Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunnyday
    18. Srpanj 2016. 14:18

Hvala minnie 
    Tala isto ne znam razlog zbog cega se ne moze nositi na porodu, samo se sjecam da kad sam ja isla u radjaonu, rekli su da nista osim spavacice i papuca ne smijemo nositi. Nausnice sam imala jako male, morala sam ih skinuti, a nije mi jasno zasto smetaju.
    I hvala sto si linkala ovo za presvlacenje, ali nije to to, vec ono iz adaksa. Dobra ti je ideja da dam napraviti po mjeri, to bi jos bilo najbolje.

bagi_ca
    18. Srpanj 2016. 14:52

Ja cu za pocetak uzimat samo 56 i 62 sve zimsko tj. duge rukave i mislim da ne mogu tu puno fulat. Htjela sam vas pitat kaj sve mislite nosit u torbi za radaonu? Jel odmah trebaju ulosci tamo ili kak to ide?

tala
    18. Srpanj 2016. 15:38

sunny, da, znam da se ne smije nikakav nakit ni imati lak ili nesto na noktima. 

bagi_ca, da, odmah u rađaoni te traze da im das svoj ulozak. ne trebas ih sve staviti u tu torbu, ali da imas jer se ipak tamo ostaje i sat-dva nakon poroda, a zena krvari. 

kako imam vremena na pretek, napravila sam curki dva okvira, a tu vam je i par nasih novih dzemperica. 

ovo desno je torba za presvlacenje koju sam dobila od sogorice. moze se potpuno rastvoriti, a iznutra je plastificirana i ima nekoliko pretinaca. jako fora. 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sunnyday
    18. Srpanj 2016. 22:36

Tala jako je lijepo. Svidja mi se ovaj bijeli ram.
    Mi smo isli u shopping malo, bas ima super snizenja.
    Gdje nam je hubbica i dalmatinska dusa, jel se to meni cini da se nisu dugo javile?

Hubica01
    19. Srpanj 2016. 10:14

Jutro trudnicee!!! 

Netko je pitao za mene? :))  Sunnyday, evo nakon mora, vraćamo se polako u normalu... Jučer sam imala baš neki čudan dan, cijeli dan sam osjećala kao da će mi se trbuh raspuknut, neki pritisak, jel vi imate s tim iskustva? Mm mi je rekao da zovem ginekologa, a ja nekako mislim da se to događa i da nije ništa opasno... Odležala sam i danas ujutro mi je bolje....

Nadam se da ste sve dobro, vidim da se u šopingima, jojj Tala divna ti je robica, Cvita će biti prava šminkerica :)  

MM i dalje vjeruje da nosim dečka, jer su mu neki kolege rekli na poslu da su i njima najprije rekli da će biti cura pa je ispao dečko. Pa još živi u uvjerenju da bude Gabriel na kraju..  :))  Htjela bih zato i otići na taj 3D/4D uzv pa da budemo 100% sigurni kupovati haljinice ili ne :)) A i naravno da se vidi jel sve uredu s bebom... ovaj moj ginić ima svu neku stariju aparaturu...

Ja se pripremam ići u HM vidjeti šta ima od robice, i uglavnom ću kupovati broj 56 i 62 zimsko, dugih rukava... U Lidl dolaze super slatke stvarčice, pa ću vjerojatno otići kupiti nešto od toga, ima robice sa sivom kombinacijom,a i one gaze isto su fora i mislim da su 100% pamuk...

Sljedeći četvrtak imam pregled, tako mi je brzo prošlo od zadnjeg..

Šaljem kisss 

Crna191
    19. Srpanj 2016. 12:05

Curke evo i mene..
    Nisam se stigla ni imala neke volje uopće jucer javljat.. Ugl,sto se malca tiče,super je taj 4D,sve se lijepo vidi..malac ima tatin nos na sto je mm jako ponosan ona ga je izmjerila i ima kao 1450gr, a prije 6 dana je kod mog gin imao 1230..pa mi to nije jasno..pospotala me da je +9kg za moje tjedne jaaaakooo puno,da sam trebala dobiti Max 4kg..ne znam,mozda jesam dosta dobila ali stvarno se hranim normalno,nista vise nego kad nisam bila trudna i jos pazim da jedem većinom voće i povrće..al ok,pazit cu sad jos vise na kg..brine ju i sto je beba tako velika za moju konstituciju..cerviks mi je skraćen na 28mm pa mi je zabranila posao..sad tjedan dana strogo mirovanje pa onda polako smijem se vracat u normalu..
    Nemogu vam ni opisat koji sok mi je to bio sad odjednom..sve do sad super,i onda mirovanje..
    Ali..EMI joj se jucer kad je pričala za moju i njegovu težinu tako izbeljio da mi je bas bilo drago..

Mom2besoon
    19. Srpanj 2016. 14:11

Tala, ja idem na 4d iduci tjedan, kad cu biti tocno 25 tjedan. Jel to prerano za 4d?

PALE
    19. Srpanj 2016. 14:46

Pozdrav svima!
    Išla sam se naručiti na utz u Petrovu idući tjedan i odmah završila na pregledu,a idući tjedan ću samo obaviti gibekološki pregled sad su im GO pa zbog toga.Ova doktorica tj šefica koja me pregledavala super.Uglavnom debeli Niko ima već 1600g, sve mjere kao i kilaža uredne i točno tjedan dana veće,tak je od početka,na zadnjem pregledu 6.07 imao 1250g tako da se Crna ne brini.Ja imam krace cikluse 26 dana ovulacija ranije par dana od prosjeka, par dana on veći i to je to.Uredno sve sa posteljicom i plodnom vodom,organima,srčeko zdravo,ona te žile ne kuži,to se najbolje vidi na ginekoloskim pregledima 3D/4D oko 20tt ili kod kardiologa,ali zna za tu dijagnozu i rekla je da je to postala vani rutinska operacija i da sam u dobrim rukama na rebru.😊Bitno da me zadnji put onaj doktor isprepadao da mi plodna voda granično visoka bez objašnjenja da se to mijenja i ne mora ništa značiti-savjet:Nemojte čitati net kad ste u nekoj nedoumici jer se sam izludite.😉
    Mum2besoon nije ti to prerano za 4D,ja sam išla u 20tt.
    Tala sve je slatko,pogotovo onaj bijeli okvir...
    Jedino sam u komi jer mi trbuh veći od cure koja 33tt,mm me tješi da je ona za 2glave viša od mene i da joj možda beba malo manja 😳
    Idem kupiti odmab Niki nešto kad je bio tak dobar,već vidim da će biti razmažen,od 14tt odmah pokazuje pišu da se pokaže da je dečko i sad je digao palac,kao bit će sve ok pa se i doktorica smijala.

ivek2207
    19. Srpanj 2016. 14:49

Cure evo mene s pregleda, konačno nakon 6 tj sam vidjela svojeg mališana i baš sam se iznenadila. Ima 1170 g, rekla je gin da je za tjedan dana veći nego što tjedni trudnoće kažu,uglavnom sve je u redu, izlupao je i nju i mene dok je radila uzv pa smo se smijale. Okrenut je glavicom prema mjehuru,zato stalno idem na wc,tijelo mu je kod mog pupka i nogice i rukice idu udesno onda. Rekla je još da će tako i najvjerojatnije i ostati jer sad mu je dosta teško se i okretati pa da ću najvjerojatnije imati prirodan porod,što mi je laknulo da ne moram na carski, a opet me strah svega što prirodan poro nosi. Imam zakazan još jedan uzv kod nje za 6 tj i to će biti zadnji , i od tada idem u bolnicu na završne preglede,tj od 36/37 tjedna.Ne mogu vjerovati da je to tako blizu već sve. Na idućem pregledu će mi još uzeti bris za streptokok i to je to. Na nikakve pretrage me nije uputila,zatvorena sam. Pitala sam ju za tvrdoću trbuha navečer,i rekla je da nije ništa neobično sve dok se ne pojave kontrakcije, ali pošto je bebač sad već veliki da se stijenke maternice polako šire a on brzo raste da zato dolazi do tvrdoće. Dala mi je normabel da popijem jednu navečer prije spavanja da mi se mišići trbuha otpuste, da ne dođe do preranih kontrakcija.
    Bilo me strah šta će reći za veličinu bebe, jer je i suprug bio od 4 kg kad se rodio,i njegov brat je imao preko 4 kg i eto, veli ona da je baš poštena beba, i glavica mu je malo veća,ma, tko će to izgurati van, baš ću se pošteno namučiti na porodu,mm ga odmilja zove harambaša,i baš takav bude,hehe.I slikicu lica imam i meni se čini da je isti tata svoj,ima njegov nos i obraze,niš nije na mene,hehe,.

Crna ako se dobro osječaš i beba je dobro,pusti kile,skidat ćemo kasnije, i meni je malo danas složila facu,na zadnjem pregledu sam imala 62 g, a danas nakon 6 tj 66,nije komentirala,samo je rekla da je normala nekih 12/13 kg i da bude koja više na kraju trudnoće. Poslje kad rodim
    budem skidala šetnjama sa svojim malim u kolicima.

Tala robica je preslatka kao i uvijek. Ja sam ugrabila jučer u adaxu u maksimirskoj dvoje hlačica sa nogicama po 36 kn su bile, i dvije kapice, onako bijele za zavezati kad će ići iz rodilišta,po 15 kn ,imaju neku posebnu ponudu. I imaju 20 ili 30%,zaboravila sam na got do 31.08. na sve u dučanu,tako je teta rekla a imaju slatke posteljne garniture,bodiće,dekice,sve kaj treba,pa ako tko je blizu možda kaj ugrabi.

Uživajte.

Crna191
    19. Srpanj 2016. 15:48

Pale ma meni isto govore da kolki trbuh imam..a niska sam pa mi nema gdje drugdje bit nego u trbuhu.. Ne brine me nista oko kg i plodne vode jer bi mi moj gin sigurno rekao da je zabrinjavajuće..samo me sad to mirovanje iznenadilo..
    Ivek i meni je tako tvrd trbuh navecer i isto mi je dala Normabel sad ova Dr..
    Nalaz ogtt uredan sto mi je najbitnije.. Kod nas su svi bili velike bebe uključujući i mene al eto,ostala sam niska kasnije tako da ni Emanuel nemoze biti bas mala beba..a i dečko je..
    Ne znam samo sta cu Radit sad kad sam doma..Morat cu i ja naučit šivat..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.