Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jado
    30. Kolovoz 2016. 20:02

E da Braun toplomjer dodje preko 500kn?! Ako me nije srcani udar strefio kada sam vidjela cijenu pa strasno! Ja sam mislila oko 300 i to mi bilo dosta ali ovo je puno previse
    Dobit cu Samsungov za uho od sestre. Tako da jos moram aspirator naci i cesljic, skarice i to je to za taj set

ivek2207
    30. Kolovoz 2016. 20:22

Bok cure, evo da se i ja javim danas.
    Otišla od kuće u 7 ujutro s mužem i evo sad došli doma.
    Imala sam pregled danas zadnji i baš sam se dobro ispričala sa svojom ginekologicom, imala sam spremna sva pitanja u planeru.
    Prvo je bilo za čaj od lista maline, nije mi znala niš konkretno reći o njemu,da li djeluje ili ne,samo je pričala da sve ovisi o anatomiji žene.
    Drugo sam pitala kada bi trebao biti prvi tjedan nakon poroda, veli onda da to obično piše u otpusnom pismu kad idemo iz rodilišta,ali da je neko pravilo 6 tjedana nakon poroda,ako se niš ne zakomplicira,jel. Pitala sam ju još neke upute kada krenuti u rodilište, to mi je najveća enigma, glavno je veli ona, kad osjetim da kreće neka točno mjerim na sat da vidim razmak,i naravno da ako je pukao vodenjak da idem u pricipu odmah,ali polako,smireno, a inače ako su samo trudovi da mjerim i na nekih 5-7 min se uputim u bolnicu.

Što se bebe tiče, dakle danas sam 33+4 i "malecki" ima 2400 g,veli ona,poštena beba,promjer glavice mu je sad već 9 cm, sav je skvrčen jadan, sisao je nožni palac dok smo ga gledale.
    Ja još nisam otvorena,ali veli da se već sve dosta smekšalo i spušta se polako dolje te da mogu nakon 37 tj očekivati u principu svaki čas porod.Pitala sam ju i za stezanja koja osjetim dosta oko pubične kosti i kao nekakve titraje,što je taman i bilo kad me gledala pa je mjerila i rekla da su mi očito počele one Braxton hixtonove(kak se već zovu) kontrakcije,lažni trudovi, i neka do kraja mirujem što više mogu da prerano ne rodim.
    Sve drugo je u redu s bebom, uzela mi je i bris na streptokok i bit će za dva dana pa ću saznati rezultate,te me uputila da iduće šta mi slijedi da se javim tamo gdje ću roditi u TA.

Zvala sam i to da se naručim za slučaj da treba čekati, javila mi se na sv duhu ljubazna ženskica i dobila sam termin 20.09. Moj prvi pregled u bolnici će biti sa 36+4, samo dok me upisala trajalo je sto godina,koliko pitanja jao,jao. Neznam točno kod kojeg doktora,veli ona koji će biti taj dan.
    Tak da sad to čekam,sam moram donijeti tu D1 uputnicu.
    Još sam i TSH vadila i vrijednost je 1.66 što sam baš sretna,smanjilo mi se od zadnji put.

Joj kad vas čitam,nije neki dan jel, vidim zubi vas muče i još štošta, mene još nisu počeli zezati,nisam u trudnoći bila,nadam se da ni neću. Suosjećam sa svima, danas kaj god mi netko nekaj dobaci sam bi se plakala,tak mi je i jučer bilo,ili bi se posvadila,sve mi smeta i kao da više zvjeram kaj će tko krivo napravit.
    To nam valjda ti zadnji hormoni izlaze van.
    Nadam se da će sutra biti bolje.

Još sam i naišla na nepropustivo sniženje, po 12,50 kn bodije,jesu s kratkima,al iskoristit će se.

ivek2207
    30. Kolovoz 2016. 20:37

da htjela sam napisati pa zaboravih.
    Sheena vjerujem da te pogodilo to za bebu,al veli meni danas moja gin da se i ovaj čas rodi mali  da ta težina više nije nikakav problem, da i nebi bio u inkubatoru te bi mogao normalno funkcionirati.
    Bit će sve u redu,znam da nije lako,i meni je već polako dosta svega al izdržat ćemo mi sve kako smo i do sad. Bilo je kod nas na temi svega i svačega i sve smo lijepo do kraja nekako dogurale.
    Mi žene smo pravi borci,šta god tko rekao i svi nam se mogu pokloniti,pogotovo sad nakon poroda što nas sve čeka.
    Tu smo svi zajedno  i uz pozitivne misli sve idemo do kraja!!!!

tala
    30. Kolovoz 2016. 20:56

ivek, sto su te to sve pitali kad si se narucivala na sv. duh? ja bas mislila sutra taj posao mm uvaliti, ali mislim da se on nece snaci :D 
    lijep shopping si obavila. super cijene! i naravno, malecki je vec prava beba! 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sheena
    30. Kolovoz 2016. 21:00

Cure hvala vam svima po redu, bas ste drage! 😙 😙
    Nista pomirila sam se sa situacijom, moram biti tu, uz tezinu bebe sad i tlak malo zeza, nisu bas pretjerano pricljivi na sd tak da nemam pojma kaj i kad ocekivat, al sve mi se cini da inducirani porod bude u roku nekoliko dana. Javit cu vam detalje za one koje planiraju na sd :) vec sam bila u radaoni (tamo su me zaprimili) pa vec nesto i znam haha 
    Ivek lijepi su ti bodijici ;) ja sam si u radaonu danas obukla spavacicu s mickeyjem haha.. neka koju sam nasla prosli tjedan u h&m, te spavacice su me najvise mucile kod pripreme stvari za bolnicu :)

ivek2207
    30. Kolovoz 2016. 21:25

hehe za tlak mi mrak na oči padne.mjerila mi je 4 puta danas za redom.oblačila sam se u ordinaciji i visila sam onak s glavom prema dolje da si remenčiće zakopčam na sandalama i digne se i one crne točkice vidim.
    Ide mi mjerit dokt i pumpa ona prvi pu,nešto se mršti,pumpa drugi put i nije joj jasno. Pita me jeste dobro, jeste kaj jeli danas a ja taman prije pregleda kobasu sa senfom isvježom paprikom i kruhom smazala. Veli ona pa kaj vam je, tlak vam je 80/55,ajmo još jednom i ista stvar sva 4 puta i veli na kraju da će mi napisati 90/60 da me ne zezaju u rodilištu, jer kao ispod toga njim nije po volji.
    Znam ja da mi je niski, svaki put do sad je bilo oko 100/60 pa smo se obje malo splašile.

Tala uz osnovna pitanja( ime, prezime, adresa,mail,tel,mob) još pripremi OIB,JMBG, MBO broj( to je onaj sa zdravstvene iskaznice kaj počinje s 1....,), pitaju koji sam tjedan trudna, kad sam zadnji put kod ginekologa bila, da li sam ikada bila kod njih na kakvom pregledu i na kojem, da li imam kakvih komplikacija,dijagnoza i jesam li bila na trudničkom. Mislim da je to sve,ak se sjetim kaj još napišem.Baš mi se i dan tog pregleda poklopio sa trudničkim tečajem tak da sam 20.09. ujutro u 9 na pregledu a onda u 15 na tečaju.
    Bit ću cijeli dan gore, moram si ručak u zdjelici ponjeti, baš sam jučer na jednom forumu čitala kak pita cura(friške su info ) koliko debelu knjigu da ponese u TA i veli joj druga kolku može nosit. Bila je naručena u 10,al je doktor 3 puta odlazio zbog poroda,pa joj frendica došla pravit društvo oko 12 i tek u 15 je došla na red za pregled.Evo stavim link , pišu cure tu friško.
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=316114&page=273
    Uz uputnicu moram donijeti sve dokumente vezane uz trudnoću i to ne samo tipa sa ultrazvuka nego ako imam i kakve druge nalaze,valjda krvnu sliku, za mene je to još  nalaz sa rebra zbog štitnjače,uglavnom rekla je sve papire za pretrage što ste radili u trudoći.

Ivcy1306
    30. Kolovoz 2016. 21:50

Pozz cure, evo i mene malo. Raspisale ste se posteno, citam vas vec vise od sat vremena a nije me bilo 2 dana hehe
    Da se pohvalim da je i kod nas pala prva kupnja, kupili smo krevetic u bihacu za 800kn sa madracem, bijele boje, ima dvije ladice i onaj dio u kojem beba spava se moze njihati..jos ga sad treba slozit i stavit u sobu. 
    Novopecenim mamama zelim sve najbolje, brz oporavak i da se lijepo maze sa svojim smotuljcima! Diddy tvoji decki odlicno napreduju s obzirom da su dvojica!!  Moj je sa punih 28tjedana imao 1260grama.

Sinoc smo isli na dane piva, thompsona pa mi je maleni divljao hehe inace trazila sam onu kucicu sa palacinkama sto je bila proslw godine i nisam nasla, odnosno nema ih vise, ali sam se zato udavila u kebabu kod antimona

Sheena
    30. Kolovoz 2016. 22:36

Ivek da te utjesim, ja sam bila 3 puta u TA na sv.duhu i nisam nikad cekala tako dugo ;) 
    Prvi put sam bila narucena u ponedjeljak u 10h, dosla sam, nigdje nikog, gotova bila za 15min sa svime. Drugi put je bilo 16.8., znala da bude guzva jer je 15.bio neradni, narucena u 8h,dosla sam u 7.20h jer me mm odbacio prije posla, prva sam bila pa kad je doktorica dosla u 8h sam bila gotova za 10tak minuta (al je bome do 8 doslo jos 20zena taj dan, bilo mi je super to kaj sam dosla prva)
    Treci put danas, narucena u 8h, dosla u 7.50h, gotova u 9.15h s pregledom. 
    Svaki put u TA vam prvo provjere tezinu, tlak i proteine (trakice) i onda cekate na svoj red, koji je znaci po redu dolazaka, a ne narucivanja. 
    I posto na tim pregledima vecinom ne rade vaginalne preglede (meni nisu ni jednom, samo prosli put uzeli bris za streptokok), nemojte u kabini skidati gace nepotrebno ;)

• Sony2244
    31. Kolovoz 2016. 08:14

Dobro jutro cure , žene.. 
    Stare korisnice znaju 'ko sam ' znači treći put da sam radila račun,  NEMAM POJMA ŠTA SE DEŠAVA ( prvo sam bila sony 23, pa sony 24) , ali ovo je ujedno i zadnji... nemam više volje , propustila sam opet toliko toga.. a želim se tipkati sa vama kad nam bebice dođu , i naravno sad.. nezz koliko me nije bilo ali sigurno jače od mj. dana. Ako bi neka od vas bila voljna malo napisat stanje šta se desilo ( dali je neka bebica pozurila) jeste mi sve i dalje dobro... čitala sam u par navrata , ali toliko toga se skupilo da više nisam sve mogla popratiti.. Kod mene je sve u redu, zadnji pregled je curka bila 1600kg i 40cm cca. Glavom je okrenuta odavno već kako treba i čeka spremno 😀.  U petak je pregled opet.. i sada će bit kao svako 2 tj. Sada sam ušla u 32 tjedan i termin ostaje 25,10.. Krenula sam na neki tečaj ovde koji traje 7 tj.kao pripreme šta nas očekuje kao prvorotkinje.. ok je, nas sedam trudilica 😃 malo pričamo družimo se, radimo jogu.. i da, sad će nam i partneri bit 2 x na tečaju.  Šta se tiče priprema sve je spremno, još moramo pokupiti krevetić i auto sjedalicu koju smo već kaparali.  Robica,dekice,kozmetika,mobile..sve spremno,  stvari za mene također više manje..još par sitnica.. i evo sad krećem sve prati i pomalo peglati i slagati u ormar i torbu za rodiliste . Pošto će mama doći kad rodim , ja moram sve sad pripremit već za "ne daj Bože " prije očekivanoga.. Muž je bio na godišnjem 2 tj.pa mi je pomogao debelo, svaka ladica i kutak stana smo sortirali i očistili,  pošto nakon 2 godine , skupi se svega (:  Sve u svemu, ja i curka smo spremne , kad do kraja sredim sve , slikam vam malo neke stvarcice , ipak je curica u pitanju pa znate da ima svega kod žena 😀. Eto, nadam se da ću sada ostati sa vama jer me više sram radit profile.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

Jado
    31. Kolovoz 2016. 08:26

Jutro cure i deckici 
    Evo nas malo ranije danas. Imam dosta posla pa reko nema lezanja i da se fino pripremim za dan sa doruckom i kavicom.
    Kako ste sve danas? Nocas nesto nisam dobro spavala, i mala me istukla i to poprilicno. Eto sad ju i ja dosta dobro osjetim, bas je jaka poprilicno ali mislim da ce kroz koji tj narasti toliko da vise nece biti takvih vratolomija. Preksutra mi je pregled i mislim da je to zadnji kod moga doktora, pravac bolnica onda
    U bolnici rade isto bris na streptokok?

Sonyxxx pa dobrodosla natrag! Skoro si bila izbacena sa svih lista 😂 nadam se da ces sad i ostati s nama do kraja. Drago mi je da ste ti i bebica ok i da sve lijepo napreduje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.