Croatina, oprosti što pitam, ideš na carski zbog srca? Što je sa srcem?
Ja baš danas zvala svog kardiologa, kako bi došla na pregled i dobila potvrdu od njega (traži me moj ginekolog) da li idem na carski ili ne. Rođena sam s rupom na srcu, pa sam to išla riješiti prije 2 godine, pa sad moj ginekolog nije siguran jel mogu prirodni porod ili ipak ne.
Curke, osim vode i eventualno mobitela u radjaoni vam nista ne treba. Nakon sto prodje porod i oni sve pociste i prodju ona 2 sata sa bebom na vama, odvezu vas u sobu. Nemozete se dic a kamoli higijenu obavit i za par sati sestra dodje i odvede vas na wc i tad vam stavi te gacice i uloske kaj ste pripremile.
Tako je bilo u mom slucaju. Ja sam rodila u njihovoj spavacici i drugi dan kad sam se istusirala sam obukla svoju.
E sad to sve ovisi o porodu, ja sam drugo jutro hodala i pokusavala sjest, a cura koja je bila samnom u sobi 2 dana nije mogla ustat od bolova.
Meni su jutarnje vizite bile. I moras ih docekat samo sa uloskom medju nogama. Vjerujem da mozete imati kratke hlacice al je jednostavnije u spavacici. Ja ne volim spavacice al tih 3 dana pretrpis.
Ja sam isto pripremila 3 torbe, na kraju su me sve docekale u sobi pa sam komotno mogla sve u 1 stavit.
I da, ja nisam za muza u radjaoni. Neznam, nije mi to za musko. Jos prije poroda sam se i predomisljala al sad kad sam to prosla nema sanse da bi ga vodila sa sobom. Al to je moje misljenje. Par mojih frendova je islo sa zenama i njima je to bilo neponovljivo iskustvo. Valjda ovisi o zeni a i muzu.
PALE sada je ok, kad budem isla kod nje moram je pitati sta i kako, jer mi je bez veze to sto moram ici cesko kod nje, a nista ne rjesavam po pitanju zuba. Nadam se da je izvodljivo ono sto je Tala pisala pa da mi ne mora vaditi zub.
Ivek hahaha, mogu misliti kako ti je bilo dok si gledala u te palacinke
JaZmajac ti gladna? Cudno mi je to od tebe procitati, ne daj se sad pred kraj udebljati
Ja danas bas imam veliku neku tremu i strah, muka mi je i bas se ne osjecam dobro. Sve nekako od tog straha i treme. Do sada sam bila jako smirena, neznam sta mi je danas
Vecer cure :)
Ja konacno mogu rec da sam gotova sa peglanjem, slaganjem robice.. Sinoc sam lose spavala, mm je hrkao tako da sam se prebacila u boravak. Ukocila sam se na kaucu, nadam se da ce nocas biti bolje. :)
Ja sam za bolnicu spremila samo 1 torbu. Frendica je rodila na sv. duhu prije 3 god i njoj nisu dali da nista unese u radaonu osim vode. A torba ju je cekala u sobi u kojoj su je smjestili.
Ja sutra idem na pregled, bas me zanima da li se moja cura okrenula s glavicom prema dolje. Nekak sumnjam, jer nisam primjetila okret kao zadnji put kad mi se okrenula na zadak.
sanjac, jako me zanima tvoj izvjestaj i sto ce reci, ima li jos vremena ili ce odmah spomenuti carski...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Koliko ja znam čekaju do 37tt hoće se okrenuti beba,iza toga jako rijetko.Dok sam bila u onoj sobici i čekala pregled kod Blajića,čula sam da curi objašnjavao da ako beba oko 3kg,nema dijabetes ili problema pokušavaju bebu okrenuti prilikom poroda,ako ima j drugih problema ide se na carski.Curi beba bila na zadak i to vrijedi u Petrovoj.Moj se 3puta okretao i uvijek po noći i to nakon što sam taj dan bila jako aktivna,vjerujem da se oni bez problema mogu još okrenuti...
Moja mama pekla kolače za krštenje od sestrične,sve fini domaći,naravno prejela sam se,grrr!
Sestrična oduševljena električnom izdajalicom koju i ja kupila od aventa,kaže na jednoj ciki malu doji,na drugoj se izdaja sa izdajalicom paralelno,pa ju netko dr hrani tako mirna satima,luda je 😂😂 Kaže ne da se meni to raditi svaka 2h ,bitno mi da pije moje mlijeko i to je to.
Vidim da sam danas pokrenula lavinu kukanja,nije bilo namjerno.
Sony 19. idem u bolnicu,a carski za dan,dva,neke pretrage prvo rade,nemam pojma.
Croatina ne znam za steznik,nisam ga još kupila,pitat ću tamo za preporuku da ne kupujem bezveze.
nema sanse da bih dopustila da pokusaju rucno okrenuti bebu. to je tako bolna i zastarjela metoda. ja se nadam da ce se okrenuti sama, a ako ne, neka rade carski. do kud smo dogurale, ne pada mi na pamet sada riskirati njihovo okretanje.
Vanjski okret je postupak koji se može provesti u 37. tjednu trudnoće. Provodi se u bolnici. Pod nadzorom ultrazvuka liječnik vanjskim zahvatom pokuša guranjem okrenuti dijete u ispravan položaj.
Uspješnost ovog postupka nije zagarantirana, a većina hrvatskih liječnika neće vam ga preporučiti, jer se smatra da se rizicima vezanim uz ovaj zahvat uglavnom nepotrebno izlagati kod položaja na zadak. Jedan od glavnih rizika je odljuštenje posteljice, što dovodi do prijevremenog poroda, a može dovesti i do težih komplikacija i za majku i za dijete.
muz mi je veceras kupio caj lista maline. meni mirisi travnato kao i svaki caj koji nije sumsko voce : )))
pise preliti vodom, ostaviti 15-20 minuta, procijediti i popiti nezaslađeno.
ja ne mogu nezaslađeni caj piti, valjda se malo meda smije staviti...
Tala slazem se sa tobom za okretanje bebe. Uzasno bolno i zastarjelo.
Sunny uf trudit cu se da ne 🙄 ali gladna sam itekako. Vidim da su mi porcije koje inace jedem male. A i ti bi bila da si vidjela slikicu cevapa haha - jel da Ivek?
Ivek ma znam da si se salila ali sto sam duze gledala to mi bilo gore hahaha.
U pregovorima sam da li ici u Sarajevo na 2 dana/1 nocenje za kojih 10tak dana i samo na cevape mislim. I burek. I kiselo mlijeko....uf uf uf
Sortiraj odgovore
Najstariji