Gold dobro dosla
Ja se jos nisam
spakovala za bolnicu a isto me dva tri puta dnevno zaboli (menstrualna bol) pa se prepadnem. Svakako cu to uraditi ovih dana samo trebam pokupovati sve
Mene je melem zadnji put, mm mi je doneo u bolnicu. To je bila preporuka sestre. Koristila sam i neku iz dm-a ali mi je melem bio bolji.
Izdajalicu cu aventovu rucnu, nadam se da ce mlijeka biti a izdajati se mislim samo ako trebam bebu ostaviti na cuvanje. Pale se mora izdajati pa vjerujem da je lakse sa elektricnom, ali mislim da ce meni ok biti i ova rucna.
Luckyme ne znam stvarno kako ide sa tim na čičak,nisam ih koristila.
Mrzim,mrzim kad mi se to dogodi, pišem zadnjih pola sata i neznam šta sam stisnula i ode mi cijeli roman. Vrit nek ide,kaj ne ostaje kad napišeš nekaj u taj box za komentar.
Ugl imam 20 tetra peleni-uzela sve u bubamari bijele i mama mi u F&F uzela neki dan sa uzorkom na sniženju 5 kom za 70 kn. Za široko ću jedino ako budu napomenuli u bolnici.
Pranje-uzela u mulleru Lenor tekući za bijelo i šareno-s tim ću posteljine,dekice,deblja odjelca od pliša,skafander, a u konzumu sam jučer Faks sensitive sa bebicom nacrtanom uzela i s njim ću prati bodije,tetra pelene,slinčeke i te stvari kaj se brže mažu. I lenor sensiive kao omekšivač i to ću po kap koju samo da malo omekša.
Probala sam i ja s octom(alkoholnim) i omekša robu i ne ostavlja miris al mi malo posteljina dobila žuću boju( mi sve doma bijelo satensko imamo pa je možda i do tkanine), pa mi se zamjerilo,onda se drugi put na većoj temp iskuhala ta žuta pa mij je sad ponovno bijela pa nisam više htjela riskirati.
Ja krećem sutra s raskračavnjem komodice za bebu,ima 8 ladica,4 sa svake strane i do sad smo tu držali knjige,igre,črčkarije,ja sam si kupila dvije košare sa ladicama u emmezeti,baš su mi super http://www.emmezeta.hr/uredenje-doma/spremanje-i-ciscenje/kutije-i-spremnici/47210/spremnik-love-30x30x275cm-sivi/ i preselit ću svoju šminku u ta dva da ispraznim ostale ladice, prebojali smo ju u sivo,i onda ću početi prati svu robicu i slagati unutra da me ne ulovi zadnji tren.
Frabe vidim da se držiš junački još,pa do kad ćeš biti u bolnici,već te ima tamo od petka ako se ne varam.Vidim sva si ošamućena od lijekova,jel se barem šta naspavaš kako dani idu,prva noć je bila koma,jel?
Beba je dobro?
Cure na kraju nisam shvatila - koja ce ici na stolcic sigurno i u koju bolnicu u zg? Ispada da u zg ipak nemamo mogucnosti ili ?
Jeste cule sta za rodiliste u Zaboku? Ja cula dobre stvari pa reko da zguglam a po forumima pljuvanje 😂
Ja sam čula dosta dobrih priča za zabok,doduše ne iz prve ruke nego onako rekao netko od nekoga, makar i imam 20 min do zaboka autocestom nekak mi se ne ide gore vozati baš u trudovima. Za forum nisam čitala pa neznam,nedavno sam i bila gore sa bakom jer mi je baka iz tog kraja i sve su korektno odradili(doduše ne na tom odjelu) šta su trebali s bakom tako da nisam imala nekih negativnih iskustva,i lijepo i uredno to izgleda pošto je i nova bolnica izgrađena tak da nemam kaj drugo reći.
Samo eto da je ipak malo bliže,ovako nebi riskirala da se po putu još ne porodim.
tala od mm kuma je teta u vrticu i kaze da kreme uopce nije potrebno stavljat u velikoj kolicini. Ona i njena kolegica namazu guzu u vrlo tankom sloju, nekad cak i ne mazu (same procjene da li je potrebno) i njihova djeca u grupi nemaju problema sa crvenilom guze. Kaze da djeca ciji roditelji stavljalju debeli sloj kreme uglavnom se prek vikenda ospu. Njima u vrticu se pavloviceva krema pokazala dosta dobrom. :)
Ja san mojima guzu JGL kremom i to stvarno ne stalno.Mislin cak samo kad bi se pokakili pa bi oprala i lagan sloj.
Ivek ja trenutno nikakvu terapiju neman nego mirujen a pospana stalnooo! Bez kave pa slabo spavan jer nocu wc pa cujes hitnu,pa ovo pa ono.A momak lupa,ctg bude uredan..ja san stvarno mirna nekako,pa lakse podnosim izuzev to sta san bas smantana od lezanja,bez kave,misici ko da su mi otisli na odmor..
Da, ja sam iz Ri. I sve koje planiraju roditi u Ri i to na stolcicu morate napomenuti cim ranije! Nemojte to zaboraviti jer je bilo slucajeva da su zenskice izvisile ako bi tek kasnije spomenule stolcic.
Od rodilje nisam cula niti jedno lose iskustvo sa stolcicem, lose strane njega su te da babica mora lezat na podu ispod nas sto joj nije najzgodnije. svakako da njima svima vise odgovara kad lijepo sjede i drito pilje u nase medjunozje, a mi s nogama gore protivno gravitaciji tiskamo i muku mucimo.
Na stolcicu se ne tiska vec se trudovi prodisu, beba sama ispada-tako sam barem cula.
Ja sam odlucila stolcic definitivno, svakako cu pokusat izbjec epiduralnu jer sam cula u zadnje vrijeme jako ruzna iskustva, tj. posljedice epiduralne od zenskica koje su nedavno rodile, prepala sam se skroz...
Slažem se sa sunnyday,da se ne moram često izdajati kupila bih ručnu.Da li je bolje bebi davati mlijeko u staklenoj ili plastičnoj boci?Uz izdajalicu sam dobila plastičnu.
Čula sam i ja da melem super,osim u slučaju velikih ragada,moja prijateljica ih sad sa drugim djetetom dobila,pomogle joj najviše multi mum komprese i purelan mast.
Meni najbitnije izdajanje pa sve kupujem vezano za to jer mi se ne hoda po ljekarnama uz svu strku.
Na tečaju je patronažna rekla da je dovoljno kreme na jagodicu prsta za cijelo mazanje,puder nije spominjala,meni taj puder bezveze,,ne kužim čemu služi.😂
Pozdrav svima novima,nisam još sve popamtila 😊 Puno njih ima termin kad i ja ili blizu,oko 27.09.
Slažem se sa sunnyday,da se ne moram često izdajati kupila bih ručnu.Da li je bolje bebi davati mlijeko u staklenoj ili plastičnoj boci?Uz izdajalicu sam dobila plastičnu.
Čula sam i ja da melem super,osim u slučaju velikih ragada,moja prijateljica ih sad sa drugim djetetom dobila,pomogle joj najviše multi mum komprese i purelan mast.
Meni najbitnije izdajanje pa sve kupujem vezano za to jer mi se ne hoda po ljekarnama uz svu strku.
Na tečaju je patronažna rekla da je dovoljno kreme na jagodicu prsta za cijelo mazanje,puder nije spominjala,meni taj puder bezveze,,ne kužim čemu služi.😂
Pozdrav svima novima,nisam još sve popamtila 😊 Puno njih ima termin kad i ja ili blizu,oko 27.09.
Sorry na duplom postu,mob mi zaštekao.
Frabe držim fige da su brzo doma 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji