Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    minnie25
    18. Studeni 2016. 20:36

Angel, pasica mi se super ponasa. Jako sam ponosna na nju. Tamo gdje je mali se i ne gura previse. Voli ga, ako joj dozvolimo, pomirisati. Ali niti ga ne lize (kao sto joj je inace obicaj sve oko sebe lizati haha) nit nista. Prije je spavala u krevetu. Sad dode do ruba, nasloni glavu i ceka odobrenje. Ako joj kazem ne, otide na fotelju, a ako joj pustim smjesti se na samom dnu, na svoju dekicu. Zbilja me je jako ugodno iznenadila jer se sama tako ponasa otkad je on stigao u kucu. Mislila sam da cemo morat uciti nova pravila. 
    Kad on zaplace, mora izvidit situaciju, pa dode do ruba kreveta i dovoljno joj je da vidi da je dobro i opet nastavi svojim putem. 
    Dlake su i nama problem. Zato ja robicu od maloga perem zasebno i susim u susilici da mi potegne dlake ako ih ima sa robe ca. Sa posteljinom radim isto jer nocu spava sa mnom u krevetu. 
    Svaki dan je usisavanje i pranje poda, sto je vjerujem i kod vas. 

Sony, mi koristimo dudu jer inace ja ne bi prezivjela sve njegove potrebe za sisanjem i utjehom  

Ivek, moj podrigne sigurno bar 4 puta. I to zaredom. Puno puta se dogodi pa se par puta podrigne, ja ga spustim i nakon pola sata pocne vristati i lamatati nogicama i rukicama. Cim ga podignem podrigne frajer. Isto mu je trbuh okrugli i sav napeti stalno. Rekla nam je patronazna da ga stavljam cim vise na trbuh, kad ga nosam da ga lagano lupkam po guzi da mu bude lakse podrignut se, a kad se presvlacimo da vozimo biciklicu ili da mu lagano nogice savijam prema trbuhu jer to sve pomaze pri izbacivanju zraka... 

Tina, cestitke na malenoj princezici! Kako se zove?  

Sofi3, dobrodosla medu nas novopecene i neispavane mamice 

minnie25
    18. Studeni 2016. 21:01

E da, danas smo obavili prvi posjet pedijatru. Toliko informacija da sam izasla van sva istresirana  
    Dobili smo kapi, D3, bez K vitamina. Krivo smo siroko povijali, tj. krivo su nam pokazali i patronazna i u bolnici, pa od danas drugacije povijamo. 
    Dobili smo uputnicu za uzv kukica. U ponedjeljak moram zvat i naruciti nas. 
    Dosli smo do 4300 g i dugacki smo 52,5 cm. Sto je od pocetnih 3260 g i 48 cm savrseno. 
    Dok nam je pokazivala vjezbice koje moramo raditi s malim, frajer se toliko isprevrtio da nas je pitala bavimo li se mi kakvim sportom jer da mali ima motoriku kakvu imaju djeca od 6 mjeseci starosti. Iako drzi glavicu samostalno, to mu ne smijemo dozvoljavati jer je prerano. Isto vrijedi i za to sto se s nogicama odguruje i podize guzu u zrak. A da ne spominjem da to sto je u stanju sam se prebacit na trbuh bez problema nju izbacilo iz cipela. Tako da moramo paziti na sto i jednu stvar... Govorili su meni i mama i svekrva da je jako napredan, ali stalno sam se vodila za onom da su svakome njegova djeca najbolja, najnaprednija i najpametnija pa da baljezgaju i pretjeruju  
    Da li i vase bebe same sebi pridrzavaju dudu i bocicu dok jedu s rukicama? Joj, od danas mi je jos stresnija briga oko maloga. Ni da hocu ne mogu paziti od 0-24 na njega. Izgleda da cemo i dalje spavat skupa, jer drugacije nece ici...

Sunnyday
    18. Studeni 2016. 22:18

Sofi dobro dosla.
    Minnie i moj Luka sam drzi glavu ali nisam znala da ne smije, zbog cega? Uvijek ja drzim ruku iza za svaki slucaj da je ne zabaci naglo. Kad lezi na trbuhu, on podigne glavu i okrece lijevo desno. Sa ledja ne moze sam da se okrene na trbuh, samo sa boka na ledja. Neko je vec pisao da mu se beba odguruje, e tako i Luka radi, odigne se i odgurne. E da i za dudicu si pitala, on uvijek drzi ukocene ruke, ponekad su mu ispred usta pa izgleda kao da si pridrzava dudicu ali to se samo ponekad desi, dakle ne pridrava je.

Tina220210
    19. Studeni 2016. 01:01

Hvala svima na čestitkama i lijepim riječima. 
    Neznalice bila sam otvorena 2 prsta komotno i imala trudove na ctg-U pa me doktor odlučio poroditi u drip i tražila sam epiduralnu koju na kraju nisam dobila jer nije bilo slobodnog anesteziologa. 😠 ali eto preživjela sam i bez toga. 
     curica se zove Mia

Ni moja ne podrigne nakon jela, vidjela sam da se o tome pisalo prije par strana... ponekad samo dosta onog što je pojela bljucne natrag van jer je pretpostavljam prebrzo pojela... 
    Koliko puta bebe kakaju? moja kaka 3-4 puta i još  3-4 puta bude samo popišna pelena. dali je to ok?

Nama ništa nije do sada procurilo, pretpostavljam da je njezina kakica i pišanje još manje obilno nego kod djece od mjesec dana

Jado
    19. Studeni 2016. 09:50

Jutro svima!
    Eto ivek pridruzujem ti se sa pelenama koje cure. Jutros sam ju 3x presvlacila!
    Ali kod nas je to vjerujem zbog toga sto smo medju brojevima pa joj je 1 kratka dosta oko struka a dvojka jos velika a ja ju nisam ocito dovoljno zategnula. Pop sam da moram biti prosta
    Nego jucer nije zaspala skoro do ponoci i pola noci je stenjala jadna. Pa to je za izludit. Ocito ju jako muci probava a nadam se da cemo izbjeci grceke - koliko sam shvatila sad je trenutak kad bi ih mogla dobiti jel tako?
    Kako ste vi provele noc?
    Kako su nase zadnje dvije trudnice?

ivek2207
    19. Studeni 2016. 11:05

Jutro,svima.🙂

Sofi dobro došla k nama.
    Ovo što pišete, i moj drži glavu ali mu pobjegne, nije još to ono pravo. I sav se izvitoperi kad ga presvlačim. I sa nogicama se odguruje, ja ga stavim u kindač pa kad ga dođem pogledati kao da se povukao prema gore, nađem na kraju negdje pa sam stavila još jastučića, makar ima ogradicu.

Zmajac eto i tebe u gabuli, meni je malko isto danas procurilo ali ništa kao jučer. I izgleda da jesu premale pelene jer kad ga svučem vidim da ima utiske od nje po nogicama i preponama pa možda zato curi. 
    A šta sad na br 3 prelazimo onda, to je već zeleno pakiranje? Jel imate preporuku za neke druge osim pampers, čisto bi htjela još nešto probati, netko je rekao da violeta propušta, i te puffies, i bilo koje druge. Ja probala iz mullera jučer, imala sam uzorka 2 i isti je broj ali su manje. I morala sam relativno brzo svuć za razliku od pampersa.

Frabe
    19. Studeni 2016. 11:19

Dobar dan..
    Ja priletin sta pisete al ne stignen komentirat.. 
    Oko ekipe i po kuci mi bas ode dan..a uz to i mobitel mi najvise sluzi za pustanje muzike pa iman performanse.. Trenutno smo na Deep purple i Oasisu 😂.

Koristimo Trudi,stop.
    Iman mesara,stop.
    Premium pelene nam super,stop.
    Sofi,dobrodosla! ☺ stop.

Valjda san zapantila bar nesto. 🙈

• Maya20
    19. Studeni 2016. 11:40

Dan svima! Evo i nas :-) jucer smo skitale od pola 12, a dosle doma u 19:30 😂😂 i jos bez kolica, bome sam dobar trening odradila.. valjda ju je to izmorilo, spavala od 22:30 do 6, pa pocickala i spavala do pola 10. Divno!
    Pelene.. vjerojatno su vam ili male ili velike. Nama prestale curiti kad se malo cura popunila :-)sad smo na babylove, br. 2.  Trojku uzeli za probu, al jos su joj velike..

Tina, super ti beba piski/kaka.. dojene bebe bi trebale imati 6-8 popiskanih pelenica (to je znak da dobro napreduju i dobro papaju), a kakanje ovisi.. moja je ko novorođence kakala nakon svakog podoja, pa se to u fazi grcica poremetilo, a sad kaka cca 3x dnevno! 
    A uredno je pocela podrigivati tek nakon mjesec i pol :-)

Sto se tice okretanja i dizanja glavice.. i moja je tako.. pa sam pitala doktora za to kad smo sa mjesec dana isli na neuroloski pregled- on ju je pregledao i rekao da je to u toj fazi refleksno i nije "pravo okretanje i drzanje glave".. i stvarno.. tek sad zadnjih 2 tjedna bas drzi glavu bez da je pridrzavam; digne se na rucice dok je na trbuhu itd..

A sto se tice spavanja- moja od svojih mjesec i pol cori iskljucivo na trbuhu..to je otkrila u fazi grceva i samo tako je htjela spavati.. na leđima place, a bok tu i tamo moze proci. Pedijatrica mi je rekla da mi to ne smije preporuciti, ali da smo mi svi odrasli spavajuci na trbuhu (da se onda to preporucivalo), pa smo svi zivi i zdravi :-) i da je ostavim ako joj tako pase...

Sofi3, dobrodosla među mame zombije ;-) ;-) ;-)

• Maya20
    19. Studeni 2016. 11:44

I da.. moja ne pridrzava jos bocicu / dudu.. stavi rukicu gore; zna si pogurati, ali nije to jos drzanje..

I, nikako da vam kazem- vjerovale ili ne, njoj vec ide zubic?!?! Sve joj bijelo, napravili se utori gdje ce ic zubici, slini, gricka i danas ujutro pogledam- a dolje se ispod zubnog mesa nazire zubic.. ajme meni, a nadala sam se da cemo sad imati bar mjesec-2 lufta nakon grceva...

Ps- nemrem zamisliti dojenje sa zubicima.. al posto neke doje i dvigodisnju djecu.. valjda to ide bezbolno 😂😂😂

• Antartika
    19. Studeni 2016. 11:49

Pozdrav. evo da se javim u pauziranju od spremanja 
    Stomak mi je stalno tvrd, imam neki smeđi iscjedak to mi je valjda kak mi je gledala plodnu vodu. Malac se gura nogama, ja se stalno nadam sad ce krenut napolje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.