Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PALE
    17. Kolovoz 2016. 09:02

Chippica mislim da je prvi pregled tvoj nakon 6 tjedana od poroda,tako su nešto na tečaju rekli,dok prestane krvarenje i organi se vrate.Da li javljaju oni iz bolnice,ne znam.

Croatina operaciju pokriva HZZO,ali sve ostale troškove-a ima ih,mi.Počela se od ove god izvoditi u RH,pa ovo prijelazno razdoblje,neću dalje komentirati.Mi želimo van.
    Super da ide na bolje.😉

17. Kolovoz 2016. 09:27

Maya20 cestitam, lijepe vijesti!
    Jel zna netko nakon koliko od brisa dodju nalazi za streptokok?

Saky84
    17. Kolovoz 2016. 09:30

Angel meni su dosli jako brzo, ja sam dala uzorak u srijedu, i bili su gotovi u ponedjeljak...tako j u splitu na higijenski

Crna191
    17. Kolovoz 2016. 09:31

Pale ma izdržat ćete vi do termina i sve ce bit super..vjerujem da troškova ima,ali za ta čuda mala uvijek sve najbolje
    Mene je isto malo stisnulo da ne bi i moj požurio pa sam muza sad natjerala da cijeli stan preokrenemo i sredimo jos sta je ostalo..sve nekako odgađamo jer je jos kao rano,tako da nam je za vikend radna akcija i onda tek pranje robice..jos ni as nismo kupili..sta nam sve treba za pupak? To mi je najveća briga jer nista o tome ne znam..

ivek2207
    17. Kolovoz 2016. 09:39

Jutro svima,

sanjala cijelu noć da rađam i da je beba stigla. Bit će da mi Maya bila inspiracija za noćne ludorije.
    Ja isto neznam kako ide to poslje poroda,ali sam si zapisala u planer pa ću na idućem pregledu sve ispitati,da mi kaže što kad i kako jer to je i mene zanimalo kada je idući pregled i kak sve ide.

ivek2207
    17. Kolovoz 2016. 09:48

Crna tako je i meni,sve nekako budemo budemo to malo još šta je ostalo,al sam jučer graknula da sve kaj treba za radove još ovaj vikend obavimo i da onda mogu kindač složiti.
    Moj mm se hvali(čitaj zeza ili provocira) da ja ako rodim ranije da on kindač u pola sata složi dok ja dođem iz rodilišta. Mislim si ja aha,nema šanse i reko složit ćemo ga ranije pa nek stoji a ne da poslje neznamo gdje na je svima glava a gdje rep.

Neznam ni za pupak točno,budem u ljekrni pitala,znam da moram tražiti neke komprese i bivacyin ili octenisept,doći će mi i patronažna 3 tjedna prije poroda pa će mi i ona nešto reći, računam na to.

Hubica01
    17. Kolovoz 2016. 10:00

Jutro curke!!

Prvo, čestitke Maya svaka čast na smirenosti, i hvala na info iz prve ruke... odmori se i uživaj u svom malom anđelu :)  

Croatina, drago mi je da si bolje... jesi kuhala variva? :)))

Mi smo jučer išli po kolica, dobili smo ih od budućeg kuma, odlučili smo se za BabyBoom kolica u crveno-sivoj kombinaciji, fotku stavim kasnije... oduševljeni smo bili i što je najbitnije stanu u gepek bez ikakvog problema... baš sam happy!! :)  eto da i s vama podijelim svoju sreću :)

Jučer sam se očito isforsirala pa sam imala neke čudne grčeve s lijeve strane dolje.. navečer me uhvatilo, išla sam leći i spavati...danas ništa, pa to pripisujem pospremanju i popodnevnom izletu u City East... morat ću usporit :/

kisss svimaa :)

Jado
    17. Kolovoz 2016. 10:18

Jutro!
    Tmurni dan na obali. Nadam se da cw se razbistriti
    I ja sam danas cudne snove sanjala - da "furam" sa ovim momkom (nadam se da bu link otvorio) https://goo.gl/images/Qxo3i7
    A trudna i nista mi nije jasno sa gdje mi je dragi i sta se dogadja 😂😂
    Uglavnom ne brinite! Sve se rijesilo sretno na kraju haha
    Sta se danas kuha curke? Imam plan za sljedeca 2 dana a kasnije...ne znam sta bi

Maya i mene zanima za epi. 
    Sve me strah da me nece unakaziti doktori 😐

PALE
    17. Kolovoz 2016. 10:23

Ja stavila mašinu veša prati,koliko vidim imat ću 3-4 ture pa da ovaj tjedan s tim završim jer nemam sušilicu.Mama će mi peglati.
    Mi već imali pravu generalku stana,budemo opet zadnji vikend u 8mj.
    Glede pupka patronažna na tečaju rekla da svaka bolnica ima svoju politiku kako se pupak čisti i pokazati će vam,bitno kupiti sterilne komprese i one kao deblje štapiće za uši.Dobro imati i fiziološku za razne stvari(krmelje,začepljen nosić...),alkohola za neku dezinfekciju tipa daljinski,kvake... i lupocet čepiće za bebe  u slučaju temperature,da ne bih bilo usred noći panike.Ja imam octanisept,ali to se može i naknadno kupiti jer netko traži da se ništa ne stavlja,netko bivacyn netko alkohol.Najbitnije kod pupka presaviti pelenu da ne dođe u kontakt sa kakicom i urinom i održavati ga suhim,kaže frendica da sa pupkom lako,dojenje je koma.

Sheena
    17. Kolovoz 2016. 10:24

Pozdrav svima, otkrila sam vas tek nedavno, a pošto mi je termin u rujnu, priključujem se :) prva mi je trudnoća pa mi je sve ovo novo :)

Prvo, Maya, čestitam!  Koliko sam shvatila, termin nam je bio otprilike isti, pa mi se sad porod čini još bliži nego kaj možda je :)

Angel2709, meni su jučer u bolnici uzeli bris na streptokok i rekli da će nalaz biti za nekih tjedan dana. S tim da su me pitali gdje mi je uputnica, kao da više to ne ide na D1, pa sad moram u roku 2 dana donijeti uputnicu od svoje doktorice natrag u bolnicu i onda će mi točno reći kad da dođem po nalaz. Onima koje su između 34. i 36.tjedna preporučam da podsjete doktore da im uzmu taj bris ako slučajno netko to zanemari, seki su bili zaboravili u prvoj trudnoći, a ona nije znala za to pa je bilo problema kad se nećak rodio, na sreću ispalo je ok, ali su ih zadržali u bolnici 2tj.

Kaj se moje trudnoće tiče, za sad je bilo sve manje više ok, ali jučer sam se malo preplašila jer je ispalo da je mali premali, s punih 36tjedana ima 2500g, dok je s punih 32tj procijenjen na skoro 2kg, prirast mi se čini premali  doktorica je prvo spominjala da ako se nastavi slabi prirast da bi mi možda morali inducirati porod ranije od termina, ali na kraju je ipak rekla da je to neka donja granica i da dođem za 2tj. Ima li netko sličnih iskustva?

Sretno svima :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.