Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crna191
    02. Listopad 2016. 18:41

Bokic curke..
    Kisa cijeli dan..al smo ipak uspjeli malo van do placa i da ja jos kupim sta mi fali..mm prošao popis potrebnih stvari koji smo pisale jos na samom početku,ja ga isprintala..i kak piše 3 spavaćice a ja imam 2,morali smo jos tu jednu ic kupit🙈 Naravno da smo i malom misu kupili jos 3 pidžamice i ručnik jer eto imaju slonića nacrtanog..
    Ivek ne bih ti znala za pucanje vodenjaka,a ovaj iscjedak kak imas ti imam i ja vec sigurno tjedan dana..Tak da dok nema sukrvice,mislim da nije služni čep..
    Mene ova prehlada ubija,kašalj mi užasne bolove dolje izaziva i ne zelim ni razmisljat da se desi da sad idem rodit i da u trudovima ili poslije poroda dok jos sve boli se nakasljem..
    Nove mamice vidim da su svuda muke po dojenju..ili ima ili nema mlijeka..i tog je mene strah uzasno dal cu znat kad je sit..ali valjda ce majčinski instinkti proradit..
    Lady super sto nam se javiš sa svojim savjetima..
    Sanjac nadam se da si bar ti ozdravila..
    Tala ja sam isto u cetvrtak na sd..ali ujutro..ako me ovaj kašalj prije ne natjera rodit..

Ivcy1306
    02. Listopad 2016. 19:27

Evo cure ja dns ne znam sto cu od sebe, em samo jedem, nije proslo pola sata da nisam nesto stavila u usta, pojela sam vec 2kg mandarina i kilu bijelog grozdja! Pisam non stop, nadula se al ne odustajem od trpanja u sebe! Fascinantno!!

Kako ste vi provele ovo kisno popodne? 
    Cudno mi je da se croatina ne javlja!

Sheena
    02. Listopad 2016. 19:28

Lady hvala ti, pronasla sam se u tvojem postu, samo mi potvrdujes da sam u pravu kad mislim da imam dovoljno mlijeka, da nije problem sto ne mogu puno izdojiti i sto jako cesto jede kroz dan i dugo, kad su ostali pokazatelji svi dobri. 
    Watermelon da, promocija drsc, 10 dana nakon poroda, ovu godinu sam si sve zivo ugurala 😆 i bebu i zavrsetak doktorskog i svadbu 😆 hvala ti! :)
    Ivek za vodenjak ne znam, meni su ga u bolnici probusili dok sam bila sva zbunjena, a sluzni cep, roskasti, sukrvica..

02. Listopad 2016. 19:50

Ja nisam sigurna za sluzni cep, taj dan kad su mi navecer poceli trudovi mi je u jednom trenutku komad sluzi pao u wc al nije bilo sukrvice pa nisam sigurna uopce jel to bilo to. Ugl trudovi ce vas intenzivno kroz ledja boliti, vidjet cete razliku. I plus lazni se smire na 5 mg normabela, a pravi ne.
    Lady6 moze malo detaljnije objasnjenje ovog pravila 2 sata. Koliko vasi sisaju? Moj bude na sisi nekad i do 45 minuta i nakon toga izbaci sisu i pocne vristati i gurati ruku u usta i nece se nikako smiriti. 
    Ja bi rekla da je gladan, mozda sam u krivu, sta vi kazete?
    Sigurna sam da dobro sisa jer ful jako vuce, puno jace nego izdajalica.

ivek2207
    02. Listopad 2016. 19:56

ivcy,tak ti je i meni,sam zujim okolo,sto stvari i misli u glavi,nikak da nešto napravim, nije da je i nešto hitno,moje mušice nekakve,isto sam jedem,evo sad gulim mandarine u krevetu,prije toga pojela zdjelu keksolina sa pahuljicama i šipkom,gledam neke videe na you tubeu,pa malo palim tv za dnevnik,nije 5 min potrajalo,mm me gleda smo s kauča da kaj mi je,kaj nemrem sjest i smirit se.

već mi malo dost svega,sama neznam kaj bi sa sobom,ak nekaj krenem sve živo me boli i neudobno mi pa odustanem. Sam si ponavljam u sebi,još 12 dana,samo još 12 dana i nadam se ni dan više. Nekak sam mislila iskreno da ću i do sad već možda roditi,ili bar 1 tjedan ranije.
    Sveki mi danas kaže za ručkom pa još ti se trbuh nije spustio,kam bi ti, a ja mislim da mi do koljena dolje visi koliko mi težak,malo si ga pridržavam dok stojim jer mislim da mi cijelu konstituciju vuče nadolje,sva ću se ugrbiti..

Jado
    02. Listopad 2016. 20:18

Uf curke bas mi je zao sto vam je tako tesko 😟
    Ja em spavam relativno ok em mi nije tesko. Prepone su cak ok zadnjih dana jer sam dosta usporila i necu se vise forsati. Jos ovaj tj imam obavljati neke shopp za kucu da imamo iz ceg jesti i slicno i mislim da onda samo sjedim i docekujem dostave i majstore pustam u kucu. Ja sam se isto nadala ranijem porodu a kako mi se sve odgadja stalnooo nadam se da cu zdurati bar do 39tt kad smo nadam se bas pred useljenjem. 
    Prenijeti ne bi htjela nikako. Nekako si u glavi mislim da je ipak 40tj dosta bez obzira na kucu i to sto sam ok 😍 a i ne da mi se svaki dan na kontrole pa imam jahanja do bolnice koliko oces. Ispalo bi kao da idem na posao svaki dan 😂
    Saljem vam svima zagrljaje!

lady6
    02. Listopad 2016. 20:32

Sheena, čestitke na doktoratu! Da, nisu sva djeca ista, nekima, kao mojoj cica je od starta i utjeha i hrana i uspavljivanje. Ako imaš popisanih pelana dovoljno kroz dan i ako ti kakica normalno izgleda i beba je sretna onda nije gladna. Ja se nikad nisam mogla izdojiti da bi joj dala kasnije na bočicu a i ona mi odbija i dudu i bočicu. Sve drugo zaboravi i slušaj svoju bebu. Rijetko tko nema mlijeka ako je zdravstveno sve ok, samo ga beba treba navući za svoje potrebe. Ponekad je to sve lako a nekad treba puno strpljenja i strahova.
    Angel, ne znam koliko je beba stara. Ne zaboravite na skokove 3-6-9 (dan, tjedan, mjesec). Tada su bebe nervoznija i više su na cici jer trebaju navuc više mlijeka. Nisu gladni ali cendraju pa mnogi misle da nemaju mlijeka i odustanu. Ovo više, moja je bila dan i noć. A podoji su znali trajati i po sat vremena. Moja bi recimo spavala dva sata, pa se probudila pa joj dala cicu pa dok je čuvala se pokazala pa mijenjam pelenu pa opet traži cicu pa se grci na cici ali u i dalje traži ( za grčeve je uvijek tražila cicu jer bi joj bilo lakše pa kad se stanje u trbuhu smirilo onda bi zaspala pa ako bi ju maknula u kinderbet nekad se odmah zbudila i opet tražila cicu pa spavala na njoj anekad bi opet odvalila u kinderbetu. Kako je bila starija i povećalo se vrijeme budnosti i ona je jače vukla, prije bi se najela i promijenila taj ubitačan ritam
    Vodenjak mi je u bolnici pukao, ne cuje se ali stvarno imaš osjećaj ko da je balon u tebi pukao
    Ako mogu bilo kako pomoći, drago mi je😘

• Sony2244
    02. Listopad 2016. 20:36

Bok cure, teški dan d kod mene . Bilo svega, od suza , do svađanja do pomirenja .. pa opet suza. Svega mi je previše postalo. Osjećam se veliko (nevezano uz kile) . Neznam kad će doći,  ok doći će kad dojde... ali ubija me više iščekivanje kao i 90% ostalih na forumu. Sad sam pojela neku gotovu pizzu pa mi je ogromna grižnja savjesti jer sam mogla jesti grozd je,  jabuke, kruške... užas!! Sutra je u DE državni praznik,  mm opet kući,  a opet nigdi ne mogu. Danas bila skale do podruma 2 puta , a stomak ka kamen . Šta rec više.  

Jeli zna neka od vas , boli li to bušenje vodenjaka? S čime oni to buše? 

Ps.Croatina disiii tiiiiiii?

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

lady6
    02. Listopad 2016. 20:48

Angel, pravilo 2 sata: npr. Jede u 8, das desnu, nebitno kolko podojtraje ili ako prekine pa recimo u 9 opet daš daješ do 10 stalno desnu. Onda recimo opet daš u 12 lijevu pa do 14 je lijeva aktivna. Mislim ne mora u minutu ali cca jer se otprilike svakih dva sata pune, tj. desna će se napuniti ponovo oko 10 i onda zato promijenila kako bi bio balans. U pravilu svaki podoj druga cica. Ako misliš da je prvu ispraznila do kraja baš onda ponudi i lijevu da si nadopuni pa sljedeći podoj započnu s tom lijevom. Zapravo sve se vrti oko toga da beba dobiva i prvo rijetko mlijeko i masnije zadnje jer ako prečesto mijenjas cice onda ona stalno vuče rijetko i to ju je nezasiti em ne može dobivati na tezini. 
    Mene je mučilo što je viseći stalno na cici navukla i previše jer kako sam rekla cica je bila za sve. Za grčeve može pomoći i hodanje i ljuljanje i oblozi topli i više podrigivanje i sl.ali kod nas to nije djelovalo. Ista stvar s uspavljivanjem. Zato i danas spava s nama i uspavljuje se cicom. Zbog toga što je navukla nisam srećom dobila upalu a kvrge sam isto razbijala. Isto i po noći, dobro je spavala i nje se budila često za jelo pa bi cice skoro eksplodirale jer je prek dana navukla. Onda bi on dala onu koja je na redu a kad je vec skoro zaspala malo drugu da pusti pritisak (možeš i izdojiti ali malo). Onda obavezno ali.podoj nastavlja s tom.
    Ajme što sam se raspisala😑

lady6
    02. Listopad 2016. 20:51

Sony, vodenjak inače buše kao ogromnom dugačkom debelom iglom (nemoj se onesvijestiti sad), sličnoj onoj za strikanje. Tako su moji kolegici. Meni je sam rukom dolje rostao i mislim da je moje gore boljelo nego ovo. Ona nije ni osjetila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.