Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tatjana_zg
    18. Lipanj 2016. 09:16

Ivona i ja sam cula da su dr.browns dobre pa sam se odlucila za njih. Uzet cu onaj njihov xl paket. Mozda necu koristit odmah ako cu dojit ali sa vremenom ce mi sigurno dobro doci.

tala
    18. Lipanj 2016. 12:05

i ja sam cula da su dr. browns jako dobre bocice, ali ako cete dojiti nema ih smisla gomilati. preporuka pedijatara je ionako da hranjenje na bocicu traje sto krace, najdulje do godinu dana, i da se vec sa prvom dohranom na zlicicu krenu uvoditi kljunasice. i sto prije uciti dijete na casu zbog "karijesa bocice". 

mi imamo nekakve radove. trebali smo danas ici kupiti kolica, no dulje smo spavali, pa smo odgodili za ponedjeljak : ) 
    zelim vam svima ugodan dan 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Chippica
    18. Lipanj 2016. 17:47

Hej cure, bila meni patronazna s 2 studenta. Bili su bas simpaticni. 

Malo smo pricali o mojoj ishrani s obzirom da ne jedem meso, savjetovali su ne vise od 2 salice kave na dan  i sto vise svijezeg dobro opranog povrca. 
    Interesantno je kako je meni tijelo samo izbacilo kavu i vino u prva 4 mj trudnoce. Nisam mogla smislit ni jedno ni drugo, a inace ih obozavam. Ljubav se vratila, ali ne pretjerujem ;)

Oko dojenja je pricala kako nije jednostavno i da u pocetku puno njih odustane jer ne usvoje tehniku podoja. Vazno je da dijete jako otvori usta, pa makar ga time raplakali, ali mora obuhvatiti cijelu bradavicu i vrh bradavice mu mora biti na nepcu. Ne smije se cut kako sisa, vec se bebu onda treba vise pribliziti sebi. Topli oblozi pomazu kod upale dojki. Na pocetku ce mlijeko biti masnije i gusce jer kvaliteta nadoknadjuje kvantitetu, a kad se beba i mama uigraju, mlijeka se stvara vise i ono je prozirnkasto, ali ne i manje dobro. 
    U pocetku je dobro kod dojenja dijete premjestati s jedne na drugu dojku, svakih 5 do 10 min, kako bi obje prihvatilo, a kasnije na jednoj papa dok ju ne isprazni, pa na drugu. Podoj se nastavlja na dojci koju je dijete zadnju sisalo. 
    Djeca znaju inzistirati samo na lijevoj dojci, onda ona stvara puno vise mlijeka, dok desna prestaje proizvodit mlijeko pa dolazi do nerazmjera u njihovoj velicini.

Za porod je rekla kako je stolac dosta zgodan jer gravitacija radi svoje i time je puno prirodniji za bebu i mamu. Iskreno, oko toga se moram jos malo pozabaviti, nisam bas sve vrste poroda dobro istrazila. Beba mi je poprecno i ako se ne ispravi idem na carski, spinalna i bok, ja se toga ne strasim, jos mi zvuci i najbolje iako je operacija, ali postoperativni oporavak mi ne stvara neke paranoje.

Ono sto nisam znala je da se ne smijemo suncati jer kod trudnica moze ubrzati porod. Plivanje ok, ali suncanje no-no.

I jos jedna korisna info, za niskotlakase(moj je brutalno nizak, bio je 75 sa 40), nikakav kofein, vec za rapitno podizanje, velika kolicina tekucine na ex. Dakle trudnice drage, uvijek bocica od pol litre vode s vama :)

Kad se bebica rodi, nakon klope spavanje na boku, a inace moze na ledjima. Kad je beba budna, stavljati ju na trbuh da vjezba vratne i ledjne misice.

Izgleda da smo propustili tecaj. Rekla mi je dr da cemo biti obavijesteni, ali nismo bili vec mi kaze patronazna da 7. i 8. mj nema vise tecaja :( bas bed...Gogy, bila si u pravu. Bas mi je zao, to je nesto sto smo mm i ja htjeli proci skupa...

Ako se jos sta sjetim javim. Joj moram se sjetit poslikat one higjenske potrepstine...

tala
    18. Lipanj 2016. 20:29

chippica, puno ti hvala na ovom dugom i jako korisnom postu. vidis meni je uvijek bilo nekako "logicno" da krenemo s podojem od prve sise jer se ona stigla napuniti : )))) 
    moze li se bebica stavljati u tummy time od pocetka ili treba proci neko vrijeme?  

mi smo danas, ipak, kupili kolica!!!! 
    stokke scoot v2 u black melange boji i totalno sam odusevljena. to je nova serija s vecim gumenim kotacima, kosara je jako cvrsta i prostrana tako da svasta stane, a kupola se moze skroz nisko spustiti da beba bude potpuno zasticena. sjedalo ide u nulti polozaj za spavanje. kako smo dobili popust na koji nismo racunali, dodali smo samo 150 kuna i  kupili softbag. to je nekakva topla i mekana zimska vreca koja inace kosta preko 450 kuna. mislim da smo super prosli : ))) 
    u standardnoj opremi je mrezica protiv komaraca i zastita od kise. jos cemo uzeti plasticni drzac za casu/bocicu i to je to! 

jedva cekam da nam stignu nasa, a do tada, ovakva su: 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    18. Lipanj 2016. 20:41

Chippice hvala na postu!
    Tala kolica su bas krasna.

Jado
    18. Lipanj 2016. 22:13

I chippice sto su te savjetovali za ishranu? Ako ti se da napisati. Bas me zanima
    Vegeterijanka si?

PALE
    18. Lipanj 2016. 23:05

Pozdrav!
    Tala super su kolica!
    Chippica super savjeti i post,nama na tečaju rekli da kad je beba budna da je možemo sebi ili suprugu staviti na prsa da lezi na trbuhu,da ih to smiruje od grčeva,osim toga smiruje ih fen,napa,mašina...podsjeća ih na maternicu 😊 Pričali o SIDSu,patronažna se frisko vratila sa porodiljnog i rekla da je u bubamari kupila neki jastuk koji se stavi ispod madraca i naginje madrac za 15stupnjeva,dobro je da tako mala beba bude malo na povišenom i da su zgodni trokutići za bočno spavanje,da treba često mijenjati položaj spavanja bebe zbog oblikovanja glave,ali se ne preporuča spavanje na trbuhu osim ako je beba pod nadzorom.
    Nadam se da ste dobro,ja se u petak nazivcirala jer se OGTT moze mjeriti samo u 7h u domu zdravlja,to nigdje ne piše,ja došla u pola 8h pa opet moram u ponedjeljak prije mora ☹️ Mm na GO pa uživamo.Malo se mučim s probavom,jedem puno voća,mg,sok od šljiva,valjda ce nešto pomoći,ima netko savjet?Dosad nisam imala nikakvih problema.😞

PALE
    18. Lipanj 2016. 23:08

Mimica super za nalaz,sad tek čitam postove 😉,tarah zao mi zbog otkucaja,vjerujem da se to moze nekako regulirati.
    Sorry na greškama u postovima mob mi ima autocorrect pa sam piše 😄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.