Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crna191
    21. Lipanj 2016. 12:29

ja imam neku svoju malu torbu za trening..pa ću nju u rodilište..taman će mi stat unutra ove stvarčice najbitnije..a za u sobu isto imam torbu koju svugdje nosim kad idem na 2-3 dana..nije klasična putna torba.. a htijela sam uhvatit za Emanuela onaj nivein ruksak sad u kozmu,pa sam se na kraju sjetila u nedjelju kad su ga naravno svuda prodali..nisam mislila koristit niveine proizvode za bebu pretjerano al taj ruksak mi je baš fora...

sanjac
    21. Lipanj 2016. 12:50

Hello 

Vidim da se prica o torbama za rodiliste, meni nekak sve to prerano djeluje hehe. Ja sam planirala krajem 7., pocetkom 8. mjeseca spremiti torbe.. To mi se cini nekak ok s obzirom da mi je termin 12.10. :) 
    Tala mene isto zanima kakvi su ormarici na sv. duhu, ako sta saznas javi :)

Chippica mm i ja cemo na more sredinom 7. mjeseca. Na tjedan dana cemo se maknuti iz ZG-a, bas jedva cekam :) 
    Zanima me vi koje jeste na moru vec ili ste bile, jeste koristile neka posebna sredstva protiv sunca ili uobicajena?
    A sto se bolovanja tice, to ti otvara tvoj gin. Na kraju mjeseca ides kod njega po doznake, jednu dajes u firmu, a drugu u hzzo..

Pale vidis meni moja gin nije nis spominjala temp. mora, rekla je da se slobodno smijem kupat, samo cesce izlaziti van i ne biti na suncu.

sanjac
    21. Lipanj 2016. 12:57

E da, jos nesto sto se tice doznaka. U hzzo se trebaju predati do 5. u mjesecu za prethodni mjesec.

tala
    21. Lipanj 2016. 13:09

crna, nivea ruksak ti je sada na nekoj akciji u konzumu:
    https://www.konzum.hr/klik/#!/products/50030383/nivea-baby-ruksak

ako si dobila onu knjizicu od konzuma s kuponima, unutra imas -20% na proizvod po izboru za bebe u kozmu.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

tala
    21. Lipanj 2016. 13:11

https://www.konzum.hr/klik/#!/products/50030383/nivea-baby-ruksak 

ne znam zasto link nije upalio. uglavno, ako ni sada ne uspije, snizen je s 250 na 224 kune. : )

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

PALE
    21. Lipanj 2016. 14:25

Hvala na infu,danas se nisam kupala,ali skužila sam 2trudnice koje jesu,tako da ću se sutra kratko bucnuti.Inace obožavam kupanje,cijelu osnovnu sam se bavila plivanjem pa mi teško druge promatrati s plaze.Chippica da okomita je ispod pupka,tak da je to Linea negra.Ima hrpu komaraca navečer,ali niti jedan me nije upikao,mada i inače nisam sklona ubodima,super je onaj olival kids na prirodnoj bazi,miris taktak,ali djeluje.Koristim kremu od eucerina za alergije i inače,u ljekarni mi rekli da ga smiju trudnice-nema mirisa niti puno kemikalija.Torbu nisam uopće spremila,ali imam popis,poklapa se sa vašim,a termin krajem 9mj,planiram to krajem 7mj.
    Doznake dobivam iza 20. svaki mjesec kod ginica i jednu nosim u HZZO,a drugu na posao i to sve obavim do kraja tog mjeseca.1.put kad se nosi doznaka u HZZO treba donesti vise papira,preslika osobne,tekućeg,prosjek plaće-ja nosila zadnja 3mj i neki formular ispuniti koji dobijete na HZZO,koliko se sjećam to je to,možete nazvati pa pitati.Da li se nešto mijenja 45dana prije poroda ne znam jer do tu nisam dogurala 😉

minnie25
    21. Lipanj 2016. 14:28

Pale ja mislim da ako se ti dobro osjecas i ako tebi nije hladno da je to u redu. Osjecaj za hladnocu je jako individualan. Bitno je da mijenjas kupace redovno i to je to. 
    Linea negra je normalna u trudnoci, vjerujem da ti smeta jer i meni mrlje na pazusima uzasno smetaju, i puno puta mi bude neugodno dici ruku jer svi bulje u to, ali se mirim s time da je tako i da moram pricekati iza trudnoce da se to povuce. 
    Za pupak stvarno svaka bolnica ima svoju politiku, ja cu prije poroda pitati patronaznu kako je kod nas u Ri pa cu kupiti sta mi ona kaze. 

Tala sto se tice torbi, mislila sam stvari za bebu staviti u torbu za kolica od Skip Hopa sta si narucim. Za radaonu neku vecu kozmeticku bi uzela, a za samu bolnicu sam gledala Weekender torbu iz Accessorizea, ima fora dezena. Slatka mi je, a kako cemo cesto biti na relaciji Rijeka-Baska vikendima ce mi dobro doci i za kasnije. 

Chippica bolovanje ti ne otvara lijecnik opce prakse nego ginekologica. S obzirom da smo kod iste postupak ti je sljedeci. Kad ti otvori bolovanje, dobivas papir koji predajes poslodavcu - to ti je dokaz da si od tog dana na bolovanju tj. porodiljnom, ovisno na sta ides, a krajem mjeseca se moras vratiti kod nje po doznake.  Meni je sad prvi put i ja sa svojim doznakama moram na Hzzo najkasnije zadnji dan u tekucem mjesecu skupa sa ostalim papirima koje mi bude dala knjigovoda od poslodavca. Mislim da je to kopija tekuceg racuna i potvrda o zadnjih 6.uplacenih placa da bi se izracunao prosjek. To ti jos mogu naknadno potvrditi jer sljedeci tjedan idem to obaviti. Nakon toga ne znam da li moram svaki mjesec ici na Hzzo peljat doznake ili ce to ici automatski. I znam da su uplate oko 17-tog u mjesecu za sve koje su na bolovanju. 

Haha, nasmijala si me. Moj je isto panicar teski. Ne da mi da ista nosim, kad peglam me gleda s boka i stalno mi napominje da pazim da se ne opecem po trbuhu s peglom, kad se mazim sa psom strepi nad nama.... Smijesni su ti muski skroz. Pripremi se da ces ta 2 tjedna biti mazena i pazena i vjerovatno pod staklenim zvonom  

Mi smo cijelo ljeto u Baski i moram priznati da mi bas godi svjezi zrak. Tako da sam ja cijelo vrijeme prakticki na ljetovanju i koristim sad to debelo.

• GogyRi
    21. Lipanj 2016. 17:12

I može malo razmišljanja, nama je patronažna prošli tjedan rekla da beba spava ili na ledjima ili po boku. E sada, ima za kupitit, one spužvice za pod bok-oko 80 kuna su umjesto motanja ručnika. 
    Ali isto nam je rekla da ima tzv.jastuk, mislim nije to pravi jastuk, to je nešto s nagibom od 15% i to se stavi kao u krevet ispod plahte da beba ne bude skroz skroz na ravnom..kada razmišljam zbog bljucanja, to mi je ok,ali da li to treba? Da li je to prerano za kičmicu i vrat? Šta mislite? Znam da to nije neki nagib, danas mi je prodavačica pokazala, ali ipak. I sve te prodavačice-svaka ima svoje mišljenje..to košta od 200-300 kuna i ima raznih.. 
    I madarac, ima u Bebi Hespo antialergijski-400 kn, jel mi to ok?Mislim Hespo je ok marka kolko znam...

GogyRi

• GogyRi
    21. Lipanj 2016. 17:14

Svaki mjesec uzimaš bolovanje i nosiš, a moraš predati do 5 u mjesecu za prethodni mjesec...
    Ja isto sada prvi puta, s tim da sam ja na komplikacijama...

GogyRi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.