Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frabe
    14. Studeni 2016. 21:55

Ovo san nasla i posve logicno! 
    Neki pedijatar napisa 😊

tatjana_zg
    14. Studeni 2016. 21:56

Moj malac je danas popodne bio malo kenjkav ali mi danas bas puno spava. nakon svakog hranjenja zaspe i spava preko sat vremena. 

A sto se tice kupanja, ne mogu reci da ne voli ali ni da voli. plakao se prvih par puta a sad vec znamo i uz smjesak to obavit. pocela sam mu pjevati pjesmice ili mu pricam kaj radim pa me gleda i smije se.

Primjetila sam da mu vise nije dosta da je netko blizu njega nego bas trazi paznju. da mu se prica il pjeva onda i on pocne gugutat. sad postaje prava beba. 😍😍😍😍

Hubica01
    14. Studeni 2016. 21:57

Vecer curke!
    Evo da se ja javim napokon, jako sam vas zapostavila 🙁
    Ema i ja smo dobro, cak nam i ponoci da spavati, barem 3 sata u komadu... ali nocas ju je mucio nosic, i jucer smo odmah isprobali onaj aspirator za nos..ajme bas i nije neki bauk, odmah se smirila.. nije se prehladila, nego joj se zacepi jer su joj kanalici jos uvijek uski a i grijanje je,suhi zrak.. nismo spavali cijelu noc,skoro na hitnu otisli, nekako ubrzano je disala, cudno..ali dobro,ustrcamo fiziolosku i sa aspiratorom izvucemo i odmah bolje 😀

Ja cu vam malo napisati kaj ima kod nas pa cu vas onda citat...nadsm se da ste se snasli svi,ove friske mamice, a ove vec iskusnije, nadam se da uzivate u bebicama...

Danas neki cudni dan, stavim na sisu, zaspi, spustim ju, za 15min plače.. isisala iz mene sve kaj je imala...puno jede,puno kaka, stalno prdi i tak...
    Meni je kolostrum odmah dosao, mlijeko se stvorilo brzo nakon poroda..morala sa se 3 dana izdajat jer mi je sve bilo upaljeno...rekli mi u bolnici da imam mlijeka za troje... sad se nekako uspostavila ravnoteza pa sam sretna 😀 ali jos bole bradavice dok povuce...vidim zvijezdice odmah... ali nekak pretrpim, bitno da jede... 
    Jos uvijek krvarim, ali koristim Naturellu, Chicco sam samo u nolnici jer mi je jako isla krv...kako bi stojite s tim?

Cestitke novim mamicama i neka su bebaci zivi i zdravi!

Puse svima!

Sunnyday
    14. Studeni 2016. 22:03

Mi volimo kupanje, bas uziva pogotovo kad mu perem kosu.
    Zmajac auuu svasta toj zeni pada na pamet! To ti je razlog vise da se veselis svom stanu.
    Tala probaj staviti list kupusa.

Da, nosanje... Starija je bila moja maza, nisam mogla da mrdnem od nje. Samo kraj mene je htjela da zaspe, mm je par puta pokusao da je uspava al nije bilo moguce je plakala zamnom. Jednom sam otisla na 2 sata od kuce pa su me zvali kuci jer je nisu mogli smiriti od placa! A sad bi ja plakala ako mi ne da je zagrlim i poljubim.

Sunnyday
    14. Studeni 2016. 22:07

Frabe taj clanak sam ja citala prije par dana :D

• luckyme
    14. Studeni 2016. 22:29

JaZmajac, nas se voli kupati, bar mi se tako cini, ima zadovoljan izeaz lica,lijepo mu
    Evo sas opet,nema gceve,ali place,nigdje mu naci mjesto...ne znam,evo i tako ciji sad

• luckyme
    15. Studeni 2016. 08:03

Jutro,moj malisan jedva nekako sinoc zaspao, nekako se nije mogao smiriti,plakao je kad smo ga nosili ovako,onako...nekako se malo smirio i na kraju zaspao u kolicima vozeci ga... a evo tako i jutros...
    Po noci se budio u 1,4, i opet papao u 7...ali od 1 pa do sad je stenjao i spavao...naravno da nisam spavala jer sam se brinula, zao mi ga je kad tako stenje,kao da tiska...jutros se isprdio,iskakao pa je mozda zato prestao...
    Hubica, da li ste izvukli sta? Bilo je sekreta?

Mame koje se izdajate i hranite na bocicu...zanima me koliko mlijeko moze stajati na sobnoj temperaturi i kako ga grijte? mislim da sam negdje citala 8 sati i da ga se u toploj vodi zgrije...
    Da li mjerite temperaturu mlijeka ili otprilike?

Jado
    15. Studeni 2016. 08:34

Dobro jutroooo!! Jel nam rodila kija trudnicica?
    Jel to antartika samo ostade?
    Hubice malo nas mozes zapostaviti u pocetku ali nemoj sada vise 😊
    Luckyme meni rece patronazna do 4 sata ako je vani. Zagrijala bi ga u toploj vodi ili cak na radijatoru? Ne treba biti toplo. Bitno da nije hladno - cure sa vise iskustva neka komentiraju
    Tko nam je ono isao na svadbu za vikend? Tatjana? Nisam sigurna koja curka - kako je prosla prva noc razdvojenosti?

Kako je protekla noc mamice? Vidim niti jedna se nije javila! Super onda? Moja malecka tek od 23h zaspala ali eto do sada sa budjenjima za papicu. Luckyme a i ona stalno stenje. Evo i sad pored mene u krevetu jadnica spava i stenje iako sam veliki kakac nasla u pelenici sada.....

koala988
    15. Studeni 2016. 09:36

Dobro jutro! Mi smo spavali od 9 do 2, i onda bili budni od 2 do 4, pa opet u 5 i po i 6 i po.
    Cure, koliko dugo se vi izdajate? 15min, pola sata? Meni je cura jela jutros nekih pola sata i to iz prepune. kad je zavrsila, pokusala ostatak izdojiti. ma nema niti 10ml.

• Maya20
    15. Studeni 2016. 10:51

Jutrooo! Kod nas skok i dalje traje.. jucer cicala od 21-ponoci 😕😕 zaspala u pol 1, probudila se u 5.. cickanje,spavanje do 8, cickanje, dramatiziranje, odspavala 15min i sad opet cica 😧😧
    pukao mi blister, sad imam ranicu/rupicu na bradavici, zna li netko kako to zacijeliti?! Boli, a u ovoj fazi joj moram davat cicu, nema druge..

Luckyme, izdojeno mlijeko na temp od 22-25 moze biti od 4-6 sati, a na temp do 22 od 8-10 sati. U frizderu 8 dana, al staviti sto vise uz zid hladnjaka, ne u vrata (jer se grije cestim otvaranjem i zatvarenjem).. ako ide u friz- bolje drzati u plasticnoj nego staklenoj bocici..
    Ako stavljam mlijeko u frizder, grijem tako da samo stavim pod vrucu vodu iz pipe na 5,10 min (napunim vrucu vodu u lavabo i stavim bocicu da pluta)!
    A ako je mlijeko vani na sobnoj temp, nema potrebe grijati, mozes samo staviti na radijator. 

Koala, u rodilistu smo imale pola sata za izdajanje (obje dojke). Rekla mi patronazna da je to neki prosjek i da je to dovoljno.. a sada mi treba 10ak min da napunim bocicu, pa tolko i izdajam.. ali, ne zamaraj se sa ovih 10ml, tako je i meni bilo. To je normalno, bude to samo preko noci skocilo. Vjeruj.. ja sam znala plakati jer nisam mogla izdojiti niti 20ml.. a sad, unazad tjedan dana samo ide (sutra ce cura 3 mjeseca-pa racunaj koliko je trebalo da to krene).. s tim da zadnja 2 dana sve pocica, pa uspijem izvuc samo 30ml..  bude krenulo to opet poslije skoka!

Danas planiram sa curom malo van, jer jucer u kuci nije oka sklopila od 13 pa do pol 1 ujutro..

Pozz svima!

Ps- stenjanje je nama trajalo cca 12 dana, to mi je bilo u rangu grceva, uzas za slusati.. L prođe samo od sebe, samo je jednu noc odspavala bez stenjanja i tako se nastavilo, hvala Bogu. Sretno svima!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.