Bok,bok, joj moj mm sutra počinje raditi, ja sam isto bila kao croatina, on je od početka doma, moja mama kuha,pere i sve kaj treba po kući, i sveki isto, a sutra kad ću morat skuhat ručak i malog nosat cijeli dan neznam kak će biti.
Još mi najgore jer kad počne plakati muž ga uzme i smiri se kod njega a kod mene nema tog učinka, jedino ako je sisa puna. Tak da me toga strah sutra kad ću bit sama da ćemo proplakat dan oboje.
Al kak tatjana veli, posložit ću si u glavi da tak mora biti pa ćemo vidjeti...
Mi idemo drugi put danas van, na ručak kod njegovih, došla neka familija iz nizozemske pa da vide malog. Bit će zabavno, samo da mi spava, sad ga nahranila da ne moram sisama lamatati pred svima, valjda će izdržati🙂.
Aaaaaa konačno sam uspjela staviti vražji ticker.
Na laptopu pokušavam već dva tjedna i sad na tabletu od prve uspije,uh,uh.
Nema veze, sad sam uspjela.😊
Ma cure
We are supermoms and supermoms don't cry! 😆
Malo da preformuliramo stihove
Ivek pa nek mama i sveki jos drugi tjedan rade ruckove dok se ne uhodas?
Naravno da bijasmo.budni i jesmo od 4!!! Al mi nije palo na pamet jos mobitel gledat.. Isto mu je nosuc pocea zezat a ja san lipo herpes dobila! 😷
Moj ljubljeni je pocea radit i isto me izbacilo iz postola.Stariji su prehladjeni pa im ne dam oko brata puno a mamu pokusavan sta manje opterecivat.Mislin da bi sve uspila samo da se ne osjecan ovako iscrpljeno i da me ne zamanta ka pijanu..
evo nas!!
znate da meni mob neće očitavat postove pa nisam mogla javit novosti!
26.10. u 12.30 došao je naš veliki čupavi dečko Noa, 4300grama i 54 cm
trudovi krenuli usred noći oko 3 sa razmakom od 15 min pa sve češće i u 5.30 krenuli za rodilište, trudovi već bili na 5 min kad sam došla i otvorena 6-7 cm tako da direkt išla u rađaonu, bez klistira i svega. otvorila se sa prirodnim trudovima jako brzo ali beba bila visoka i nikako da se spusti u zdjelicu pa mi dali drip mučila se tako par sati s time i čekali da se bebonja spusti ali zbog njegove veličine nije uspio tako da morali na hitan carski, kad sam dobila spinalnu sam se preporodila jer su mi trudovi bili strašni.
hvala Bogu sve dobro zavrsilo i na kraju bolje da je bio carski jer bi me jadnu sigurno svu bili zašili pa bi se duže oporavljala. ovako ja već 3. dan bila bez tableta za bolove, sjedila, hodala ma sve tako da carski nije uopće strašan!
u bolnici sve proteklo ok osim mojih preupaljenih sisa jer sam dobila puno mljeka i sve mi se začepilo... to je bilo strašno, uspjeli mi u nedjelju to nekako izregulirat tako da mi dali tabletu da mi se mljeko zaustavi na 12 sati kako bi uspjeli razbiti te kvrge, jedna sestra koju nikad neću zaboravit ručno mi sve to izmasirala i izdojila. uglavnom da mi se to doma desilo zavrsila bi sa mastitisom garant!
jučer stigli doma i sad ću si sama to odrzavat dok se malo ne uspostavi ta ponuda i potražnja jer ima tog mljeka brdo. malecki mi u 15 min sve to posise i spava preko noći po 3 sata i više. velik je i jak pa on to brzo pojede. sutra dolazi patronažna pa ću njoj postavit par pitanja.
nisam vas uspjela vas čitat samo sam vidjela da nam je stigla dugo očekivana Cvita
čestitam ti draga od srca, nadam se da ste dobro..
idem vas čitati da vidim dal ima novosti još..
Crocandy, i ja sam od drugog dana sama sa bebicom,muz radi od 6-19,20... inace sam panicar, i za svaku sitnicu ludim,bojim se da li ga dobro stavljam spavati,da li je ispravan polozaj zbog kraljeznice, ne podriguje,pa ga stavljam na bok...ali eto...
Nocas se decko slabo budio...pa sam ga isla premotati i razbuditi,ali skroz malo je sisao,mozda 5 min i opet zaspao...onda se probudio oko 5 i tako halapljivo jeo,kao da nije cijelu noc jeo (sto i nije) i onda ga mm podigao i tako je jako podrignuo i bljucnuo ...
Malo je pospanac za jelo,ali kad ga probudim,slabo papa i opet zaspe...
Cestita dony od sveg srca. Zakompliciralo se dosta,ali bitno da je sve proslo ok. Uh,i meni su trudovi bili preeeeestrasni,ja sam sve prolazila prirodnim putem, jedino sto sam se dugo otvarala imala noc,dan i drugu noc trudove i tu istu noc pred jutro rodila...bila sam sva izmucena i zao mi je sto mi nisu dali drip da se to malo ubrza
cure, svaka vam cast. ja sam rodila u tri drip truda i, koliko god se trudila misliti sretne misli, jaukala sam muzu da ne mogu. zatvorila sam oci da uopce ne vidim ocitanja ctg-a kad je trud presao stotku...
je li kod vas djelovalo ono da se sva bol zaboravi kad dobijete bebicu na prsa?
ja sam govorila kako cemo nakon cvite odmah na jos jedno, da ima s kim odrastati...ali, mislim da ne mogu... i ovakva trudnoca i porod i sve me je potpuno psihicki izmorilo...
dony, cestitam na bebacu! malo se zakompliciralo, ali odlicno si to odradila!
da kucnem, dijete mi ima rutinu za pozeljeti.
idemo spavati u ponoc (tako smo mm i ja i do sada), budi se u 3, pojede i odmah zaspe. budi se u pet i opet isto i u jutro oko 8.20 nam pocinje dan.
s tim da je mm uzeo one slobodne dane na poslu, pa ju on uzme u jutro, a ja odspavam jos sat, dva.
pitanje: grcevi u listovima i nakon poroda? normalno?
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Dony,cestitam i da ste sretni i zdravi i svasta lipoga! 😊
Tala,od svih strahova i prognoza ovaj porod je za mene bia blagoslov! To san i taj dan rekla i sam porod nisan govorila da ne mogu nego san se stalno molila jer san svakim atomom umirala na onom stolu od iscekivanja koliki je moj mrvuljak i jel sve u redu.Znam da svaka mama to prizeljkuje al sad san od lezanja i od svega kroz devet miseci skroz drukcije prozivila te sate trudova na dripu.Zaboravila san porodjajne boli al san jos daleko od one mene koja ce se uputit s dicom u park jer moje tijelo pamti al najiskrenije i bez patetike ti govorin;srce mi je puno!Toliko mi jos emocije nalete da mi oci zasuze jer kad pogledan svoju dicu znan da se isplatilo umirat u strahu i boli i svojim idejama i ne znam cemu.Tako da koliko god vikala da me ova trudnoca dotukla i sljedecu bi se radovala ako bi mi bila.Ako nista gledajuci ljubav starijih prema mrvi-to je nesto sta je,za mene,vridno svake muke. 💕💕💕
Grceve nisan imala ni u trudnoci nesto izrazeno al prija mi ih je imala i u i iza poroda jos jedan period.
Tala,draga moja,ja sam uvijek govorila da cu imati troje djece,i stvarno mi je to prekrasno...no nakon ovog poroda i svih strahova i stresova oko brige oko djeteta mislim da ce nas deckic biti jedinac... mozda ako nakon puno vremena zaboravim trudove,porod,sivanje,osoblje koje nije ni malo ubrzalo...jedino ako imam unaprijed isplaniran porod sa epiduralnom,ali da dvije noci trpim trudove i pred jutro po odjelu trazim po hodnicima sestru da cu se poroditi...a ona me jos i izgrdila da se pretvaram da to samo djetetova glavica spusta se u porodajni kanal...uglavnom,prosla sam 30tu i nemam snage to sve opet prolaziti
Sortiraj odgovore
Najstariji