. Ovisno gdje smo- ide ili bocica ili cica (ak sm kod nekog, povucem se na dojenje,ako smo u shopp ili negdje vani- bocica).. malo se poigramo, pustim da se podrigne/pokaka, i ako idem dalje- opet u maramu i tako ukrug. Bocica je uvijek sa nama, pa kombiniram sa dojenjem, ovisno o situaciji.
ps- sto se tice da odete na veceru, pa naravno, samo idite i uzivajte!!! I sreeetna vam godisnjica!!
Minnie, ako nije frka- ajd stavi sliku sirokog prematanja, mi smo njoj kupili gacice umjesto sirokog povoja, al da vidim kako se i ovo dela. A vjezbate kukice u krug, skupa pa svaku pojedinacno ili i jos nesto? Hvala!
Mi od prvog dana koristimo Pavlovicevu mast, pristic nije imala, tako da smo jako zadovoljni..
Kupili smo joj gricku za zub, preeesmijesna je kak cucla i gricka, al su joj sve prevelike, pa joj moramo drzati..
I moja se gremlinizira svaku vecer od 20-23, jedino cica moze spasiti stvar 😂
Idemo danas na rucak, pa malo do Maksica, da isprobamo dal ce mozda htjeti u kolica.. tam u sumi nam nije bed ako ce se derati 😂😂
A sto se tice krvarenja- meni je stalo i nakon cca 8 tj opet krenulo.. vec sam pomislila da je menga, al trajalo jedan dan. Nakon tog isla ginicu, kaze on- ma kakva menga, to je ciscenje i normalno je cak do 3 mj..
Zelimo svima lijepu nedjelju i bek nam svima bude sa sto manje grceva, suza, zubica, placa i pokakanih gaca 😂
Jutro svima!
Antartika sretno ako je krenulo! Jel je? Javi nam se
Ma to mi je bedasto malo za forsanje da se glavica ne dize? Sta onda ne smiju na trbuscic do kada? Ja svoju stavim tu i tamo kad nije nervozna - da nema negativna sjecanja na to - i fino se 5 min zezamo i vjezba vrat i ramenca.
Minnie na naravno bocica nam ne gine tu i tamo samo me frendice prepale joj nemoj sta ako ti se ne vrati na cicu....mislim treba mi bocica u slucaju da idem kod ginek pa se zadrzim ili tipa na frizuru sto duze traje. A i dovraga ako negdje moram ici ne mogu ja njoj sisu uvaljati ako nije gladna ne? Radije ostavin tati ili baki da joj daju.
Crocandy nisi nista pisala - znaci vecer prosla dobro?
Mi smo zaspale oko 23h. Jos je i ok bilo, bila plakala nesto i nije htjela spavati ali nije bila ona histerija na najjace.
Sanjac onda imamo isti ritam. Samo moja oko 5 to papanje pretezno postane nervozna jer mora kakati ili podrignuti pa je budna duze malo.
E cure pitanje - jel podrigujete bebe i u noci ako ne traze? Ja ju podrignem u slucaju da je nervozna samo....
Joj i bas mi je to uzas sto krecu bljuckati tek oko prvog mj....onda kad jede po noci ju pratim malo i trk onda ide u kindac i ja spavati
Tala da to onda nije mala pelenica...mozda kako lezi ili nesto pa se vide otisci. Ne znam eto.
Heh dok ja natipkam evo se i crocandy i maya jave dodatno 😊
CC drago mi je da vam je noc prosla super! Girlpower!
Maya super da lunjate stalno 👍 najgore mi je sto pretezno ljudi djecu koriste za isprike da se ne ide nikamo. Sa dvoje je sigurno veci problem naravno ali sa jednim se da itekako.
Ma ja nisam u zg i onda imamo dosta voznje do bilo kamo a ne znamo jel bi ju u as toliko dugo vozali. Ono sto nam je blizu ima dozvolu pusenja a to mi ne dolazi u obzir da ide udisati.
I sad se tatek izmotava nesto. Kaze idemo ali da malu doma ostavimo a to ne dolazi u obzir.
Prijavljujem prvu prospavanu noc. papali sinoc u 15 do 9, zaspali u pola 10 i budjenje tek u 15 do 8 za papanje pa si jos malo odspavali do pola 10. naravno da se nisam naspavala jer sam od 4 sata non stop provjeravala jel dise. 😂😂😆😆😅😅
Sortiraj odgovore
Najstariji