Ne znan ima li koja od vas problema sa gastritisom al ako ima i zna carobnu formulu nek je napise.. spavat od 2-4 u noci a ostalo odbolovat i povracat definitivno nije blazeno!Inace san pod terapijom za zeludac bila a sad jedino normabel smin kad zaboli a moja glava ga ne da popit dok me ne satare skroz..
Frabe dobrodošla..ja nemam gastritis ali me cesto zna zeludac bolit i to me znalo noću probudit..meni je Dr rekao da pripazim sto jedem i da smijem gastal ili tako nesto uzet..sad ne znam dal to tebi moze bar malo ublažit bolove..
Moze li mi koja objasnit kak sad to ide sa komplikacijama? Ja nosim jedne doznake u firmu,a jedne u hzz? Svaki mjesec? Sad sam dobila samo do 31.7..
JaZmajac drži se jos malo na poslu..meni da nije ovako prisilno ispalo radila bi do kraja..sad svako malo zovem kolegu da vidim jel sve pod kontrolom jer mi vec fali moj ured😕 Ali bitnije je da Emanuel izdrži jos neko vrijeme..
Tala ni meni nije rekao strogo mirovanje..Moram vise mirovat i lezat sto vise na boku ali potiče lagane šetnje po pola sata..jedino sam zaboravila pitat jel smijem do mora..bar tu najbliže..
Jutro!
Crna super što si dosad izdržala na poslu,ja sam morala doma krajem 1. tromjesečja i koma mi bilo na početku,zato sam i došla na forum,brže mi vrijeme prolazi s vama 😊 ,sad moram priznati da mi po ovim vrućinama i sa ovolikom trbuhom odgovara biti doma,lagana šetnja,cuga i shoping za bebu ☀️
Frabe dobrodošla, u kojem si ti tjednu trudnoće?Mislim da sve kmamo termine od 9-11mj otprilike.
Ja sam sad u 30tt-vidiš po stickerima,baš mi brzo sad vrijeme ide,još malo,jedva čekam da sve prođe i dođemo doma 🍀
Da li netko od vas ima posteljicu sprijeda,jučer me nekako istezala ta strana di je posteljica pri naglim pokretima,smijanju,dizanju iz kreveta i danas još malo osjetim da ne znam kaj je to?Na pregledu prije 2dana s posteljicom sve ok.
Kad mislite prati robu i sve za bebu?Ja sam mislila 1mj ranije,tipa sredinom 8mj,trebala bi roditi sredinom 9mj.Treba to sve i peglati.
Crna na posao prvo moraš odnijeti potvrdu o bolovanju ili tak nešto,svaki mjesec nosiš jednu doznaku u HZZO po prebivalištu i jednu na posao.Kad 1.put nosiš doznaku u HZZO nosiš i kopiju osobne,tekućeg,preslika 6 plaća,ispunjavaš tamo neki obrasac i mislim da je to to.Ubuduće samo jedna doznaka kod poslodavca jedna u HZZO i to svaki mjesec,i svaki put moraš taj obrasac sa osnovnim podatcima ispuniti,ja to nosim između 20. i kraja mjeseca.U 8mj mi 45dana do poroda onda nešto dodatno moram obaviti -nisam se još raspitala i napokon gotova s tim.
jutro!
da kucnem, nakon groznog prvog trimestra, nemam vise problema s zelucem. reinne mi nije pomagao, a gastal nisam probala. normabel se moze normalno u trudnoci, cak je i preporucljiv kod kontrakcija.
robicu mislim prati u osmom mjesecu. znam da oni stvaraju paniku, ali ne vjerujem da ce toliko prije krenuti. i bolje joj je da ostane sto dulje unutra. nista joj ne fali : ) kako kaze moja mala, niti placa stanarinu niti rezije : DDDD
danas na vivreu ima prekrasnih posteljina i ogradica
netko je nedavno pitao za nadmadrac. dormeo silver je -50% i stvarno se isplati.
moram i ja jedan za stariju uzeti. ona sada ima neki s magnetima koji je kupila sveki, ali joj je pretanak i nije tako mekan kao dormeo.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Evo i mene, otišla jučer na selo malo do bake, narasli su joj paradajzi, jao kao dinje su veliki, uzela sam si za doma, i krastvaci, njam, sve domaće.
Ja imam posteljicu sprijeda, nije to ništa neobično, pitala sam dr kad je prvi put to konstatirala, pa je rekla da je sve ok samo što mi jače osjetimo onda udarce,pokrete,istezanja ili bilo kakave promjene koje se događaju u tom dijelu, i malo nam je kao više trbuščić izbočen ali to se kao ne primjeti tako jako.
Ja svu robicu koju imam i sve potrepštine kaj smo kupili su kod moje mame doma, jer nismo postavili još ni krevetić( sad za vikend idemo opelješiti ikeu), i komodu u kojoj će biti bebine stvari trebam raščistiti i postaviti par polica i ormarić jedan, a to ćemo sve kad se roditelji od mm vrate s mora, sredinom 8 mj, jer njegov tata ima sav alat(bušilice,pile,izd...)kaj nam treba da to sve postavimo, ugl,otišla sam s teme, kak je sva robica kod moje mame onda će i ona to sve prati, tamo negdje kraj 8,početkom 9, za slučaj da ne dođe beba ranije, termin mi je 14.10. Ja ću samo doć pomoć popeglat sve to ako ću moći. Pa ćemo onda nosit k nama čisti veš i slagati kako treba.Imam još i plišance koje sveki čuva još od muža kad je bio mali, pa i to trebam oprati u mašini, ja sam rekla neka mi to ne daje,staro prašnjavo 25 g staro, al ne možeš ti to, pa ću oprati nešto, pa za slučaj kad dođe nek vidi da "se igra". Ja nisam neki pobornik plišanaca tako da neću ni kupovati ih,eventualno one kao tješilice,lutkice s krpama da bar ima kakvu igračku, a ovo su baš veliki medvjedi,životinje razne što beba se ni ne može igrati se s njima.
Joj ja sam si danas zadala malo počistiti stan , kak nas nije bilo 2 tj, i krenem usisavat prvo,pa ću onda podove, i niš, usisala sam cijeli stan, i umorila se ko da sam kopala. mali me počeo lupati pa sam se legla. Sad odmaram, pa ću nastavit s pranjem podova i tako malo po malo nešto, valjda ću do kraja dana uspijeti šta počistiti, ko puž sam, al mi tijelo ne dozvoljava. Kak ću kad bum pred porod, morat ću unajmit nekoga,hehe.
Htjela sam vam reći ako tko još nije kupio a planira kupiti ovako komadno kadicu da nije u paketu sa komodom, bila sam s mamom gledat u ikeu u pon i ugrabile smo njihovu kadicu, http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/40248443/,
fenomenlana je, ima ispod s vnjske strane gumirano dno da se ne kliže i s nutarnje isto tako, to nisam vidjela nigdje osim tamo, mi smo planirali u lesnini uzeti neka obična je bila, ništa od ovog nije imala i koštala je 130 kn, a ova je za samo 45 kn a sto put je bolja od one, ito i u bubamari nema takvih,barem nisam naletila. Idemo za vikend s 2 strane popisa u ikeu i kupit ćemo od kreveta i ručnika, sve šta treba, da nemoram više po dućanima hodati jer kak nas je lesnina zeznula a prvotno sve tamo kupili sad mi je već muka hodati.
Ostat će mi samo kozmetika i torba za rodilište i bebu i to je to.
Sad sam skužila koliki je post, katastrofa, i još bi mogla, al da vas ne zamaram, drago mi je da su svima bebice super i vi buduće mamice da ste sve dobro, nove dobrodošle i uživajte.
Idem probat oprat podove. Čao.
Bok mame, drago mi je da ste sve dobro ;)
Ja sam bila pitala za nadmadrac i vidjela prije 2 dana reklamu da je dormeo snizen pa cu odmah u dormeo kad se vratim u Zg.
Bila sam jutros u Lidlu i kupila bodice, pidzamicu, carapice i kapice za mog momcica, slatko je sve :)
Ivek, ova kadica mi se cini super!
ivek, tu smo si kadicu i mi zapikirali. odlicna je. ne klize se, a ima i rupicu kojom se moze zakaciti na zid kupaone da se ocijedi i osusi sama nakon kupanja i da ne zauzima prostor.
također planiramo pohod na ikeu. treba mi onaj rucnik s kapicom, pa dvije donje plahte za krevetic su 50 kuna, bastis gumene vjesalice na pseci repic koje se mogu staviti kod krevetica za stvari koje se trebaju objesiti i biti pri ruci... i znam da je rano, rano, ali oni mula prstenovi za slaganje mi se sviđaju. za drvenu igracku, 44 kune je stvarno povoljna cijena...
plisance nemamo i neci ih kupovati. moju curu je sve to jako kratko drzalo, a nakon toga samo skupljalo prasinu i zauzimalo mjesto u sobi...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Sortiraj odgovore
Najstariji