Jutro curke, drago mi je da ste sve dobro, da bebice lijepo napreduju..još malo i to je to!!
Imam dva pitanja, pa ako koja zna ili nekakav savjet:
1. hoćete li i ako da, posebno prati robu od bebice? Sa omekšivačem ili bez? koji deterdent? Meni nudi stalno od Chica, i omekšivač pa mi je već malo to too much...
2. Čitala sam da treba početi cca mjesec i pol pred poprod mazati bradavice sa purelin masti.da li ćete to prakticirati?
Pozzzz
GogyRi
minnie25, hvala na obajšnjenju švedskih pelena. Nisam znala da postoje i sa umetkom... Ali valjda mogu na ove obične sa čičkom staviti tetra pelenu kao uložak i poviti?
Što se tiče izdajalice, ne namjerava ju kupovati prije, ali se želim raspitati koja, kakva, gdje je jeftinija da mogu muža samo poslati da ju kupi, a ne da onda surfam po internetu... Ali naravno da neznam koju, električnu ili ručnu, aventovu ili tommee tippee (najčešće se spominju) pa me zanima Vaše mišljenje?
GOGY, ja ću koristiti tekući deterdžent koji inače koristim bez omekšivača.... da li sam u pravu ne znam...svaki savjet dobro dođe. A ovo glede bradavica i mene zanima.
Minnie25 sad mi je lakse kad cujem da ima jos takvih frikova da peru wc cim odu gosti, mislila sam da sam ja jedina.
Ja sam za pranje robice uzela Nila sensitive tekuci i necu staviti omeksivac a cula sam da bi se trebalo robu i isprati dva puta bar za pocetak. I mm i ja kao bebe smo imali osipe na sve zive deterdzente i omeksivace pa necu riskirati.
Jutro!
Kako ste?Mene opet muči probava tj zatvor,a ovak sam super,kaže muž što se više bliži porod ti si bolje.
Ja sam kupila od aventa električnu izdajalicu,vrlo jednostavna-probala sam(naravno ne na sebi 😊) dobre recenzije,moja ju sestrična ima i koristi kaže da ju spasila.Naručila prek neta za 700kn mislim extreme digital trgovina.Patronažna mi savjetovala električnu jer ću se ja na početku morati dosta izdajati.
Purelan mislim kupiti,ali koristiti ću kad rodim,nisam mislila ranije.
Nosim dečka pa se nadam izbjeći široko povijanje 😊
Robu planiram prati persil sensitiv ovaj tjedan bez omekšivača.
Hohoho!
Ja cu isto persil sensitivom i bez omeksivaca! Odvojeno za bebu..
Povijanje mi nije problem,cak mi pari zgodnije kad su mrvuljasti za dignit ih tako lipo ucvrscene.A cak mi rekli da bude manje grcica,valjda od topline na drobonju im.
Al opet radit cu sta kazu u bolnici..
Doma isto kad odu gosti volin ocistit sanitarije,makar su to ljudi iza kojih ne bi bila gadljiva npr. popit iz iste case al wc i lavandin moran sanitrom proc.
Izdajalicu san koristila aventovu al sad neman u pripremi dok ne vidin oce tribat.
Ne znan jesan se dotakla svih tema al ja kasno palin u ovim uvjetima! 😁
Bokic..
Ja sam jucer mm u Mulleru pokazivala sta mi sve treba kupit ako ce bit potrebe jer mi se ne kupuje purelan krema ako nece trebati..nitko od mojih friških rodilja nije koristio..
Kupila sam jedino one šeširiće za bradavice jer su mi rekli da necu moc dojit,pa da imam bar to..
Izdajalicu cu uzet od kume koja je freak na čistoću pa mi se to jedino čini ok,ako vidim da mi bas treba,kupovat cu svoju..a sad koju,ona ima avent ručnu..ako stvarno necu moc dojit onda mislim avent električnu..
Deterdžent mislim uzet neki tekući sensitive i bez omekšivača jer je to cisti alergen pa cemu izlagat dječju kozu tome..a za omekšavanje robice sam čula da neki stave malo octa u pranje..da onda bude ful mekana robica a nema miris po octu..sad ne znam,morala bi malo detaljnije to proučit..inace od ovih omekšivača,moj brat ima alergije na svaki osim na frosh..pa eventualno nekad kasnije kad beba bude veća probat s tim da ima malo miris..
minnie-kupili smo u mulleru sprej za dezinfekciju. iskreno, htjela sam bas onaj is baby centra, ali jucer ga nisu imali-sve je prodano pa sam kupila taj u mulleru. tamo sam uzela i grudnjak za dojenje.
takodjer smo u ljekarni kupili trudi komplet kozmetike za cca 145 kn sto je super cijena za sve sto smo dobili unutra. od tih preparata ono sto cemo od pocetka koristiti su ulje i hidratantna kremica, a sampon i gel za tusiranje cemo kad beba malo naraste. osim toga, dobiju se male puzzle za slaganje.
jedino sto razmisljam je ta kremica za guzu. kazu da bi trebala biti sto masnija, a ova koju sam dobila je brzoupijajuca...ima za kupiti i kremica za pelenski osip(mislim da je tala o njoj pricala), ali zenskica u ljekarni mi je rekla bolje nju ne stavljati ako nema iritacija na kozi jer da je malo agresivnija. sad nezz sta napraviti jer nakon svakog ciscenja guze se preporuca namazati ju...cime cete vi? pavlovicevom iz ljekarne ili?
Bok svima!
Imate sv pelene u malom andj sa umetkom. Mislim da su 44kn i kako sam vec napisala ja sam si uzela 1 kom da se nadje pa cu se njome i tetrom krpati 😊 nadam se da niti nexce biti problema u tom podrucju pa da necu ni trebati koristiti siroko povijanje dugo ili uopce skoro.
Ja sam isto germ-freak i ne znam kako cu ja u tim nasim prljavim bolnicama. Nema sanse da bi se usla prati bez japanki a niti sjela na dasku. A sad me i to zanima kako izvesti ako porod bude tezi. Pa ne mogu lebditi nad skoljkom 😣
Izdajalicu cu dobiti na posudbu pa kako ustreba ustreba
vidjela sam sliku stolcica pred koji mjesec, jako mi se dopao :) dok nisam danas naletila na sliku stolcica kojeg imaju u kbc rijeci.
wtf? ovo izgleda krajnje neudobno...uf...a ja odlucila definitivno stolcic. sta je tu je, znat cu vam rec kako je :-D
Ja sam u torbi ponijela hrpu dezinfekcijskih sredstava,a glede čišćenja svi u obitelji nas zezaju da kak ćemo mi sa tim modernim namještajem i da je kod nas prečisto pa da jedva čekaju da vide kak ćemo reagirati kad dijete počne razbacivati,bla,bla...Malo mi to ide i na živce,tako da ja jednako čistim kao prije,krajem mj planiram detalju generalku uz maminu pomoć i onda par tjedana čekanje.
Chippica sviđa mi se ovaj paket trudi,vidjela sam baš na netu,planiram ga kupiti,a stolčić mi djeluje neudobno,ali ako ubrza porod super 👍
Sortiraj odgovore
Najstariji