Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Chippica
    17. Kolovoz 2016. 12:55

moja dr. je na godisnjem i ja sam vec u 37. tjednu, vrlo vjerojatno ni nemam tih mjesec dana vremena koliko je potrebno antibioticima lijeciti ukoliko sam pozitivna...uf sad sam sva luda. jel znate koliko kosta privatno napraviti taj pregled?

croatina
    17. Kolovoz 2016. 13:01

Bris na streptokok će vam uzeti u bolnici prije nego što rodite :D barem je takva praksa kod nas u ka..bez obzira na prijašnje nalaze

Haha frabe..baš..ja sam sva isprepadana..više se borim s glavom nego grcevima zadnjih par dana hahahaha :D

Hubica nisam još kuhala variva..onog graha smo do jučer imali hahah, jedan dan smo bili na ručku kod sveki i tak ..danas bi trebala nešto smislit..mogla bi napravit neko varivo, da..

Meni je sogi dala prašak za pupak..sa t se nes zove..tyrosur il tak nekak ak nisam zamijenila..rekla je samo time prasit, da su njoj tak rekli, ona ga nije iskoristila jer je još u bolnici otpao...koja sretnica :D ..Jel ga treba gazicom pokriti ili na zraku se ostavlja? Vjerojatno neki flaster ide preko njega :O...niš ne znam :D i nekako se ne zabrinjavam o danima iza poroda..nek sve ide svojim tokom..doći će patronazna pa pokazat, u bolnici će mi reć dio, za dio imam mamu kat niže, a na kraju krajeva valjda će i ti majcinski instinkti proradit :D znate da kažu da mama najbolje zna što je za bebu najbolje..
    Vidim da je netko spominjao lupocet čepiće..dok je beba mala, prvih mjesec i pol dana, za sve temperature i ostalo se ide na hitnu ili pedijatru ako radi..nikakvo samoinicijativno skidanje temp jer je to doktorima jedna od indikacija da nešto ne valja..mojoj kumi nisu htjeli u ljekarni prodat te čepiće nego su joj rekli da što je njima da idu na hitnu..

koala988
    17. Kolovoz 2016. 13:02

chippica ja kod privatnika vodim cijelu trudnoću i pregled+ultrazvuk+ctg i ostalo šta treba je 250 kn. s tim da moraš imati uputnicu od ginek. koji je preko hzzo-a i onda odnijeti taj uzorak na higijenski. ta tvoja doktorica je li ima sestru koja radi na šalteru? otidi kod nje i pitaj uputnicu i onda možeš kod bilo kojeg ginekologa to izvadit i sama odnijeti na higijenski.

Frabe
    17. Kolovoz 2016. 13:07

Jel vi imate kakve sumnje u streptokok??
    Opet ko da san s druge planete al cemu brisevi ako nema potribe za istim zbog sumnje?! Pa ne radite pretrage vodjene mislju "sta ako imam to?" ???

koala988
    17. Kolovoz 2016. 13:12

frabe nije baš da de bez brisa može znati imaš liili nemaš, ali je činjenica da su trudnice izložene bakterijama zadnjih mjesec-dva pa je bolje spriječiti nego liječiti.

Frabe
    17. Kolovoz 2016. 13:13

Croatina to da mama zna je stvarno cudo! Bas ko da neko u tebe ugradi cip koji te vodi u svemu,pa samim tim najbolje pogadjas potribe bebe a sad jos mislis da neces znat bas nista.I to je isto ono sta je meni smisno sta toliko forsiraju razne tecajeve i radionice i uce zene sablonama a nema sablone!Rodis petoro i svako trazi drukciji pristup al gle cuda-ti ka mater ga znas bez uputa!Majcinstvo je stvarno nesto savrseno prirodno i nepredvidivo,tesko sigurno al nista teze nije u pocetku nego kasnije jer od prvog dana kad procuri nosic pa dodje iz vrtica s ranom na kolinu ili iz skole posvadjan s nekim isto te strecne i izlazis iz svih sablona bez gledanja jesi umorna,sita,zedna..

Frabe
    17. Kolovoz 2016. 13:16

Koala pitan na osnovu cega traze to,pretpostavljan da mora bit nesto sta nije uobicajno da bi se zatrazia bris.Ja ih nisan radila a iman dva poroda iza sebe a prija ih npr. radi cesto jer je imala cerviks nametnika pa mjera opreza a ista nam doktorica.

Chippica
    17. Kolovoz 2016. 13:17

Hvala cure. Malo cu se raspitat kakva je praksa s tim u ri rodilistu. Kako citam, to je jedna od obaveznih pretraga u trudnoci. Ja vjerujem da je sve ok, ali jednako tako volim da je sve odradjeno kako treba da poslije nema problema.

koala988
    17. Kolovoz 2016. 13:22

frabe a ko će ih znat. valjda oni to procjene sami. što je rekla chippica znam samo da je to jedna od obaveznih kontrola u trudnoći, a sad valjda sve ovisi o ginek.

croatina
    17. Kolovoz 2016. 13:23

Ma samo opusteno chippica :D nema panike :D.. (to sad serem, a vidjet ću sebe tri tjedna pred porod ahahahaha)

Da frabe tak sam si ja to i mislila nekako..tj. računam s tim :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.