Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • luckyme
    15. Kolovoz 2016. 12:17

JaZmajac, u malom anđelu se može naručiti samo putem interneta?

Chippica, svaka čast, pa i ne zgleda tako loše, barem u usporedbi sa rodilištem gdje ću ja ići, a tamo ni nemaju mogućnost stolčića, nego klasično, uz nadu da nema komplikacija, jer svi dobri doktori su otišli...
    Ja bih probala stolčić...
    Svašta piše na prijašnjim temama vezanim uz izdajalice, ali ne znam da li električna ili ručna?

Chippica
    15. Kolovoz 2016. 12:34

luckyme-pa kamo planiras roditi?

• Maya20
    15. Kolovoz 2016. 12:50

uh, al ste se raspisale, super ste :-) probati ću sve teme popratiti, ak kaj zaboravim, budem naknadno!

Frabe, nadam se da si bolje!!! držim fige da bude sve OK i da će te uskoro pustiti doma! <3

Što se tiče sobe za bebu, naša će od prvog dana u svoju sobu, čak nismo niti kindač stavljali kod nas... tako su i moje frendice i sad stvarno imaju djecu od 2-3 godine koja spavaju sama u svojim sobama i krevetićima... a i lakše je meni sa djetetom otići u sobu, nego da u slučaju nemirnih noći budimo muža...
    što se tiče platnenih pelena- mi ćemo pokušati sa njima.. ja sam uzela 3 newborn za probu, s time da smo uzeli one sa umecima i još kupili i listiće, koji se bacaju u wc školjku, pa i nema toliko pranja i ribanja... to mi se čini zgodnim, a vidjeti ćemo dali funkcionira i u praksi...

ormarić za bebu je spreman, sve je oprano i ispeglano. Ja sam prala sa tekućim Perwolom i dodala samo malo omekšivača (Coccolino sensitive)...

zadnjih par noći imam dosta jake grčeve, donji dio leđa i dolje (kao menga), pa mislim da su mi počeli lažni trudovi ?!?! noćas je sve završilo tako da me 2x potjeralo na wc (proooljeeev :-( ) i tek oko 3 ujutro se smirilo... već sam bila spremna i na hitnu ići, ali nekako se primirilo.. a nisam imala nijedan drugi simptom..uh, al bilo je grdo, u jednom trenutku hladni znoj, ti grčevi, baš sam se malo i uspaničila... a jutros sam se probudila i prva stvar mi je bila- spremanje torbe za rodilište!!! :D :D :D tako da sam sad malo mirnija, a vidjet ćemo kako će noćas proći noć... iako mi je frendica rekla ( ja ću sada 36ti tjedan, ona je sada 38mi), da je isto to prolazila par dana, da se to beba spušta u zdjelicu... ne znam? dali je netko od vas imao takva iskustva?  i jedva sjedim zadnje dane, ko da mi je sve upaljeno ispod rebra desno, bol se širi u leđa... joooj, ma jedva čekam spuštanje bebe da malo odahnem :D

jedva čekam petak i pregled, onda počinjem i sa CTG, pa ću valjda biti mirnija... samo da izdržim do tada...

nego, sad sam vidjela da mi još za rodilište nedostaje krema za bradavice... nemam nikakvog iskustva tu, pa ako može pomoć- koju uzeti? čitala sam da se čak mogu mazati i Melemom, ali nisam sigurna dali je to OK?

• Maya20
    15. Kolovoz 2016. 12:55

PS- i ja sam poharala ebay, super stvarčica ima, jedva čekam da dođu! :D

što se tiče igračka- kupili smo mobil za kindač (blaženi ebay), igračkicu za kolica i to je to za sada... mislim da je to za bebicu dovoljno, vjerojatno ćemo i dobivati stvari kad krenu posjete :D

frendica mi je poklonila i baby gym... i to je to :D

croatina
    15. Kolovoz 2016. 13:22

bokić djevojčice :)
    evo nas..baš ste se raspisale..
    netko je pitao za pranje robice..ja ovo sad kaj sam prala sam prala odvojeno djecju robicu, ali ubuduce mislim da cu prati sve skupa..koristim ariel sensitive bez omekšivača...moram čak reć da mi dobro miriši..neki dan sam obukla gaće kaj sam oprala njime i baš mi fino miriši..cini mi se da je jeftiniji od persila..

mi smo bili kod dragoga jucer na selu..kod bake :D..treba tu i tamo promijenit okolinu (spavali smo tamo) jer kad smo dosli doma smo bili toliko dobre volje..sve nam je super bilo..od laminata, do boje zidova, kuhinje, tva hahah..home sweet home :D mi pripremamo feštu idući vikend za ekipu..jer ih nismo još pozvali otkako smo preuredili i otkako se mm doselio official :D jedva čekam :))))
    moram reć da sam jučer osjetila neke posebne osjećaje napokon..(meni je glupo pričat s trbuhom i ne mogu reć da sam zaljubljena u maloga..stalo mi je..al tesko mi je kad ga ne vidim..ne znam kako vi) 
    bili smo kod brata i šogorice od mm i gledajući njihovog malog i u tom momentu se leo počeo micati i tak sam se nekak osjećala preposebno <3 konačno mi je to sve postalo stvarnije :)))

Vjeva
    15. Kolovoz 2016. 13:24

Maya, ja sam uzela Purelan kremu za bradavice.

Vidim, ima nas dosta frikova koji ciste za gostima :) a koje ste dezinfekcijske maramice i sredstva uzele za bolnicu? Tenkju

Jado
    15. Kolovoz 2016. 13:37

Luckyme - koliko ja znam samo preko weba da.
    Cippice otkuda si ti? Sorry zab sam. Ri?
    Cula sam da navodnooooo prvorotkinjama ne daju na stolcic tu u Vinogradskoj. Citaj - valjda im se ne da! I rekle su zaposlenice u Vinograd da je gotovo sigurno pucanje medjice i da je porod tezi! To je sve suprotno od mojih istrazivanja - jer sam i sama mislila na stolcic ici. A ispada da se osoblju NE DA i mogu ti reci bilo sta samo da ne ides i da ti nije pametna ideja to. Ajde sad nek zena bude pametna
    Ja bi voljela imati ikakav izbor. A ne da se sa mnom nabacuju i prikapcaju na drip, rezu a samo u svrhu da me se rijese cim prije.

Crna191
    15. Kolovoz 2016. 14:06

Jazmajac zato sam ja odustala od Vinogradske..bila sam sigurna da cu tamo i na stolčić jer sam sve to proučila,al kad sam od kume čula,koja je zbog primarijusa tamo išla rodit,da joj babica nije htjela ni pilates loptu dati nekako sam odustala od sveg tog..
    Chippica pa meni izgleda kao daska od wc-a..ja da znam da cu moći dobiti stolčić definitivno bih i ja išla..

minnie25
    15. Kolovoz 2016. 14:40

GogyRi ja cu uzeti Persil Sensitive i omeksivac Lenore Sensitive, ali u pocetku cu vjerovatno prati bez omeksivaca, sa duplim ispiranjem. 
    Mazati necu sa Purelan masti prije poroda jer kad si mazem trbuh sa Mustelinim uljem obavezno prodem i grudi. Sve lijepo izmasiram i vec sad vjezbam (naravno ne stisnem) rucno izdajanje samo da zapamtim u kojoj pozi moram ruke stavit za slucaj da se nesto zakomplicira u bolnici. 

Luckyme da, taj dio ti ni ja ne znam, ali pretpostavljam isto sta i ti. Da na takvu svedsku bez umetka ide prvo tetra. 
    Za izdajalicu ti je moj savjet da pogledas recenzije po internetu. Imas i puno youtube videa. Tako sam ja donijela odluku za svoju. A inace ti svi kazu sljedece, ukoliko se budes mislila cesto izdajati najbolja je elektricna, za povremene podoje je dobra i rucna. 

Crna191 iste smo  tako i ja vodam MM-a po ducanima i pokazujem mu di sta stoji da se ne izgubi. Iako i dalje mislim da ce biti poziva tipa, di si ono rekla da ima pelena? Blazeni telefoni danas Haha 
    A kod kuce ce na posebnoj polici imati sve sto mi moze zatrebati u bolnici da se ne izbezumi - znaci duple rucnike, uloske... Ma sve. 

Chippica dobar si savjet dobila. Te kremice za pelenski osip je bolje rjede koristiti. Ja sam zasad uzela Mustelinu kremu za guzu (iako ispada da i ona ima ta svojstva) i kupit cu neki puderic da je koza ipak zasticena od pisaline. Jedina je napomena da taj puder isto treba oprezno stavljati pa sam na cudu sta je onda najbolje. 
    A stolcic izgleda skroz neudobno... Iako sam i ja zatupila da idem na njega. Ali zbilja, di nam stanu guze?? Na ovaj tankasni dio?? Ispada da cemo visiti u zraku  

Pale i nas ti zafrkavaju kako mi mislimo s malim djetetom. Imamo stafordicu i svaki dan se kod nas brise prasina i usisava i pere pod. Iza svakog rucka odmah glancanje kuhinje, a wc svaki dan prebrisan i opran. Namjestaj ultra moderan, tv nadohvat ruke... Jos je MM veci freak u ciscenju od mene. Auto se mirisi i sjaji kao da u njemu spavamo  pa ga svi zezaju da li ce mali ikad smjeti jesti u autu. Svejedno, mislim da nece biti problema. Ako mozemo uz psa odrzavati zavidnu cistocu stana, nekako cemo mi to i sa djetetom. I meni je osobno draze da smo takvi nego da je sve oko nas smrdljivo. 

Maya20 kazu da su sve kremice na bazi lanolina dobre za bradavice, naravno najhvaljenija je i najskuplja - Purelan (Medela). 

Vjeva ja cu pripremiti Domestos maramice za obrisati skoljku, jednokratne podloske za wc skoljku, a za ruke dezinfekcijske maramice Asepsolete sensitive. I obavezno japanke koje ce poslije letiti u smece jer rjesenje za tus kabine nemam. Ali ako se procuje da je neka ludakinja na odjelu rijecke ginekologije prije svakog tusiranja spricala sa Ajaxom i ispirala kabinu, to sam ja 

sanjac
    15. Kolovoz 2016. 14:43

Bokic trudnice! 

Mene nije bilo 2 dana i imala sam sta citati 😊
    Ja sam u subotu bila sa sekom u soppingu, a jucer smo isli na 2 rockasa. 😊 Bas mi je super sto mm ima produzeni vikend tako da cemo i danas nekam zbrisat.

Na mobu sam, tako da vise ne znam koja je sto pisala..

Sto se tetra pelena tice, ja sam narucila preko Malog andela. Narucila sam 10 obicnih bijelih i 5 sarenih tetrica. Bijele su nesto gusce od sarenih, ali nakon paranja i peglanja zadovolja sam i sa jednim i drugim tetrama. 😊

Malecku ne mislim siroko povijati osim ako mi to u otpisnom pismu napisu.

Izdajalicu sam nabavila, i to aventovu rucnu. Nosim ju sa sobom u bolnicu, rade da sam ja pripremljena.. Ako ce trebat bit ce kraj mene, ako ne nema veze..

Sto se kreme za bradavice tice, ja sam nabavila babylove jos prije 3,4 mjeseca. Jer bio je jedan period trudnoce kad su mi bradavice bile jako suhe, mazala sam s tim i proslo je. 😊

Jedan dio robice sam prala persil sensitive praskom i lenor sensitive omeksivacem. Sad imam chicco omeksivac, pa bum onda njega koristila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.