Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    minnie25
    12. Rujan 2016. 13:20

Ivek2207 evo upravo ovo sto pises je razlog zasto mi se uopce ne druzi s ljudima. Svi su silno pametni. Moja nona je najbolja  Rekla mi je neka ne dozvolim da mi drugi brinu brigu i neka se, ako budem mogla, sama brinem za bebu jer ako i pogrijesim to ce biti moja greska. I da je to moj zivot, moja beba. Tako mi je bilo drago za promjenu cuti takvo misljenje, a ne da me se sa 29 godina u guzici radi nesposobnom i da mi se stalno govori sta je za bebu dobro, a sta ne. Tako da planiram prihvatiti pomoc u vodenju kucanstva, ali za bebu cu se brinuti sama jer smatram da je majcinski instinkt najbolji i ono sto svakom djetetu treba je njegova mama pored njega. 

A za "prilog" na tanjuru nemam komentara. Meni je sveki kuhar po struci i stalno naglasava da na tanjuru sve mora biti jestivo. Mislim kao da nisu mogli normalnu kriskicu banane staviti, bez kore na tanjur  Iskreno, to bi se i meni dogodilo haha 

Za torbu za rodiliste ti je najbolje pitati na tecaju. Jer mi u Ri primjerice radamo u njihovim spavacicama. Ja cu u mali neseser spremiti nalaze, knjizicu, ulozak, mrezaste gacice, carape, melem, bocicu vode, termalnu vodu, papuce, maramice, mali sapun i gel za tusiranje i jedan rucnik srednje velicine. Valjda nisam nesto zaboravila napisati... MM ce prosvercati moj i svoj mobitel u radaonu. Znam da je Chippica rekla da joj nisu dali da ponese nego tri stvari za sobom, ali ja cu pokusat prosvercat cijeli neseser  

Crna191 i ja sam sitna, a moj mali isto debeljuco  Nadam se da ce sve proci u redu i da necemo zbog toga imati problema. 

JaZmajac, u pocetku mislim prati sve odvojeno. Masina mi sama odvaze koliko je robe u bubnju i sukladno tome prilagodava potrosnju vode. Plus, kad perem nasu odjecu volim da se omeksivac osjeti, to za bebinu kozu nije. A i smatram da je prvih par mjeseci bolje tako. Kasnije cu sa nasom odjecom. 

Tala, kazu da sto se tice kupanja bebe nije dobro cesto, dok drugi zagovaraju da je to dobro uvesti kao rutinu prije spavanja. Meni osobno je bedasto svaki dan prati ih kad su cisti, mislim da to nije dobro za osjetljivu kozu poput njihove. Mislim da se rutina moze uvoditi kad budu stariji i svjesniji svog postojanja. Svejedno, pitati cu patronaznu za savjet. Za noktice i dalje vrijedi da nema rezanja u pocetku da ne bi doslo do infekcije. 

Angel2709, meni je 25.09., tocno mjesec prije termina  A tebi na tvoj rodendan... Znam da ti mozda sad nije fora, ali zbilja bi bilo super da slavite rockas na isti dan. To je zbilja rijetkost.

croatina
    12. Rujan 2016. 13:27

Koala držim ti figice!! Nemoj samo da te panika uhvati..ja mislim da bi mene u toj fazi smjestili na psihijatriju pa sam preselili u rodilište :D kak ti to tak mirno :D

Jado
    12. Rujan 2016. 13:55

Angel baš tako ih radim - ali ne sa brašnom (iako to ne bi trebalo imati veze) zobene namočim dan prije, ujutro dodam pola banane samo, jaje, cimet i u blender sve, kad ih pečem dodam brusnice suhe ili borovnice svježe ili ništa ako nemam ništa  Stvarno su mi extra fine. Baš jučer jeli

Pale hahaha - ma ne da uživam, kao recimo one majke u dojenju što smo komentirale  nego nije mi toliko strašno, i lupa me i zna se zgurati tako da me pluća bole ali kad čujem koliko žena "pati", stvarno se neću žaliti. Pičim i dalje, ali sporije istina, i mala nek mi je zdrava.
    I da - ova vrućina mi je koma zadnjih dana, funkcioniram do 11h i onda od 18 otprilike. Ali baš baš sam strgana, evo danas klima piči, ne mogu zdurati

Ivek ja se pripremam eto identično kao Koala, sa time da mislim dodati čokoladicu ili nešto još, ali koliko znam muževi mogu ulaziti/izlaziti? Nadam se barem, pa ako zagusti da mi vode ili nešto još dodatno donese.
    Koala super za pregled, ja ti držim fige da to krene polako kako spada, vrijeme je 

• Makonja
    12. Rujan 2016. 14:00

Primjećujem da i vas cure muče ove vrućine i sparine.. Ja sam skroz neispavana. I posljedično tome počinjem osjećati i taj trbuh i sve mi je teško odjednom.. Nikad se nisam toliko veselila jeseni kao sad!
    Lagano idu pripreme, robica i ostalo skoro skroz oprano, za 10tak dana ide i slaganje dječjeg kutića u sobi.. Sve mi ide po planu, osim što ne mogu naći rješenje za grudnjake :( Svi su mi postali premali, i oni što sam ih htjela baciti kad su se rastegli pa srećom što nisam jer su mi sad dobro došli.. Svi me žuljaju, sve kipi van, oko leđa super, ali košarice ne da su premale nego je to stravično koliko su narasle! I rekoh neću čekati da rodim, odmah uskačem u ove za dojenje. Naručila s neta dva grudnjaka za dojenje veličine 90F, inače nosim 80-85 D, eventualno E, stigli oni, ispalo da su to zapravo 75F, i oko leđa su mi super, ali košarice... Ajme meni! Srećom jedan je pamučni s pjenastim dodatkom iznutra pa sam tu pjenu odrezala, a pamučne košarice se fino razvukle i sad su taman. A drugi ću morati prodati.. Nema šanse da ga ikakvom operacijom učinim nosivim :( A baš je simpatičan, onako plavi s točkicama :( Dragi sretan, ali ja bih se rado mijenjala za npr otečene zglobove :(
    U skladu s tom pričom o promašenim veličinama, razmišljam o pakiranju torbe za bolnicu kad se vratimo s puta, i zapela sam na odluci koju veličinu Tosaminih jednokratnih gaćica uzeti - M ili L? Imam osjećaj da ću opet fulati..
    E a toliko ste me narajcale s tim palačinkama da vodim dragog zasladiti se popodne, iako uopće ne volim slatkiše :D Ali ne znam tko bi mogao ostati imun na te vaše opise..

Crna191
    12. Rujan 2016. 14:00

Ivek identične stvari oko torbe i mene brinu..al sve nesto cekam da neko rodi na sv.duhu pa da onda pitam..ja imam 2 spavaćice i bas me to brine jer cu tu prvu u kojoj cu rodit Trebat odmah Poslat na pranje ako bude za pranje uopće..Tak da mi ostaje ta jedna u koju cu se presvuč..a za drugi dan onda vec mislim bit u kratkim hlačicama od pidžame i majici sa gumbićima.. Kazu da vizite vise ujutro nema..sad nek me neka od friških mama ispravi ako je moj plan los i trebam jos spavaćica da mogu otic kupit..
    Ja sam dobila odg od Dr na to kad sam pitala kak cu ja mala veliku bebu rodit,da su Azijatkinje male žene a normalno rode ako nista, bar se svaki put lijepo nasmijem sa Dr na pregledu..

PALE
    12. Rujan 2016. 14:08

Koala super za pregled,nadam se da će ubrzo krenuti...😉
    Angel fora za roćkas,moja nećakinja i dijete od kume imaju roćkas idući tjedan kad će i Niko doći pa će nam taj tjedan biti zanimljivo sa rođendanima.
    Ja sam prala odvojeno i tako ću prvih mj-dva poslije ću sa našim vešom.
    Sad više ni popodne ne mogu spavati od glupe vrućine,a klima mi ima nekakav miris,sad mi se ne da plaćati servis na kraju ljeta,radije bih  na proljeće.
    Sunny kak tvoj zub?
    Mislim da su rekli na tečaju da se na početku ne kupa svaki dan jer im je koža osjetljiva

Jado
    12. Rujan 2016. 14:11

e da što se tiče spavaćica u kojima rađamo sestra mi je rekla da se to ne zmaže toliko jako, i da se samo mora oprati i da je OK.....ja sam mislila da se mora baciti pod mus iskreno 

Diddy
    12. Rujan 2016. 14:16

Pozdrav svima,

Kod nas sve po starom, natečenost, kontrakcije, vrućina...

Ivek, ovo je bila neka hrabra konobarica kad je pred trudnicu stavila palačinke bez bešteka, ja mislim da bi ja poludila 😂😂. A banana s korom-bez komentara...

Također molim cure koje idu na tečaj na sv.duh da prenesu informacije. Također ne znam kako da odvojim torbe.

Sheena
    12. Rujan 2016. 14:33

Pale dobro sam ja, sve super osim kaj me leđa bole vec 5 dana pa ne mogu radit ono kaj bi htjela po stanu i to me malo nervira :) termin mi je prema zadnjoj m.sutra, prema prvom uzv u cetvrtak, a uopce nemam feeling da se Matej sprema van 😆 nikakvih simtpoma nemam. Cak ni tremu neku, nista, nisam si jasna 😂 
    Koala jos budes ti prije mene na kraju 😆 drago mi da ti je sve super ;)
    Ivek, crna ja prema uputama seke koja je rodila na sv.duhu proslu godinu u maloj torbi nosim: vodu, jednu spavacicu, japanke, rucnik, gel za tusiranje, rolu wc papira, cokoladicu, 1 jednokratne gace i 1 ulozak, dokumente, tekucinu za lece (ako me hitno posalju na carski da skinem lece tamo). Uzet cu i mobitel i prijenosni punjac. Japanke itd tako da se mozemo tamo otusirati prije poroda ako bude potrebno. Wc papir jer zna tamo faliti (to nam je i na tecaju receno). Pitala sam ju zasto te jedne gace i ulozak, rekla je da nakon poroda sestra tamo lakse to nađe u torbi (da ne kopa po velikoj torbi) i stavi nam to. Veliku torbu je njoj muz odmah donio kad i malu i nosili su joj ju sa njom, samo je prakticno imati i tu malu da se mogu lakse naci stvari koje odmah trebaju. Moze se donijeti i kasnije velika, kaze da je svejedno. Vjerojatno cu za koji dan imati vlastito iskustvo oko ovog pa vam prenesem detalje 😊

ivek2207
    12. Rujan 2016. 14:35

A niš,onda ću ja lijepo sutra izrešetati onoga tko će nam voditi tečaj pitanjima kaj mi točno treba pa da konkretno znamo mi kaj bumo na sv duhu šta nositi,jer varira od bolnice do bolnice,al sam mislila to danas spremiti da ne odugovlačim.

To nam je najsigurnije pa javim detalje. To mi je tek u 15h pa javim navečer.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.