Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sony2244
    31. Kolovoz 2016. 08:35

A što reći :( neznam zašto,  nemam problema nigdi drugo osim ovde. 
    A administratori očito ovde ne postoje.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

• Antartika
    31. Kolovoz 2016. 08:41

Jutro. Ja sam budna od pola 6. Jutros mi se ne da pokrenuti, ali mi zato beba ima tulum u stomaku. Bome su mu i udarci svakim danom sve jači. 
    Stalno mislim da ce se uskoro okrenuti glavom prema dolje i da me cekaju udarci pod rebra. 
    Sony u kojem ti se tjednu okrenula beba prema dolje?

Frabe
    31. Kolovoz 2016. 08:42

Jutro!
    Nelose spavanje,budjenje koma ka i stalno.Opcenito san ujutro bas zbrljana dosta cilu trudnocu.Cak i beba ko da ima neku xyz pozu ujutro kad se probudin pa me sve steze i rasteze al dobro je.
    Sad cu ulit sebi kavu i po obicaju ce vise od po salice ostat a bijah kavoljubac xxl. 

Sony helouuu!

minnie25
    31. Kolovoz 2016. 08:46

Sunnyday, onda se razumijemo u potpunosti  Jucer sam zafrkavala MM-a  da cemo dijete iz rodilista peljat u rukama van, a s obzirom da imamo madrac, ali krevetic i posteljinu jos ne da cu ja samo plahtu preko toga bacit pa neka mali spava haha 
    Opet su nas snasle muke po autosjedalici. Zvali su iz Baby Centra da je nigdje nemaju (sto btw znamo cijelo vrijeme), ali su nam one svejedno skupa s kolicima to uredno naplatile i kunule su da ce sve biti u redu. Uglavnom, narucile su iz tvornice direktno (bar tako kazu) pa dolazi tek za 3 tjedna. Sad im vise nista niti ne vjerujem i samo se nadam da ce mi stici na vrijeme. 

Croatina, kako si nam danas? 

Sunnyday i Frabe, razumijem vas strah... Najgore je kad bole zubi... Tako da drzite se, nadam se da ce brzo proci. 

Sheena bitno da ti i bebica budete dobro. Vec ce se lako sve drugo srediti. Javljaj nam se kad stignes i samo hrabro!  

Chippica kod nas u Ri ti pustaju muza unutra, bebica je s tobom cijelo vrijeme zbog rooming in-a. Za posjete ostalih ljudi su jako rigorozne, ali i tu postoji trik. Umjesto da ides na taj kat i naletis na zakljucana vrata, ides liftom i vuala... Eto te unutra  Iako mene su pustili i kroz ta vrata kad ih je sogi zamolila, ali toliko nevoljko i mrzovoljno da kad se sjetim...uf.... Politika je ako nekoga mimo muza i odluce pustiti, mora se ici jedan po jedan (znaci muz van, netko drugi unutra). I to samo kroz vrijeme posjeta. 

JaZmajac da, Braun je najhvaljeniji ali cijene su da se smrznes. Mi cemo ga vjerovatno uzeti izvana jer je nesto povoljniji. Ali to mi je na popisu za kupovinu iza poroda. Do tada ce me dobro sluziti najobicniji digitalni. 
    I nemam pojma za bris na streptokok. Ja planiram svoju ginekologicu ovaj put pitati za to pa cu vidjeti sta ce mi reci. Po pravilu, koliko ja znam, to se radi prije bolnice. 

Ivek2207 razumijem te u potpunosti. Tek sto sam se pocela hvaliti da sam super trudnica, hormoni su poceli raditi svoje. Sad vec grizem okolo, sto nije tipicno za mene niti malo. 

Sony2244 pa neka si se ti nama vratila natrag  Drago mi je da si sve vec pripremila. Kod nas su ti stigle 3 bebe. Led je probila Maya20 sa svojom curicom Lorenom 16.08., iza nje je bila Mimica24, stigao je decko Luka 21.08., a zadnja nas je pozitivno iznenadila Tatjana_zg sa deckom Patrikom, 28.08. Nadam se da ces nam ovaj put ostati i da neces vise imati problema sa logiranjem!

ivek2207
    31. Kolovoz 2016. 09:16

Jutro svima,
    joj Sony nikako na zelenu granu s tim forumom,neznaš jel bi se smijao ili plakao.
    Ajd nek ostane sad kako je da se više ne zezaš sa logiranjima,držim fige.

Sheena ovo me ohrabruje što kažeš za TA na duhu,kak sam ono čitala sve si mislim da ću i ja tako.
    A šta rade onda gore ako ne pregledavaju vaginalno, ja neznam ništa o tome, mislila sam da gledaju koliko smo otvorene,ako jesmo, jel onda gledaju bebu samo na ultrazvuk?
    Aha i dakle nema veze što mi je rekla u 9,kako dođem tako po redu idemo.
    Poučena tvojim iskustvom dođem ranije pa onda i budem među prvima,nadam se.
    A vidjet ću kako će biti, samo mi je to sad za pregled zbunjujuće,valjda samo bebu onda kontroliraju.

• Sony2244
    31. Kolovoz 2016. 09:30

Antartika , ona je zapravo većinom i bila tom položaju ( govorim o pregledima kad bi bili ) ne računajući onaj početak kad je imala koji mj.pa plutala svagdi pomalo.. ali već sigurno mjesec dana stoji tako ,i sada zadnji put rekla je doktorica da bi to bilo to. Da se nebi trebala više okrenut.  I ja ti ne osjećam te udarce u rebra već više pritisak dole. 
    Čestitke Mayi , Mimici i Tatjani 😍 
    Lagano krećemo 😀.. 
    Minnie, znam iz svog iskustva (nažalost) da ako ti pronađu u redovnim kontrolama krvi streptokok , odma ti zalijepe neku etiketu na trudnicku knjižicu jer kad pocme porod daju ti intravenozno antibiotik svako par sati.. Ili drugi slučaj kad je testiranje obavezno u 36.tt ( barem je ovdje u Njem.u 36 tj.) I taj glupi streptokok mene koči da rodim u kadi šta sam baš tila.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

Jado
    31. Kolovoz 2016. 09:37

Minnie mislim da je Sheena pisala da je bila na sv duhi u TA i da su joj radili taj bris. Iskreno idem sad u 32tt kod mog private i glupo mi da me narucuje opet za 2-3 tj na taj bris i pregled pa da platim preko 500kn opet zato pitam

Curke meni je mala okrenuta tek od proslog pregleda - u 29tt /28+3 
    Ali doktor mi je rekao da to nema veze jer ce moze okrenuti skoro pa i na kraju i da cemo sad tek vidjeti da li je okrenuta i dalje - iako ni to ne drzi vodu da ce tako 100% i ostati. I isla ja guglati. I isto pise na netu.
    Mene lupa posvuda i dalje. Najvise iznad/oko pupka pa mislim da su joj tu nogice i guza  tako si ja brijem. 
    Sad kad ispadne da je glava 😂😂 vidjet cemo u petak

Frabe
    31. Kolovoz 2016. 10:12

Moj je okrenut par tjedana vec doli,a taman smo usli u 33. tjedan.
    Isto san mislila da se okrica po osjetu u stomaku al uzv kaze stalno da je taj polozaj a sad san ga i imala par puta zbog bolnice.
    Doduse sad i znan po pritisku na livoj strani da glavom gura covik.

Hubica01
    31. Kolovoz 2016. 10:25

Jutro svimaa!!

Nadam se da ste danas nešto bolje, ni meni jučer nije bio dan, bila sam tak zbunjena i bebač me jako pritiskao prema dolje, nisam mogla ni hodati normalno, a još išli na neki rođendan navečer, pojela tortu i naravno žgaravica me snašla prije spavanja.. živio Rennie!

Sony, dobrodošla natrag! U kojem si tjednu? Ovaj sticker ti ne radi :)  

ivek, super su ti bodići :) 

Moje dijete je postalo jako aktivno, baš je počela udarati, trbuh mi se tak trese, očito pleše uz CMC :))  a grbicama od trbuha da ne pričam haha

Vidim Minnie da imaš i ti muke po Baby centru, mislim da ćemo ubuduće svi izbjegavati taj dućan...

Sheena
    31. Kolovoz 2016. 10:45

JaZmajac da, meni su uzeli bris na streptokok na sv.duhu zato jer me je doktorica vec od 32tt slala u bolnicu jer je isla na godisnji. Jedino je problem kod tog kaj morate uzeti uputnicu kod svoje doktorice, ja to nisam znala pa su mi uzeli bris i rekli da donesem uputnicu u roku 2d. I meni ce ubrizgati abtibiotik kod poroda. Navodno je to dosta cesto (nisam imala nikakvih slicnih problema cijelu trudnocu nit neke smetnje nit nista i eto) i nije problem sve dok se vodi briga da se ustca antibiotik. U protivnom, ako zaborave kontrolirati/dati antibiotik, moze nastati problem.
    minnie joj opet vi imate muke po babycentru 😕 ajde nadam se da su rekle istinu i da je as na putu. Inace nek dobe jecmenac 😆
    Ivek da, na pregledima u TA ti kontroliraju tlak, proteine, tezinu, doktorica pita kako se osjecas, dal je bilo nekih problema; na prvom pregledu prode kroz tvoje nalaze sve i upise si ono bitno, tad slijedi uzv (ali bez da ti gledas bebu, bez da dobijes slicice itd kak bude na proslim pregledima) i to ti je u principu to. S 39tt rade ctg, al eto meni rade od jucer redovito ovdje na odjelu 3 puta na dan. Vaginalni pregled ne rade, citala sam da vjerojatno jer moze pobuditi trudove u kasnijoj trudnoci, moguce da zbog toga. Ili ne smatraju potrebnim. Znaci ovo su pregledi do punih 38tt, kako ide kasnije ne znam :) (osim da bi mi iduci tjedan radili ctg da nisam zaprimljena, jer su mi to rekle sestre prije pregleda)

Eto nas su probudili u 5h da nam mjere tlak, temperaturu i od tad svjetlo, hodaju unutra van itd., tak da mi budenje nije bilo neko :/ zajednicki wc i tusevi na cijeli odjel..i tak nije bas bajno. Al sam bolje volje jer sam pitala doktora kakav je plan i rekao je da ce mi za dan dva ponoviti uzv i ako utvrde stvarno zastoj u rastu tad slijedi porod. Neizvjesnost me mucila, tak da sad barem znam da cu znati za dan dva, jedva cekam taj uzv..moguce da bu bebac za par dana s nama 😊😊 ili ako raste ipak, mozda me puste doma da krene prirodno..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.