Samo da vas sve pozdravim,ja bas uživam na svojoj ikea ležaljci u hladu na moru i bas mi lijepo,plaža je malo osamljena sto mi sad bas odgovara.Niko me lupa,a do nas Niko koji ima manje od godinu dana i bas je sladak pa mi to smješno jer nema uopće puno ljudi. Za razliku od jucer ZG ovdje se temperatura diže skoro do 30,a idućih dana i iznad,more 21,malo mi to hladno zbog trudnoće,pa ću s kupanjem pričekati dan dva.Sto vi mislite,da li je ok kratko kupanje ako more bude 22/23?Ginekolog mi rekao da se mogu kupati ako more nije prehladno uz presvlačenje badića,pa sad ne znam sto to znaci?Jer ja sam se prije kupala i kad je bilo 20 jer nisam zimogrozana.Sorry na dugom postu
E da dobila sam neki dan svijetlosmedju crtu ispod pupka,koma izgleda,ali na tečaju rekli da sve prodje osim strija i da se ne zamaramo time,ali bas mi to ružno. Glede pupka patronažna rekla da svaka bolnica u ZG ima svoja pravila i da uzmemo sto nam odgovara,bitno presaviti pelenu ,posušiti i staviti sterilnu gazu,a sve od navedenog ok.Meni octanisept super i čula sam za carski da ga dobro imati.Mi isto imamo siva kolica sa crnom kozom,zid sobe u sivo obojan sa srebrnim zvjezdicama,kad nam svekrva došla u posjet bila u komi jer nije sve svjetloplavo vec sivo 😂 Kupiti ću par šarenih detalja da opet ne padne u komu.
dobro vam ovo suncano jutro!
ja isto planiram spremiti torbu za bolnicu, pa neka stoji. imam samo jedan problem. sve sto ide u torbu imam, a torbu nemam kakvu vi imate? zna li netko kakvi su im ti ormarici za torbe na sv. duhu i sto stane u njih? zar ne mogu torbu gurnuti ispod kreveta?
crna, u dm-u imaju takve stvarcice. balea med se zove serija, bijelo pakiranje s necim svijetloplavim, 5,5 je ph, nema mirisa, nema parabena, nema boja...
cini se da svaka bolnica i svaka patronazna svoju politiku vode ima smisla ovo s tretiranjem onog sto se treba osusiti samo suhim. po takve stvarcice uvijek tata moze otici nakon sto se u bolnici dobiju upute.
odoh malo pospremiti, pa se citamo : ************
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
omg cure, torba za bolnicu, zar vec?
pa ja imam termin pocetkom 9. mj. sta meni onda gori? uf, a ja mislila torbu spremat tek krajem 7./pocetkom 8. zar je to kasno?
btw hvala na popisu, moram si ga skicirat da nesto ne zaboravim :)
kad cete kod dr. po pocetak porodiljnog vi koje jos radite? to otvara lijecnik opce prakse jel?
zaboravih napisati da one najmanje pampers pelene imaju prorez za pupak, valjda da ne stezu bebu i da budu izvan dohvata kad se dijete pi-pi : )
pale, uzivaj!!!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Mi idemo na GO za 2 tjedna i to na otok, mm je u totalnoj panici da me ne ulove trudovi tamo jer ce me on poradjat onda xD tamo ni ljekarne nema, samo jedan mali ducancic. Tako da, nismo ni krenuli, a on bi da se vec vracamo :-D
Idete li vi kamo ljetovat? i ako da, kada? :)
I da, Pale, zaboravih napisat. Ta crta koju si dobila je linea negra i posve je normalna i ocekivana i trudnoci. Stoji okomito od pupka na dolje, jel? Imam ju i ja, vrlo je blaga, ali tu je :)
Ne brini, nestat ce nakon poroda :)
Meni je rekao ginekolog da sad oni otvaraju porodiljni a ne vise doktori opce prakse. Ja idem 24.7 na porodiljni. To je 45 dana prije.
Ja cu uzet torbu od kolica pa u nju stavit stvari za radjaonu a za rodiliste cu nac neku drugu. Nakon sto sam procitala kaj nam sve treba mozda i kofer uzmem hahahahah
Hvala ti na info, tako cu i ja. Oni salju te papire ili mi poslodavcu? kako to ide?
Pozdrav
Ja sam dobila sve info na poslu od kolegice trudnice koja je otisla na porodiljni nedavno
Dobijemo 2 doznake - jednu nosimo na posao a drugu na hzzo. I to sve mi same 😑
Ali dok ste na hzzo ok je pokupiti sve papire za prijavu bebe/hmmm ili otvaranje porodiljnog nakon poroda. E sad. Ima toga tona - da vam ne kazem krivo mozda najbolje da kopiram sve kad dodjem do racunala krajem tjedna. Ako ce vam trebati i dalje. No sigurno se 2 doznake od ginekologa nose u firmu i hzzo
Pale
Sto se tice kupanja ja sam se bacila neki dan na 24st. Isto se obrisala nakon izlaska i suhe gacice obukla. I koliko sam surfala - treba paziti da se ne brckamo u hladnoj vodi. Samo se osvjeziti i obrisati rucnikom i presvuci. Znas najbolje sama da li mozes na hladniju vodu ili ne.
Ja se mislim najvjerojatnije baciti na pola minute i danas 😊 samo da nije extra hladna. Inace mi osobno 21st hladno. Mimozica sam haha.
Sortiraj odgovore
Najstariji