dalmatinska dusa, to su super vijesti! sad opusteno i samo uzivancija!
ancice, slazem se s napisanim. samo nema sanse da bih dala 400 eura za krevetic. mislim ga kupiti u ikei. meni to nista ne znaci. lidl mi nije blizu, a svu robicu iz kutije moram i ovako i onako kupiti.
ja sam isto mislila da je cifra ogromna i onda smo stavili tu 51 stvar na popis, napisali najnize cijene i ispalo je 2600 kuna : sok:
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Pozdraav svima,
Mi smo ušli u 14.tjedan, mogu reći da ide ovo i brže nego što sam mislila. Ni mi nemamo apsolutno ništa za dijete, i sad nešto škicnem kad gledam po trgovinama jer sam prije samo za babine kupovala i to po principu, što treba-pitam broj-kupim. U c&a sam vidila puno slatkih stvarčica, ima i u Lidla kad se potrefi tjedan dječje robice (i uistinu je kvalitetna i povoljna što ste i napisale). Obzirom da još ne znam spol, samo gledam i mjerkam.
Kod mene trbuščić malo narasta, nije extra, još se može sakriti (da treba ), mažem bademovim uljem i sise i trbuh, sise su mi sigurno narasle broj i pol (teško u grudnjak stanem, a ionako sam dooobra 4). Uzela sam si jednu haljinicu u c&a, malo mi je šira, bijela, čipkana, čeka me za malo manje od 15 dana važan obiteljski događaj pa moram biti lijepa.
Depilaciju sam i ja odgađala nakon krvarenja, došla sam ko majmun, bilo me strah da će bol utjecati na mrvicu u meni, ali sve je bilo ok. sad moram ponovit :) pedikuru još uvik mogu solo.
Moram priznati da bi ova finska kutija bila jedan dooobar vjetar u leđa za pripremu budućeg mišića, člana obitelji.
Svim curama želim sreću na pregledima, sve će biti u redu, budite pozitivne.
Oprostite što se ja raspisa, nekako mi došlo :)
tala znam za tu finsku kutiju i super je za fince, ali malo skupo za platiti. iako tvoj argument stoji 51 stvar...i to zimska nije za odbaciti ideju
možda da odeš na koji sajam mama i beba ili prolistaš po forumima za kupiti rabljeno. ja sam svu robicu i opremu za malenu dobila i to se tako malo nosi da može 10 djece to nositi i još izgleda novo. na početku ti ne treba puno robice toliko su sitni niti bljuckaju niti puno kakaju...a s vemenom kupuj po potrebi i plus babine koje će trajati par mjeseci...
dalmatinska dusa, čestitke!! Neka je sa srećom i dalje, neka sam kuca srčeko
Ja sam isto kod privatnika i dobila uputnice od Socij ginek - dio po dio mislim obaviti kako stignem, a ne stignem baš tak i tak idem iza 11.tj negdje na daljnju kontrolu do tada će sve biti obavljeno nadam se. Kako ne živim u gradu moram na 3 različita mjesta pa mi to još dodatno oteža jer se sve ujutro mora obavljati a nema šanse da stignem na 2 mjesta recimo. Ali ići će to sve polako, samo neka beba raste i neka mi je zdrava a ja ću se nahodati koliko god treba!
Finska kutija je fora, čula sam na to prije, bilo je na indexu ili negdje, ali dosta je skupa. Treba dobro odvagnuti sve. Niti ja nemam ništa za bebu (ama baš ništa) ali ne gledam još pozorno, to ću tek nakon 12.tj. Malo sam praznovjerna možda
Iako sam gledala informativno Ikea krevetiće i nisu mi lijepi baš.
Ja bi neki koji se može duže koristiti, recimo kad dijete poraste pa se skine samo jedna ogradica i doda ona niža. Ako me itko razumije
zmajac ono ikeino na netu ti je jako mali dio ponude. treba u dućan otići i viditi. znam da imaju krevetiće na razvlačenje na 3 dužine. ali to ti je upitno opet treba kupovati sve veće madrace pa tako i nije neka ušteda-iako su jako slatki. meni adax ima ok krevetiće
jazmajac, vecini ikeinih krevetica za bebu se podnica podesava na dvije razine. skroz visoko, kad su maleni i ne postoji opasnost od dizanja i pada. to je prakticno i za mamu jer se tesko nakon poroda spustati nisko. i malo kasnije, podnica se spusti na nizu razinu ( recimo, kao bracni krevet) i onda je ogradica visoka. kad su klinci malo samostalniji, jedna stranica krevetica se skine, a posebno se moze kupiti malena drvena ogradica, kao daska, koja ne ide cijelom duzinom, pa klinci mogu sami ulaziti/izlaziti iz krevetica.
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/30099293/
ovo sto luna prica, su krevetici za vecu djecu, nikako bebe. oni su "na razvlacenje" tj. mijenjaju duzinu i ok su za neko prijelazno razdoblje između krevetica (kolijevke) i kreveta za jednu osobu 90x200.
za te se krevetice ne kupuje stalno novi madrac, nego osnovni ima nastavke. sve je u istoj cijeni.
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/10213256/
meni to izgleda simpaticno, ali isto skupo. mozda ima smisla, ako je sobica malena, pa da ju se ne zakrci velikim krevetom odmah. onda ostane vise prostora za igru : )
Da ovo sa visinama mi je jasno :)
Hvala na pojasnjenjima. Ako se mogu skidati stranice i dodavati nize i sa ikea krevetica onda su mi oni jeftiniji fora mozda....vidjeti cu naravno sve jos na vrijeme. Imam i sebi krevet i namjestaj za kupovati jer selimo. Sve me naslo ove godine
A jeste vidjela one neke nove krevetice na e... nekako?
Pun ih fejs ovaj dana kao za vise uzrasta u djeteta - 3800 kn ako ne znate probam naci
OK ja kad sam neki Dan guglala nisam dobila ove ikea krevetice sad Sam nasla one koje mi se svidjaju malko vise
mislis na noona krevetice? oni su od 0-10 godina.
ima ih i stokke, ali je cijena 2, 3 puta veca.
meni se jako sviđaju oni bumpersi za krevetic umjesto ogradice koja te totalno odijeli od bebe, ovo je na cicak i samo se stavio oko sipke.
https://www.facebook.com/noona.cro/photos/pcb.1219060371446541/1219061261446452/?type=3&theater
Bok! Vidim dosta novih trudnica, čestitam i želim uredne trudnoće.
Evo mi smo u 14. tjednu,donjela sam par kutija robice od sestre,ona ima i dečka i curu pa imam svakakve robice, ostalo ćemo kupovati za koji mjesec. Trbuh se ne vidi,punija sam pa moje salo stoji i ne mrda,ali jedva čekam da iskoči.
Sortiraj odgovore
Najstariji