Evo nas, drage nase!
Prezivjeli i prvo cijepljenje (ono u rodilistu ne brojim :-))!
Prvo su je vagali i mjerili (4.8 kg i 58 cm) pa kompletan pregled (usi, oci, grlo, glavica, refleksi, kukovi, pluca...) i onda dobila pikicu u nogu, to je cijepivo 6u1 (obvezno). Osim toga, da, postoje 2 dodatna- za pneumokok i rotavirus.. s time da mi je dokt otvoreno rekla da ovaj za rota ne preporuca, osim ako nije u kontaktu sa skolskom djecom jer da je on aktivan ljeti a ne sada.. i da puno djece- iako su dobile cjepivo- pokupe i rota virus.. a da nije lose da se organizam sam izbori...
a za drugo da nije lose, pogotovo ako je mislimo u jaslice dati, ali obzirom da je ranije rođena- da joj damo tek sa cca 6mj, da nam se nikuda ne zuri.. Da malo proucim to cjepljenje i odlucim..
slijedece redovno nam je u prvom mjesecu!
Lori je ok podnjela sve, cak se i smijala.. sad je malo kenjkava i samo cica i mama, al i inace nismo daleko od toga pa sam navikla :-) :-) ima oblog na nozici i trebam samo pratiti da ne dobije temp (i po noci jednom izmjeriti). I ako je ulovi plac koji traje dulje od 3,4 sata- na hitnu.. al za sad je ok, pa se nadam da ce tako i ostati.
odmah je dokt skuzila i da ima grceve :-( i nista- strpljenje i nosenje, nema lijeka. Pitala sam i za stenjanje i za muku kod kakanja- sve normalno.. dok god dobivaju na tezini i normalno papaju- sve je ok.. i kako je rekla dokt- proci ce...
A dosta vas je pitalo za maramu! Meni je ona spas.. sa njom idemo van, u setnje, shopp, po doma.. samo u njoj hoce spavati i primiri se. Jer je sa cca 2mj pocela odbijati voznju u kolicima i kosari, pa mi je ovo super zamjena..
mi imaml chicbolo iz Muellera, zadovoljna sam jako.. a sa 4 mj planiram uzeti MT..
i stvarno nije komplicirano vezati, meni treba manje od minute da slozim maramu i stavim nju unutra. I MM se spraksirao, tako da nigdje i nista bez marame :-)
Jedino je vazno da su bebi nigice vani radi kukica, mi to nismo znali, ali sva sreca- sve ok proslo...
trenutno je ovako vezemo:
https://m.youtube.com/watch?v=4SCd2s2_lqw
I stvarno se covjek navuce na nosenje, slobodne ruke, tezina super rasporedena pa ne bole leđa... moja preporuka!! :-)
Uh, jos malo trudnica nam je ostalo :-) :-) :-)
Pozz svima!
Ja sam dobila paket sa preparatima od biobaze, ali još nisam probala za bebice ništa, samo za sebe, kremu za trudnice, za tuširanje i ok.. nije miris prejak,
Sunnyday, hvala za popis, ja to sve nešto drfljasto napravim. Mogla bi Tina ;)
Maja i nama je pedijatrica preporucila to cijepivo Prevenar. 3-4 doze se daju sa redovnim cijepivom. svaka doza 500 kn. navodno da je to cijepivo obavezno u eu ali da je nasima preskupo pa kod nas nije.
Ja sam jos u razmisljanju. imam jod mjesec dana do sljedeceg cijepljenja za donijet odluku. vise sam za ne nego za da. jer ne bi htjela bespotrebno davat cijepit a opet ak ce ga to spasit od gorih bolesti kad krene u jaslice......ma neznam jos.
Maya20 drago mi je da je cijepljenje dobro prošlo, nadam se da će i noć biti dobra i da nebude problema...
Sjećate se one crte na guzi? ako je po tome ja sam otvorena skroz😅
Ova moja imam osjećaj neće tak skoro van, bit će prava tvrdoglava škorpija ko i ostatak njih u obitelji😨
Jao uzas. Ja se bas pribojavam tog cijepljenja
I ne znam ni na koje bi isla a na koje ne bi. Nisam mislila da se odmah cijepe na prvom pregledu. Moram dobro prouciti
JaZmajac cijepe se na drugom redovnom pregledu, tj.kad su stari 2mj, pa imas jos vremena do tog :)
Mi idemo iduci tjedan
Mi smo se cijepili sa 2.mjeseca. sljedece je sa 4 pa sa 6. to su obavezna cijepiva.
Cijepljenje je najnormalnija praksa i nemojte guglat i citat o svemu i svacemu jer danas u svemu traze teorije zavjere i teorije ne znan ni ja cega.Ok,rota,streptokok i dodatna ne al svaka od nas je cijepljena i kad bi razmisljale o svemu "sta ako" pa prvo bi pocrkali od gladi jer ko zna onda sta jedemo uopce.
Ja se jezim takvih pranja mozgova jer evo to je u skupini dojenja i sta san onda ja?!Moje sise mom ditetu nisu glavni obrok al san najbolja mama za njega i . !
(Bas me snerva kad promislin sta sve serviraju danas!)
sheena ma super da si krenula sa vjezbanjem. Jel ima neki link da je malo detaljnije objasnjeno sta i kako ?
Sunnyday nasla sam na netu pdf Bikini Body Guide: Exercise & Training Plan - Noholita (upisi to u google) - to je skraceno, a meni je frendica dala modificirani taj dokument u kojem postoji i pretraining za zene nakon poroda ili one koje su pocetnici u vjezbanju, prema kojem se prva 4 tj vjezba na isti nacin samo malo lakse vjezbe, a onda 12tj prema ovom pdfu. Ako hoces taj prosireni, mogu ti poslati na mail, na netu ga ne mogu naci.
Sortiraj odgovore
Najstariji