Frabe, vjerujem da ti je koma...sta mi sve zene moramo i mozemo proci...muskarci to nikada ne bi mogli...
Da se i ja pridruzim neprospavaom drustvu...jos ovu noc smatram uspjehom jer sam uz budenja na wc izdrzala do 4.30....a onda budna,nikako se namjestiti...
Popila kavu i hrpetinu slatkoga, uh, sto me privlace keksi i kolaci...pa imat cu sto kila.
Da, i ja razmisljam da cu ovaj mj postati mama...strah me kako cu sa bebicom, kako cu hraniti,presvlaciti,kupati,prematati,umiriti...citam cijelu trudnocu,ali ne pomaze...treba mi praksa...
A i sve se bojih svih tih posjeta,kod nas su takvi obicaji,ide hladnije vrijeme,sezone prehlada,viroza...sveky zivi u prizemlju, pa i me i toga steah da ce mi stalno dolaziti da vidi kako sam se snasla pa budem jos nervoznija...ah,ah
Jutro curke! 🌧
Eto nam i kise i jeseni. Jaoooo kako depresivno 😣
Ipak se kavica pije uz minimalno zabundavanje na terasici.
Kako ste spavale?
Stvarno gdje nam je Tala? Iako znam da se ona slabo javlja vikendom cudno mi da bar redak nije napisala kakva je situacija.
Sta cete danas stvarati?
Ja bi zahvalila svim novim mamicama na dijeljenu savjeta! Jos malo se strpite pa vam u klub dolazi jos novih mamica 💕
Frabe koliko si u bolnicu cudo da nisi naletila na vise nadobudnih sestara molim te. Pa strasno kako te zene znaju biti bezobrazne....
Pa jel to za dojenje nije vezano za ponudu/potraznju. Kao sise su u pocetku pune mljeka i sve curi i tek kad beba navuce koliko je njoj potrebno onda predtane tijelo toliko mlijeka proizvodit. Kad sise postanu mekane i kad pomislis da nemas mlijeka onda imas mlijeka taman koliko bebi treba.
Pozz, cure! Ja vam upadam ko padobranac. Moja cura je bila jesensko zimska beba prošle godine pa sam vas malo pročitala i prisjetila se svega. Ako vam mogu možda pomoći, pitajte, povremeno ću vam zaviriti.😉 Inače, rodila sam u Petrovoj, inducirani jer sam prenijela 10 dana, vaginalno. Curka je na prsima nakon duge početne borbe.
Sunny, sorry što upadamn, slične probleme sam imala.... Mlijeko se stvara na temelju ponude i potražnje. Što znači ako beba pocica plus ti se još izdojis, cice samo još više stvaraju mlijeka i tako u krug. Izdojis tek toliko da ti pritisak popusti ili prije dojenja tako da masnije mlijeko ostane bebi. Ako su kvrge, zagrijati i masirati prije podoja, pa hladni oblog nakon podoja.
Drz te se cure! Znam da vam je teško ali to sve tako brzo prođe i onda počne potpuno novi život...pozz
Pozz lady!
Samo se ti pridruzi, prisustvo iskusnijih mama nam dobro dodje!
Bok lady6, bas lijepo da si nam se pridruzila, i svaki savjet dobro dodje tako da pisi sto god se sjetis da bi nam moglo biti korisno.
Cure ja sam na kraju bila na +20 kila, evo sad 7 dana nakon imam jos samo +6 s tim da sam jos puna vode u trbuhu, dlanovima i stopalima. Tako da se nemojte time zabrinjavati, ocito to dodje na svoje ako si prije bio normalne tezine.
Angel, super za kile! Ja sam sad na +12 a imam jos mjesec dana gurati, ne znam koliko bi mogla dobit al racunam ako dobijem jos 5 bit cu na +17 hehe pa se nadam da ce i s mene spasti jer nisam inace sitna! Odnosno krenula sam u trudnocu sa 76kg i 170cm visine! Sad vidim da u nogama nista nisam dobila, natecena nisam jer prstenje nosim bez problema itd.sve je u trbuhu!
Dodala bih jos vezano uz kile - jos jedna pozitivna stvar vezana uz dojenje je da stvarno gubis kile dok dojis :) ja sam dobila 12kg u trudnoci, iz bolnice dosla sa +6kg, za 4dana vec bila na +4kg, a sad (16d od poroda) sam na +3kg . S tim da jos uvijek ne mogu stavit vjencani prsten tj.jos imam vode previse.
Pozdrav svima, evo malo i nas, nikako sve pročitati :)
Ja samo spremam, spremam, a imam osjećaj da imam još brdo toga za pospremiti i baš vidim da će me uloviti trudovi nespremnu pa da će biti frka panika.
Moram počet radit plan za kuhanje da zamrznem da mm ima dok smo mi u bolnici, a i za kasnije da ne moram kuhat bar prvih par dana, a pojma nemam što bi.. Na kraju mi se sve svede oko 1-2 jela :/ Pucajte prijedloge :)
Boli me sve, ali sve. Nakon ležanja požalim, dođe mi da se nekako namontiram uspravno na zid pa da tako spavam :D ali najgori mi ovi trnci u rukama i što ne mogu normalno ni šaku stisnuti.. nadam se da to sve prođe nakon poroda, onda se valjda bol koncentrira na druga područja haha
Neznalica - minigreeny je ok, nisam osobno još naručivala, al nisam čula da je netko imao problema s njima, ako te to zanimalo
Mi u srijedu na kontrolu u bolnicu. Nadam se da će mi ovaj put raditi UZV, napeta sam kad ne znam što mali miš radi i jel ima dovoljno plodne vode i sve ostalo.. Svi oko mene govore da ću prenijeti, jedina ja uvjerena da će doći par dana prije termina, koji je 25. :D
Mene je kod dolaska nekih ljudi u kuću najviše strah nehigijene. Trudit ću se dijete ne držat pod staklenim zvonom, al neke stvari se trebaju znati i ne želim da mi dijete dira bilo tko. Pa što ću te ja učiti da staviš ruku na usta kad kašlješ/kihneš i da je opereš nakon toga? Ili da opereš ruke kad uđeš u kuću? Ili da se ne briše s istom krpom wc školjka i prašina s namještaja (da, ima i takvih)? I još hrpetinu drugih stvari. To me nervira više od bilo kakvih savjeta i užasno sam osjetljiva na to. Još se nisam oporavila od neki dan kad je mm uzeo spužvicu za suđe i pokupio nešto s poda s njom.. Skoro nije i on letio u smeće :D
Sheena - jesi to ti bila prije napisala da si imala promociju dr. sc? Ako da, čestitke :)
I čestitke curama koje su proslavile ročkas nedavno! I meni je za 2 dana :)
Frabe - drž se i sestre koliko je moguće stavi na ignore, kroz jedno uho unutra, kroz drugo van ;)
Ma ignoriran ih u pravilu al ono kad ti naprave paniku jer je njima takav moment pa ne mogu ignorirat i jos iman ptsp satima posli.
Sortiraj odgovore
Najstariji