Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luna2016
    08. Ožujak 2016. 13:48

dalmatinska.dusa iscjedak nije ništa čudno sam po sebi. ali ako ga inače nemaš, ako je miris neobičan...pitaj doktora-barem tel
    tala koliko ja znam porodiljni je prvih 6.mjeseci i to može koristiti samo žena. drugih 6 mjeseci se zove roditeljski dopust i može ga koristiti otac ili majka. ako on radi imao bi 2600 a ti ne bi imala ništa. samo jedan roditelj može koristiti pravo na dopust i pripadajuću naknadu
    znam da nisu dobro vijesti 

tala
    08. Ožujak 2016. 14:04

hvala, luna. tih 2600 nam ni kredit ne pokrije . onda cemo se snaci s godisnjim i spojiti 2-3 tjedna. srecom, mm radi u stranoj firmi, nema kolektivnog godisnjeg i uvijek imaju razumijevanja prema svemu. 
    mm je mislio uzeti tih mjesec dana jer je moja obitelj daleko, a njegova u inozemstvu. tako da imam samo njegovu mamu koja ce sigurno pomoci, ali ju ne zelim previse gnjaviti jer je ona ipak zena u godinama.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Srecica25
    08. Ožujak 2016. 14:10

Ja isto mislim da prvih 6 mjeseci mozes uzet samo ti, a drugih 6 moze on ili ti. Malo je nezgodno zadnjih 6 mj s tih 2600 kn, to ce nam svima vjerojatno bit velik šok 😕😕

• Dony
    08. Ožujak 2016. 14:13

tala obično poslodavci daju nekoliko dana plaćenog dopusta za vjenčanje, smrt bliskog člana obitelji, pa tako i rođenje djeteta... nek svakako pita da li njihova firma to ima u kolektivnom ugovoru.

• Luna2016
    08. Ožujak 2016. 14:26

ja mislim po hrvatskom zakonu  radnik godišnje ima pravo na 7 dana za osobne potrebe, a to su smrt uže obitelji, rođenje djeteta i preseljenje. e sad da li je to firma rasporedila po danima i događajima ne znam. ali ako su fleksibilni sve se da dogovoriti.

• Luna2016
    08. Ožujak 2016. 14:27

kolektivni ugovor nije iznad zakona, mogu sam dati više ne manje

minnie25
    08. Ožujak 2016. 14:44

Dalmatinska.dusa dobrodosla! Imamo isti dan pregled. I ja jedva cekam. 
    Zadnjih par dana imam poprilicno jake grceve pa se malo bojim, ali se trudim ne mislit previse i cekati ipak pregled da si razjasnim sve nejasnoce. Treba biti pozitivan. 
    Curke ovo za naknadu vam je najbolje nazvati Hzzo. Ja sam isto bila u nedoumicama, nazvala sam ih i zenskica mi je sve lijepo objasnila koja su moja prava i naknade. Tako da ne ustrucavajte se informirati jer na to imate pravo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.