Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tala
    12. Rujan 2016. 15:55

ja imam jos fore do iduceg pregleda jer su mi rekli da trenutno ima dovoljno plodne vode i ona je kilazom ok, 2100 grama, pa se mozda okrene. meni se trenutno cini da stoji poprecno. kazu da je to jos gore nego na zadak, ali ja se tjesim da se mozda pokusava okrenuti i nadam se da smotankusa nije zapela : )))) 

info sa sv. duha je da oni nemaju nikakvih spavacica tamo. 
    u malu torbu ide sve sto je sheena napisala. tako sam i ja spremila. na klistiru ne inzistiraju, no ako budete morale, mozete se otusirati nakon toga ( zato japanke, rucnik, mali gel). ja bih rekla da je to tusiranje cak i ok jer se izgubi malo vremena umjesto lezanja na stolu i topla voda navodno smanjuje bolove i opusta. 
    voda se za vrijeme poroda smije lagano pijuckati, ali se jesti ne smije nista. 
    na vrhu male torbe trebaju biti spremne stvari za nakon poroda tj. nova spavacica, jednokratne gacice i ulozak ( stavila sam jos i jastucice za dojenje i male carapice). 

ako muz nece biti s vama na porodu, moze uci u boks odmah nakon i ostati ta dva sata dok traje koza na kozu vrijeme. ako bude guzva i ne budete mogle toliko dugo ostati u boksu, nego vas prebace u sobu, morat ce doci za vrijeme posjeta. 

eto, to je ono sto je doslo do mene. svaka nova informacija sa sv. duha mi je bitna, pa proslijedite : )))

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Crna191
    12. Rujan 2016. 16:01

Gogyri..ja ti mogu prenjet iskustvo našeg kuma koji je bio na porodu a prije toga govorio da nema šanse da on to gleda..ni na tecaj nije htio ic..al kad je dovezao kumu u bolnicu i vidio da se svi razbježe i da joj nema ko pomoć ni pomaknut se ni nista,odmah je ostao i nije ni razmišljao o tim svim stvarima..kolko ja znam oni su nama kod glave i eventualno zovu sestru ili Dr ako nesto treba..bar cu ja svom zabranit da ista gleda..a kod samog poroda,kad ti je babica tu,lako se njega pošalje van i pozove kad bebu stave tebi na prsa..kad vidi bebu sumnjam da ce zamijetit krv i to sve..
    Mm je isto takav da je govorio da nema šanse da on to moze gledat,al kad je ovaj ispričao sve,odmah je rekao da ide samnom..
    Idem sad odmah presložit torbe i pregledat dal je kod mene to sve tako složeno a Ivek ti svakako izrešetaj pitanjima i javljaj sve sta saznaš..mene isto brine di mene mm ostavi,di parkira,jel ja njega cekam da nađe parking jer je ono oko sv.duha katastrofa..

croatina
    12. Rujan 2016. 16:08

Idem kuhat ručak..i radit nes korisno pa se odjavljujem na neko vrijeme, a ovo pišem samo zato da napišem nešto na jubilarnoj nam 600. Stranici :P juhuuc 🎉🎊🎆🎉🎇🎈🎁

Diddy
    12. Rujan 2016. 16:08

Gogy mislim da to ovisi od osobe do osobe. Nisu ni sve rodilje za to, a i dosta muških jednostavno to ne može izdržati. Moj mm je odmah rekao da ide samnom, ali sam mu i ja izravno dala do znanja da želim da bude tamo. On će biti iza, kod moje glave, nema potrebe da gleda dolje, njegova uloga je da bude meni potpora. Često se zna dogoditi da babica nešto govori rodilji, a ona ju jednostavno ne čuje i onda je tu muž koji će to isto izgovoriti, ali na njegov glas žena reagira (ipak je to poznat glas koji nam uljeva sigurnost). E sad, mislim da sve ovisi o tome kakav odnos imate. Recimo moj mm je dosta smiren, za razliku od mene, i bitna mi je njegova prisutnost jer me centrira i uz njega se osjećam puno sigurnije (malo sam papak u nepoznatom okruženju 😁). Ali sve smo mi drugačije, svaka od nas treba izabrati ono što joj najbolje odgovara. I naravno, da mi je mm rekao da ne želi biti na porodu prihvatila bih njegovu odluku, potpuno mi je razumljivo da to netko možda ne želi.
    Sry, malo se raspisah, nadam se da nisam previše izfilozofirala 😂

• Sony2244
    12. Rujan 2016. 16:11

Croatina , aha nisam znala. Oces uzet epiduralnu ili ćeš odspavati? 
    Tala šta su ti rekli za mjere bebe? Tj,kilažu? I moja ima oko 2 kg a meni se čini da je to malo malo. Ili...
    Ajme kad počnem pisat onda krene adrenalin onaj , ludi!!! 
    Idem se tuširat i izvest jadnog mog cuku malo u vrt, jer u 18 imam opet onaj tečaj,  ali su danas i muževi heroji sa nama. Javim vam se nakon 😀
    Držite mi se.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

ivek2207
    12. Rujan 2016. 16:21

ja zmajac pa nisi morala micat sliku,šalila se ja.

moj je rekao isto od početka da ide,makar ja već godinama trubim kak ja bez njega sama nutra neide,da on odluči ne ja bi mamu svoju pod ruku i nema ne,sama nebi mogla.
    Moj je za krv,bolnice i sve medicinsko katastrofa,malo je reći,al kaže da će biti ok(nadam se) jer želi sudjelovati i vidjeti bebicu odmah kad se rodi i biti prisutan. Ja ne mislim da će poslje biti nekakvih problema oko intimnosti,mislim muž i žena smo,dijelimo sve i lijepo,i ružno i fujavo i svakavo u životu,tu smo da budemo jedan drugome podrška. Po meni za naš odnos može samo još i više značiti takav čin,i hrpa emocija,baš mi je rekao neki dan da ga malo frka da se ne rasplače kad vidi sineka,a meni bi bilo još ljepše jer ga nisam nikad vidjela a i nije baš neki emotivac, samo onda kad treba.
    Ali to sve ovisi o osobi i to treba uzeti u obzir.

tala
    12. Rujan 2016. 16:40

moj od pocetka govori da ide samnom i da mu napisem sto mi smije govoriti unutra : ))) 
    jer ako me pita "boli li te" ili "pa ne izgleda tako strasno"...  joj... ostat ce bez....  
    (srecom nije tako glup ili hrabar, hahaha)

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

• Makonja
    12. Rujan 2016. 16:50

Hehe i ja sam svog nagovorila da ide sa mnom  Samo kod nas nikako da krene taj tečaj.. Još skupljaju zainteresirane, valjda će krenut uskoro

minnie25
    12. Rujan 2016. 17:21

Croatina ma mi smo ti svake sezone u Baski zbog posla jer su roditelji od MM-a obrtnici. Mislim, zasto se ja debljam, nego zato sto mogu jesti sta pozelim haha 
    On preko dana ne moze sa mnom odlaziti na preglede jer radi, a navecer kad zavrsi s poslom se moze zaletit vidjet me. Udaljeni cemo biti cca 70 km. A za ciscenje, ako ja brzo odustanem ce biti angazirana moja mama  Vec sam joj javila da treba uzeti godisnji sljedeci tjedan da obavimo sve sta moram sad za kraj.  

GogyRi ma ne vidim zasto bi bilo problema sa seksom? Ako me ne voli sto sam mu rodila njegovo dijete nek ide u klinac  Mi imamo jako otvoreni odnos, dijelimo dobro i zlo i nepojmljivo mi je da mi zbog toga budem manje privlacna. Pred njim sam ono sto jesam od prvoga dana, bez uljepsavanja i glume. 
    Ono sto ja znam je da stoje kod glave, znaci nista dolje ne vide. Ja sam bila za to da ide sa mnom jer cu se osjecati sigurnije. To je iskljucivo stvar psihe. Vjerujem da ima zena koje to zele radije same i muzeva koji ne zele prisustvovati. To je vec stvar izbora... 

Ivcy1306 i ja sam imala nagli skok, u 20.tjednu.... Iako me moja doktorica tada pospotala citala sam da je to normalno i da se skoro svim trudnicama desava. Trenutno sam na +12 po trudnickoj knjizici.

crocandy
    12. Rujan 2016. 18:08

Ja uvijek pozelim sama proci neke teske situacije, tj. tamo gdje uvijek dobro dode potpora. Nekako se uvijek sama smirim i ohrabrim.

Ja ne zelim da mm ide samnom na porod, odnosno, on zna da mogu i sama, ali mu nikad ne bih zabranila da ide ako to zeli. Trenutno se premislja, malo ga je frka jer ne podnosi krv i kako kaze, ne zna sta da radi kad vidi da mi ne moze pomoci. Jednostavno se osjeca bespomocno i beskorisno. Sto god izabrao, ima pravo i tu sam mu i ja podrska. 
    S druge strane, nas prijatelj je doktor koji ce me poroditi tako da nemam strah da b se prema meni odnosili lose. 

I da ide samnom, slazem se s minnie, napravili smo dijete zajedno i veze nas posebna ljubav. Privlacnost u ovom stadiju dolazi iznutra. Ja sam se dosta napuhala u trudnoci i sama sebi sam pomalo kao buhtlica, a njemu nikad nisam bila ljepsa. I to se vidi u njegovim ocima. I to je ljubav :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.