dalmatinska.dusa iscjedak nije ništa čudno sam po sebi. ali ako ga inače nemaš, ako je miris neobičan...pitaj doktora-barem tel
tala koliko ja znam porodiljni je prvih 6.mjeseci i to može koristiti samo žena. drugih 6 mjeseci se zove roditeljski dopust i može ga koristiti otac ili majka. ako on radi imao bi 2600 a ti ne bi imala ništa. samo jedan roditelj može koristiti pravo na dopust i pripadajuću naknadu
znam da nisu dobro vijesti
imam ga inace,normalno pred O obilnije,ajde hvala ti na odgovoru,odmah mi je laknulo 😘
dalmatinska.dusa iscjedak nije ništa čudno sam po sebi. ali ako ga inače nemaš, ako je miris neobičan…pitaj doktora-barem tel
tala koliko ja znam porodiljni je prvih 6.mjeseci i to može koristiti samo žena. drugih 6 mjeseci se zove roditeljski dopust i može ga koristiti otac ili majka. ako on radi imao bi 2600 a ti ne bi imala ništa. samo jedan roditelj može koristiti pravo na dopust i pripadajuću naknadu
znam da nisu dobro vijesti
ajme hvala ti,odmah mi je laknulo.Imam ga inace,normalno,pred i za vrime O obilnije,tako da nema frke 😘

hvala, luna. tih 2600 nam ni kredit ne pokrije . onda cemo se snaci s godisnjim i spojiti 2-3 tjedna. srecom, mm radi u stranoj firmi, nema kolektivnog godisnjeg i uvijek imaju razumijevanja prema svemu.
mm je mislio uzeti tih mjesec dana jer je moja obitelj daleko, a njegova u inozemstvu. tako da imam samo njegovu mamu koja ce sigurno pomoci, ali ju ne zelim previse gnjaviti jer je ona ipak zena u godinama.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ja isto mislim da prvih 6 mjeseci mozes uzet samo ti, a drugih 6 moze on ili ti. Malo je nezgodno zadnjih 6 mj s tih 2600 kn, to ce nam svima vjerojatno bit velik šok 😕😕

tala obično poslodavci daju nekoliko dana plaćenog dopusta za vjenčanje, smrt bliskog člana obitelji, pa tako i rođenje djeteta... nek svakako pita da li njihova firma to ima u kolektivnom ugovoru.
tala obično poslodavci daju nekoliko dana plaćenog dopusta za vjenčanje, smrt bliskog člana obitelji, pa tako i rođenje djeteta… nek svakako pita da li njihova firma to ima u kolektivnom ugovoru.
U pravu si, u zakonu o radu stoji 5 dana placenog dopusta za rodenje djeteta, samo treba provjeriti ako kolektivnim ugovorom to nije ukinuto

ja mislim po hrvatskom zakonu radnik godišnje ima pravo na 7 dana za osobne potrebe, a to su smrt uže obitelji, rođenje djeteta i preseljenje. e sad da li je to firma rasporedila po danima i događajima ne znam. ali ako su fleksibilni sve se da dogovoriti.

kolektivni ugovor nije iznad zakona, mogu sam dati više ne manje
kolektivni ugovor nije iznad zakona, mogu sam dati više ne manje
Pravilnik o radu ili kolektivni ugovor mogu regulirati ovu zakonsku odredbu , u to sam skoro pa 100% sigurna. Najbolje je to provjerit kod svog poslodavca

Dalmatinska.dusa dobrodosla! Imamo isti dan pregled. I ja jedva cekam.
Zadnjih par dana imam poprilicno jake grceve pa se malo bojim, ali se trudim ne mislit previse i cekati ipak pregled da si razjasnim sve nejasnoce. Treba biti pozitivan.
Curke ovo za naknadu vam je najbolje nazvati Hzzo. Ja sam isto bila u nedoumicama, nazvala sam ih i zenskica mi je sve lijepo objasnila koja su moja prava i naknade. Tako da ne ustrucavajte se informirati jer na to imate pravo.
😉 javi jesi vidila srceko majo i ja javim 😉😘 kod mene zasad nema nikakvih bolova,osim sto mi vec smeta grudnjak nosit od osjetljivosti i bola ajime..imas ti kakve simptome? kod mene samo to i umor,zadisem se koda san kopala kad odem samo prosetat hahaaah
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji