Curke, krasna su vam kolica, prekrasna:))))
Nego, molim malu pomoć, da skratim, danas sam bila dobronamjerno "oprana" da kako ja nisam spremila torbu za bolnicu, da moram to imati spremno za nedaj Bože situaciju. Pa sam odlučila ovaj i sljedeći tjedan to finiširati. Molim savjet, dali mi što ne treba, dali sam sve popisala i upamtila i itekako dobrodošli savjeti drugorotkinja za nas neznalice:)
Torba za bolnicu:
uputnica, trudnička knjižica, zdravstvena, najlon vrećica -za spremiti robu i tene u kojima ću doći u bolnicu i to dam mužu ...
-dvije spavaćice: MOLIM SAVJET KAKVE KUPITI, KOPČANJE, NEKOPČANJE, DUGI RUKAV, KRATKI (termin je 23.10.ali meni je uvijek vruće)
-2 grudnjaka za dojenje-sprijeda na kopčanje
-jastučići za dojilje-to su tzv, velike blazinice?
-ogrtač
-šlape
-japanke?
-donje bapske gaćice par komada-mrežaste???'
-jednokratne gaćice???
-čarapice stopalice ili obične
-osobna higijena; četkica, kaladont, češalj, za tuškanje neutralni ph, dezić, vlažne maramice isto pazit na ph, neke dječje najbolje,wc papir
-ulošci veliki, tipa kakvi ? neki mi rekli VIR- 3 paketa? Always nije dobar?
-boca vode, petit ber keksi, neki krekeri
- voltaren forte tabl, lekadol, lupocet-da se nađe
-ručnici, za tuškanje, za dole, njih 3-4 razne veličine
-izdajalica - za svaki slučaj
Muž donosi kada dođe po nas:
-trenerka, skaf, tene- za mamu
-tutica plišana br.52, bodi dugi rukav br.52-56, tetra pelena, čiri pa, pampers, male čarapice, pamučna kapica, dekica , za umotat bebu, košara ili jaje
I još, frendica koja je inače doktorica, mi je rekla da kupim PURELAN MAST, to da je super za bradavice i da s tim si počnem mazati bradavice početkom 10 mjeseca(termin mi je 23.10), da spriječim buduća oštećenja. i za toaletu pupka nikako OKTANISEPT koji patronažne guraju, nego obični hidrogen 2 postotni.
ETO, ISPRAVLJAJTE ME1!!!
GogyRi
I još me nešto muči-što se tiče pelena za naše bebice, da li ćete vi koristitit tipa pampers ili slično, (rekli su mi pampers gold, prema nekim iskustvima) ili neke platnene pelene? Svjesna sam da je jednostavnije pampers, jer ove treba prati, ali da li je možda bolje platnene? Mislim na tu nježnu kožicu od jednog dana, ljepiti onaj pampers? Nekako mi je to ...ne znam? Na face-u sam našla neka stranica moderne platnene pelene, vidim da ih cure naručuju kao lude?
Kakva su vaša mišljenja, što ćete vi ?
Iskustvo?
GogyRi
uh, torba za bolnicu je uvijek opsezna tema
ja bih savjetovala odvojiti torbu za rodiliste i torbu nakon poroda.
u maloj torbi za rodiliste treba biti najosnovnije:
dokumenti (uputnica, trudnicka, zdravstvena, osobna, potvrda o tecaju)
mobitel+punjac
bocica vode
rucnik+japanke+rola wc papira (treba nakon klistira za tusiranje, japanke zbog gljivica kazu)
papuce+spavacica (cak i ako oni daju svoju, za svaki slucaj)
par ulozaka (najbolji su chicco ili vir jer su to vateni ulosci s mrezicom. nikako ne always i ostali. sestra ce vas jako izribati da se na tome mnoze bakterije.)
jedne jednokratne gacice ( najbolje iz apoteke, mrezaste su, izgledaju kao bokserice. jessa iz dm-a ne bih preporucila jer imaju elasticnu traku koja steze i cijele su nekako napuhnute, pa ne drze ulozak kako treba)
carape ( ako porod dulje traje ili zbog epiduralne zna biti hladno)
energetska plocica (za vrijeme poroda se ne smije jesti, no kako nakon njega ostajete jos najmanje sat vremena u rađaoni, mozete ponijeti nesto za gricnuti)
torba za bolnicu (soba):
osobna higijena ( sve neutralno, bez mirisa, za tusiranje/pasta/cetkica/cetka za kosu/melem)
grudnjak za dojenje+spavacica+ogrtac+ jastucici za grudi+kremica za bradavice + ulosci + rucnik+ jednokratne gacice ili pamucne (koje cete onda morati slati po muzu na pranje doma)
hrana (nesto za gricnuti)
za bebu pelene vel 0. ili 1. (potrebno par komada dnevno jer sami presvlacimo bebice)+ vlazne maramice ili blazinice(+voda)+ krema za guzu (kako tko zeli)+ duda (poskrivecki : )))
tablete na bazi paracetamola protiv bolova (ako ih nevoljko budu davali)
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
mislim da u bolnici ne mozes koristiti platnene pelene. ne znam kako bi ih skladistila. hm... ali, kuci, tko ti brani, ako je to tvoj izbor. no, i one ti imaju i prednosti i mana. treba odvagnuti prije nego potrosis novce na njih, pa shvatis da ti ne odgovaraju : )
tetra pelena tj. siroko povijanje se stavlja jedino ako ti na otpusnom pismu to bude pisalo. za deckice je to danas skoro napustena praksa.
octenisept ne pece bebu, a kakva je situacija s tim hidrogen?
ne kosta ni octenisept tko zna kakve novce, 36 kuna, a uvijek dobro dođe kad se netko poreze, opece, ogrebe, kad dijete padne na koljeno. nama je dio kucne apoteke vec godinama.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala crna i sanjac super su vam kolica, jako mi se svidjaju.
Ja sa dobila celulit, a strije za sad nisam ali ih imam iz prve trudnoce. Ako ih budem i dobijala one ce se pojaviti kasnije u zadnja 2 mjeseca.
Tala Zaboravila sam napisati da mi se svidja ideja za police, ja jos ne znam sta cu i kako cu.
GogyRi Dobar ti je spisak za bolnicu, japanke ti trebaju za tusiranje ipak svi idu u istu tus kabinu.. Gacice po meni bolje jednokratne ipak se cesto trebaju mijenjati. Ulosci oni pamučni bez krilaca, nakon epiziotomije su puno udobniji. Spavacica kratkih rukava jer je u bolnici jako toplo zbog beba, na kopcanje ili duboki izrez zbog dojenja.
GogyRi i meni je u podsvjesti da bi trebala lagano spremiti stvari za bolnicu..i to baš i moram sad ovih par dana sve prikupit i popakirat..
te spavačice su mi noćna mora jer nikako ne volim u tome biti..al frendica je rekla da njoj nije dolazilo u obzir obući tajice ili tako nešto poslije poroda, da ju je sve dosta bolilo i ne bi joj bilo ugodno..ja mislim da ću si ipak uzet ove trudničke tajice jedne..
i daj me uputite za dezić i za tuširanje bez mirisa..ja sve što miriši imam..
i baš nam trebaju i za bolnicu pelene, znači nema više da se njihove dobivaju?
U merkuru na radionici su rekli da za bebu nosimo samo pelene da oni sve drugo imaju. Cak ni robicu ne nosimo odmah nego tek kad idemo doma.
Ako zelimo neke posebne kremice onda to donesemo.
Za pupak su rekli da nikako hidrogen ni octenosept jer kao nemoze se mokrim tretirat suho. Da pupak uvijek mora biti suh pa je rekla da oni tretiraju i preporucuju prah tirosur (ako sam dobro zapamtila) ali isto tako je rekla da svaka bolnica ima svoju politiku pa tako neki ne tretiraju sa nicim a neki sa nekim drugim preparatima. E sad.....meni je sve novo pa cu bit streber i slusat merkur.
Hubica01 jako mi je zao zbog bake, ali sad treba vjerovati da je ona na boljem mjestu, a ti i bebica se morate cuvati. Sad je bebac dobio svog andela cuvara...
Mene su isto pocela leda boliti navecer prije spavanja, donji dio. Pretpostavljam da je to od stalnog saginjanja kako cuvam necaka.
Od hrane mi pak sve odgovara. Zbilja imam blazenu trudnocu. Od dragog roditelji imaju na samoj plazi food bar tako da svaki dan nesto tamanim novo. Ponekad su to salate, ponekad neka teza hrana, tesko je ostat suvisan kad imas svasta nesto na raspolaganju. Ali ne pretjerujem, porucam, popijem neko fini smoothie i bjezim doma da ne dolazim u daljnju napast
Crna191 da, meni su isto rekli da su dezici sa aluminijem zivi otrov. Uzela sam u DM-u CL roll on bez aluminija i alkohola. Ali i s njim me ponekad koza pece. Sutra idem kod kozmeticarke pa cu ju usput pitati da li da krenem dlacice odstranjivati voskom ili cu si sad jos gore samo napraviti, a mozda dobijem i kakav dobar savjet za tretiranje koze.
Tala oko mene su ti svi opsjednuti sa Lush kozmetikom. Iako njihovo zazivanje prirodnog kod nekih proizvoda je ultra smijesno. U puno proizvoda (kad sam ja gledala deklaracije se nalazio talk koji nije pozeljan i da se razumijemo nalazi se i u skoro svim djecjim puderima za guzu na nasem trzistu), a npr.cimet koliko god je prirodan poznati je iritans koze. Tako da za Lush + u trudu, ali kod nekih proizvoda - u izvedbi. Imaju nekoliko dobrih proizvoda i vec sam skicnula njihovu stranicu u potrazi za nekim dobrim sredstvom ali trenutno nemaju nista sto mi odgovara.
Ivek2207 mene ti zna trbuh boliti, pretpostavljam od sirenja. Doktorica je rekla da je to sve u redu i da se ne trebam zabrinjavati.
GogyRi ne znam zasto si oprana tako rano, hm, jer ako moras ti onda bi trebala i ja pocet spremat torbu za rodiliste, a ja nemam apsolutno nista jos za bebu... Uf.... Dala si mi za mislit.
Na nekoliko stranica prije sam bila stavila popise za rodiliste i opcenito za bebu, ne znam da li si vidjela. Prokopala sam puno foruma da bi slozila te popise, temelji se na iskustvu mama. Evo ti link, pa si skicni i usporedi. Naravno sve sa ovog popisa neces peljati jer bi ti trebao kamion za selidbu haha Ja osobno planiram imati torbicu za radaonu, torbu za samu bolnicu i torbu koju ce MM donijeti za izlazak iz bolnice, a sadrzavati ce robu za mene i bebicu. Svega planiram uzeti po nekoliko komada, a MM ce imati doma na polici sve uredno slozeno i onda ce mi po potrebi peljati jer sto ce mi npr.nekoliko velikih rucnika kad mi on moze svaki dan donijeti novi, a stari vratiti doma na pranje.
https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/jesenske-bebe-2016-1954/p209
Pored uputnice, trudnicke knjizice i zdravstvene, pozeljno je donijeti sve nalaze napravljene tijekom tudnoce. Od ulozaka su ti puno hvaljeniji Chicco jer su veci od Vira. Nikako ne druge koristiti.
Spavacica neka bude kratkih rukava jer zimi jako griju zbog bebica. Kada budes birala, bitno ti je da se moze dovoljno otkopcati da cicu mozes izvuci zbog dojenja.
U rodilistu mislim da ce ti biti problem jer neces imati gdje prati platnene pelene niti odlagati. Za doma sam se ja osobno odlucila na TT Sangenic kos jer nam je stan dosta otvorenog tipa pa da to ne smrdecka kasnije kad predemo na dohranu i Bamboo Nature pelene - kod nas dosta nepoznate, vani najhvaljenije i najbolje ocijenjene. Provjeri malo recenzije, necak je imao atopijski dermatitis kad se rodio, Pampers i sve druge pelene su mu crvenile guzu, s ovima se preporodio.
Na stranici iza mog popisa je Tala dala dobre savjete, pa ti ju citiram: " minnie je spomenula pavlovicevu mast. moja ginekologinja je rekla da se ona u eu uopce vise ne koristi. sadrzi bornu kiselinu i da danas postoje prihvatljivije opcije za bebinu guzu. ona jako puno putuje i ide po tim seminarima, pa cu ju malo ispitati.
medelina kremica za badavice purelan- 37 grama kosta 70 kuna, a po sastavu je 100% lanolin. u svakoj apoteci imaju 100% lanolin (jer im treba za muckanje drugih kremica) i cijena za istu gramazu je oko 20 kuna."
E da, sto se tice presvlacenja u Ri, citala sam da se bebe presvlace samo tri put dnevno i da je robica u koji oblace bebe puna rupa. Ne znam je li sada situacija ista bolja. S obzirom da su bebice s nama ja cu svakako uzeti svoje pelene i nesto svoje robice pa ako vidim da je i dalje tako sama cu presvlaciti bebu.
Eto nadam se da sam pomogla A ako nas potrefi sreca da budemo u istoj sobi bit ce nam jos i bolje hehe
Sortiraj odgovore
Najstariji