Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Maya20
    09. Studeni 2016. 20:39

Evo nas, drage nase! 
    Prezivjeli i prvo cijepljenje (ono u rodilistu ne brojim :-))!
     Prvo su je vagali i mjerili (4.8 kg i 58 cm) pa kompletan pregled (usi, oci, grlo, glavica, refleksi, kukovi, pluca...) i onda dobila pikicu u nogu, to je cijepivo 6u1 (obvezno). Osim toga, da, postoje 2 dodatna- za pneumokok i rotavirus.. s time da mi je dokt otvoreno rekla da ovaj za rota ne preporuca, osim ako nije u kontaktu sa skolskom djecom jer da je on aktivan ljeti a ne sada.. i da puno djece- iako su dobile cjepivo- pokupe i rota virus.. a da nije lose da se organizam sam izbori...
    a za drugo da nije lose, pogotovo ako je mislimo u jaslice dati, ali obzirom da je ranije rođena- da joj damo tek sa cca 6mj, da nam se nikuda ne zuri.. Da malo proucim to cjepljenje i odlucim..
    slijedece redovno nam je u prvom mjesecu! 
    Lori je ok podnjela sve, cak se i smijala.. sad je malo kenjkava i samo cica i mama, al i inace nismo daleko od toga pa sam navikla :-) :-) ima oblog na nozici i trebam samo pratiti da ne dobije temp (i po noci jednom izmjeriti). I ako je ulovi plac koji traje dulje od 3,4 sata- na hitnu.. al za sad je ok, pa se nadam da ce tako i ostati.
    odmah je dokt skuzila i da ima grceve :-( i nista- strpljenje i nosenje, nema lijeka. Pitala sam i za stenjanje i za muku kod kakanja- sve normalno.. dok god dobivaju na tezini i normalno papaju- sve je ok.. i kako je rekla dokt- proci ce...

A dosta vas je pitalo za maramu! Meni je ona spas.. sa njom idemo van, u setnje, shopp, po doma.. samo u njoj hoce spavati i primiri se. Jer je sa cca 2mj pocela odbijati voznju u kolicima i kosari, pa mi je ovo super zamjena.. 
    mi imaml chicbolo iz Muellera, zadovoljna sam jako.. a sa 4 mj planiram uzeti MT..
    i stvarno nije komplicirano vezati, meni treba manje od minute da slozim maramu i stavim nju unutra. I MM se spraksirao, tako da nigdje i nista bez marame :-)
    Jedino je vazno da su bebi nigice vani radi kukica, mi to nismo znali, ali sva sreca- sve ok proslo... 
    trenutno je ovako vezemo:
    https://m.youtube.com/watch?v=4SCd2s2_lqw

I stvarno se covjek navuce na nosenje, slobodne ruke, tezina super rasporedena pa ne bole leđa... moja preporuka!! :-)

Uh, jos malo trudnica nam je ostalo :-) :-) :-) 

Pozz svima!

Neznalica
    09. Studeni 2016. 20:43

Ja sam dobila paket sa preparatima od biobaze, ali još nisam probala za bebice ništa, samo za sebe, kremu za trudnice, za tuširanje i ok.. nije miris prejak, 
    Sunnyday, hvala za popis, ja to sve nešto drfljasto napravim. Mogla bi Tina ;)

tatjana_zg
    09. Studeni 2016. 21:10

Maja i nama je pedijatrica preporucila to cijepivo Prevenar. 3-4 doze se daju sa redovnim cijepivom. svaka doza 500 kn. navodno da je to cijepivo obavezno u eu ali da je nasima preskupo pa kod nas nije. 
    Ja sam jos u razmisljanju. imam jod mjesec dana do sljedeceg cijepljenja za donijet odluku. vise sam za ne nego za da. jer ne bi htjela bespotrebno davat cijepit a opet ak ce ga to spasit od gorih bolesti kad krene u jaslice......ma neznam jos.

Tina220210
    09. Studeni 2016. 21:13

Maya20 drago mi je da je cijepljenje dobro prošlo, nadam se da će i noć biti dobra i da nebude problema...
    Sjećate se one crte na guzi? ako je po tome ja sam otvorena skroz😅
    Ova moja imam osjećaj neće tak skoro van, bit će prava tvrdoglava škorpija ko i ostatak njih u obitelji😨

Jado
    09. Studeni 2016. 21:29

Jao uzas. Ja se bas pribojavam tog cijepljenja
    I ne znam ni na koje bi isla a na koje ne bi. Nisam mislila da se odmah cijepe na prvom pregledu. Moram dobro prouciti

Sheena
    09. Studeni 2016. 21:49

JaZmajac cijepe se na drugom redovnom pregledu, tj.kad su stari 2mj, pa imas jos vremena do tog :)
    Mi idemo iduci tjedan

tatjana_zg
    09. Studeni 2016. 21:50

Mi smo se cijepili sa 2.mjeseca. sljedece je sa 4 pa sa 6. to su obavezna cijepiva.

Frabe
    09. Studeni 2016. 22:05

Cijepljenje je najnormalnija praksa i nemojte guglat i citat o svemu i svacemu jer danas u svemu traze teorije zavjere i teorije ne znan ni ja cega.Ok,rota,streptokok i dodatna ne al svaka od nas je cijepljena i kad bi razmisljale o svemu "sta ako" pa prvo bi pocrkali od gladi jer ko zna onda sta jedemo uopce.
    Ja se jezim takvih pranja mozgova jer evo to je u skupini dojenja i sta san onda ja?!Moje sise mom ditetu nisu glavni obrok al san najbolja mama za njega i . !

(Bas me snerva kad promislin sta sve serviraju danas!)

Sunnyday
    09. Studeni 2016. 22:12

sheena ma super da si krenula sa vjezbanjem. Jel ima neki link da je malo detaljnije objasnjeno sta i kako ?

Sheena
    09. Studeni 2016. 22:52

Sunnyday nasla sam na netu pdf Bikini Body Guide: Exercise & Training Plan - Noholita (upisi to u google) - to je skraceno, a meni je frendica dala modificirani taj dokument u kojem postoji i pretraining za zene nakon poroda ili one koje su pocetnici u vjezbanju, prema kojem se prva 4 tj vjezba na isti nacin samo malo lakse vjezbe, a onda 12tj prema ovom pdfu. Ako hoces taj prosireni, mogu ti poslati na mail, na netu ga ne mogu naci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.