Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunnyday
    14. Kolovoz 2016. 21:21

Evo link
    https://youtu.be/V58ocNGiDUM

• luckyme
    14. Kolovoz 2016. 21:24

Sunnyday hvala,mislila sam da ide jednokratna pa samo svedska na nju,ali ide i tetra kao ulozak izmedu nogu...svasta jos moram nauciti...nekad me skroz ulovi briga pitanjima "kako cu"... jer o brizi djece nemam pojma...citam,gledam youtube,ali nije to isto sto i praksa... 
    Imam i ja dosta jaki iscjedak u trudnoci, svaki put pitam dr,on kaze da je ok...iako nije raden bris

Sunnyday
    14. Kolovoz 2016. 21:30

Luckyme nema na cemu,u videu je bas dobro objasnjeno. Ma ne sekiraj se, mame su cudo. Sve se jako brzo nauci i brzo ces se opustiti. Prvo oblacenje, presvlacenje i kupanje je sa tremom a kasnije se uhidas pa bebu bez problema presvlacis i u polu snu u neko doba noci :)

tala
    14. Kolovoz 2016. 21:54

zasto se mucite s tim kad za 30 kuna imate kupiti gotovu pelenu za siroko povijanje na cicak. i to samo ako vam napisu u otpusnom pismu da treba. kazu da je takva praksa potpuno zastarjela  i da, pogotovo kod deckica, nije pokazala apsolutno nikakve rezultate za razliku od petominutnih vjezbica koje se rade pri presvlacenju pelene. 

chippica, onda se ja gnijezdim sedam mjeseci jer nikad nisam ovoliko radila  
    na dvije smo lokacije. malo smo ulagali ovdje, pa stan koji smo kupili zelimo srediti za najam da nam rezije i ostali troskovi hladnog pogona ne vise nad glavom.

mm je danas bio do ikee i uzeo podlogu za previjanje, len plahtice, mula drvenu igracku, onaj slatki rucnik s kapicom i opet mi nije uzeo kadicu, no ionako ide iduci tjedan po stvari za kuhinju, pa ce se valjda sjetiti : ))) inace cu dijete kupati u kosari za rublje 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sunnyday
    14. Kolovoz 2016. 22:19

Tala ja vec imam svedske i tetre jer sam stariju povijala,rekli mi u bolnici. Vjerujem da je lakse sa ovima na cicak,al i ja sam cula da deckici obicno i ne trebaju siroki povoj pa mi mozda nece ni trebati.

14. Kolovoz 2016. 23:27

Tala i meni su zapele za oko te svedske koje vec imaju umetak i na cicak su.
    Koala 988 ja bi nekako izbjegla to kantarionovo ulje skroz. S obzirom da je to zapravo ulje s dodatkom gospine trave koja izmedju ostalog djeluje kao antidepresiv i ulazi u interakcije s hrpom lijekova to mi se me cini bas dobar izbor za koristenje prilikom trudnoce i dojenja.  Preko koze je mala apsorpcija ali opet bebicama je dovoljno i malo.

14. Kolovoz 2016. 23:30

Evo i clanka o tome: 

http://www.adiva.hr/gospina-trava-biljni-antidepresiv.aspx

• luckyme
    15. Kolovoz 2016. 07:44

Sunnyday sad sam opet zbunjena. Ali ja nemam takvu svedsku pelenu, kao sto je na youtubu,ja ima "noviju" varijantu, na cicak iz bubamare... da li ima netko iskustva s povijanjem takve pelene, da li i na nju ide tetra kao ulozak? Nisam vidjela druge svedske pelene na cicak,ali ova iz bubamare mi se cini tanka, valjda je to normalno

• luckyme
    15. Kolovoz 2016. 08:12

Izmedu ostalog zanima me i vase misljenje glede izdajalice? Da li cete ju kupovati,i koju,rucnu ili elektricnu?

minnie25
    15. Kolovoz 2016. 08:39

Frabe ja te razumijem! Da je ne znam koliko cisto brisala bi prije sjedanja na skoljku. Dapace, toliki sam bakteriofob, da cim mi otidu iz kuce gosti, prvo sto ucinim je da operem wc. Znam da nisam normalna, ali ja u suprotnom ne mogu funkcionirati mirno. 

Chippica sindrom gnijezdenja je inace kod trudnica cesta pojava pred sam kraj, citala sam o tome. A ti si vec opasno blizu  Samo neka sve bude ok. Btw, jucer nam je rodiliste zaprimilo 25 rodilja. Nadam se da cemo mi izbjeci takvu guzvu  
    Btw, gdje si kupila sredstvo za dezinfekciju? Ja sam zasad nasla takav sprej samo u BabyCentru... 
    Grudnjak za dojenje i ja odgadam, bojim se upravo kao i ti velicine. Bitno da imas jedan za start, a kasnije ti lako MM nabavi jos. A za tetre bi ti savjetovala da uzmes jos koju, mojoj sogorici su dobro dosle jer ih je stavljala i ispod bebe na krevetu. 

Sto se tice povijanja ja planiram nazvati svoju patronaznu i pitati ju za savjet. Ona je sigurno najbolje upucena sto uzeti i u kojim kolicinama. Svedska pelena mi se cini puno prakticnija, od kombinacije tetri i ciripa, ali ipak cu ja raditi kako mi ona kaze. Mislim da je kod nas u Rijeckom rodilistu to i dalje ucestala praksa. Ali mi smo i inace zastarkani naspram drugih zapadnih zemalja. Cisti primjer je epiziotomija, koja se smatra nepotrebnom, a kod nas se reze na veliko, pogotovo prvorotkinje. 

Luckyme imas svedske sa i bez umetka. Ove u Bubamari su tanke jer su bez. Tako da ne znam koliko one zbilja mogu sluziti svrsi bez tetre od ispod. 
    Sto se tice izdajalice, ja sam vec pronasla svojeg favorita, ali ne zelim unaprijed kupovati jer ne znam koliko cu imati mlijeka. Ukoliko sve bude super, izdajat se svakako mislim da imam zalihe u slucaju da negdje moram ici, a da je mali na cuvanju. Odlucila sam se za Medela Swing elektricnu izdajalicu. Ima odlicne recenzije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.