to nam se valjda jednom sreca osmjehnula. evo, jos uvijek spava...
jazmajac, ugasis tv : ))) mm ne zeli da bebacica gleda u tv, mobitel, laptop..neko plavo svjetlo... nisam bas pohvatala jer ja gledam samo ciljane serije koje skinemo s net-a, ali ovih dana zaspem kao beba cim mi se pruzi prilika...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala slazem se da ne gleda ali bas ne mozemo mi u 20h ici spavati 😨
Ni mi ne gledamo tv niti ga ja palim uopce ali navecer isto tako gledam odabrane serije i eventualno Potjeru 😊
Iskreno mislim da joj je jadnoj i to previse stimulacije navecer. Iako mi utisamo da se jedva cuje i dalje sve bljesti i svijetli....
JaZmajec mi idemo u 8 svaki dan spavati skupa s njom. Jer ina tu prvu turu najvise odspava. Inace ne bi uspili nista odspavati.
Preostale dvije trudnice sretno! Jos malo i svi bebaci ce nam biti tu. Tko bi rekao. 😃
Kod nas je doma sve zamračeno, iako nam je mali stan ipak imamo posebno spavaću sobu a tv nam je u boravku, no ionako mali spava s nama u krevetu a mi na laptopu gledamo seriju ili film.
Osjetljiv je na danje svjetlo tako da i po danu su nam rolete spuštene a po noći imamo malu dječju lampicu, beauty baby,promjera 5-8 cm iz mullera i blago svjetli tek toliko da se ne nabijem kad idem iz kreveta po stvari za presvlačenje, ali isto nismo od početka znali, pa smo imali po stanu i svjetla upaljena,pa smo kupili u ikei stolnu lampu i na kraju smo na poklon dobili tu svjetiljku koja je baš po mjeri.
Ako je blještalo s laptopa previše ja sam znala ispred njega naslagati jastuke da mu sjenu rade,al dobro on s nama u krevetu spava,neznam kak vaša curica, dal je u kindaču? Jer moj mu ni prismrdit neće...
Crocandy, nama su na tecaju rekli da je za pupak bitno ga se odrzi suhim, ako ga slucajno popiski da ga se posprica,ocisti sa stapicem za uho i posipa sa praskom... tako nam je i patronazna pokaza i rekla kad otpadne da pospricamo ocistimo ga stapicem i posipamo te stavimo sterilnu gazu... kad je otpao,prvi dan super,a drugi krv po njemu i gazi...mene isto ulovila trta,zovem patronaznu za tu krv,kaze ona da je to najnormalnije...eto mogla je to reci kad je dosla pa bi znala...
Rekla nam je da do mjesec dana 2x na da cistimo ga ,tj pospricamo,ocistimo i posipamo...
Sto se tice posjeta u potpunosti te razumijem, ali eto meni ljudi dolaze i kad kazem da operu ruke, kao da sam ne znam sto rekla, jer kao to nije dobro da dijete drzim stetilno...a nisu razmisljali sta su sve dirali rukama...uzas...
JaZmajac, i moj smotuljsk danas manje razdrazljiv,ali bez mene nece zaspati inace place i dosta danas spava,tako da ne znam kako ce biti po noci...
Mame,da li ste dobile crnu crtu po trbuhu u trudnoci,da li se ona povuce? Kod prirodnog poroda kada se moze krenuti sa vjezbanjem? Znam da sa 6 tj zavrsava babinje i posjet gin... Ja sam odmah po povratku iz bolnice imala svoju kilazu,ali trbuh mi je ostao...
Ivek da u kindacu je i iza tv-a ali jezi to kad sjene i dalje baca.
Po danu spava u kosari od kolica ili na krevetu ako sam s njome....
Navecer kindac
A ne preostaje mi nista drugo nego cekati da odselimo. Jadnica moja mozda je zato i razdrazljiva navecer. No koliko ljudi nema komfor druge sobe pa djeca normalno idu leci oko 20h?
Luckyme cekaj sa vjezbama dok ti doktor ne da zeleno svjetlo....
Luckyme e isto pitanje imam i ja u vezi linee negre! joj, sad je jos crnija nego u trudnoci. cula sam da se zna povuci tek nakon 6-8 mjeseci. Iskreno se nadam da ce nestati do ljeta jer se meni bas puno vidi :(
JaZmajac, ak te tjesi nasa ima kindi kraj tv-a..znam da nije sreca, al trenutno smo podstanari, trebali odseliti prije poroda, al se radovi u novom stanu oduzili i ja ranije rodila, pa smo se morali snaci. Nasa se navikla na tv. I na svijetlo i na zvuk. Jedino joj navecer znam staviti dekicu na ogradicu kindija da joj ne bljesti bas direktno unutra.. a u zadnje vrijeme ide spavat tek oko ponoci pa gasim tv kad zacori. Jedva cekam selidbu, tam ce imati svoju sobicu :-) bez tv-a, hahaha 😂
A nisam nasla vrecice za zamrzavanje u Bubamari, imali su samo posudice..
http://www.philips.hr/c-p/SCF603_25/avent-vrecice-za-spremanje-izdojenog-mlijeka
evo popisa gdje ih ima...
Bile smo vani 45min, super je na zraku.. al zaboravila rukavice pa mi se smrznuli prsti...
A crta prek trbuha.. imam je i ja, al sam dosta tamnoputa pa se ne kuzi jako.. meni doktor rekao da ce trebari nekih 6 mj da nestane..
Jazmajac jasno mi je, mozda joj stvarno smeta kak velis, moj npr je osjetljiv za poludit na sve zivo. Dok ga uspavljujem sve mora biti podredeno njemu, nista se nesmije raditi po stanu, nitko dolaziti ili odlaziti do kreveta gdje smo mi dva, razgovarati na tel, na sve zivo reagira, kad cuje najmanji sum jednim okom proviruje i gleda sta ce biti, drugim spava, tako da ako je jos tko samnom doma ko da po jajima hodamo, al takav je, kaj cu mu ja.
Ja isto imam tu lineu jos i nakon poroda mi je potamnila jace. Nadam se da ce brzo nestati.
Nama ce od ovog vikenda poceti posjete jer sam do sad sve branila. Samo su dosli od muza rodbina kad je imao 10 dana ali zato jer su dosli za sisvete a inace zive u belgiji pa su drugi dan odmah letjeli gore, pa mi bilo glupo onda reci ne. A svi ostali su se sad poceli najavljivat.
Makar je meni moja teta neshvatljiva, veli ona mojoj mami
Krivo sam stisnula.
Ugl veli meni mama da je rekla da sad vise ne bude dolazila dok ju ja osobno ne pozovem da dode vidjet maloga jer kad je ona htjela doci ja nisam dala i sad je digla nos.
Pa neka je, ne mislim nikoga tjerati niti nazivati i posebno pozivati. Vec sam debeli kozu razvila i sad me vise ni briga za nis osim za svoje dijete i muza.
A drugi kak hoce.
Sortiraj odgovore
Najstariji