GogyRi slično je i nama rekla na trudničkom..a za strahove,mene je svega strah..ali onda se sjetim kume koja je bila sama sa mužem tu u zg, i sve je pohvatala i uspjela sama pa se tješim da ću i ja tako..al hvala ti što sve detaljno pišeš, ja sam pisala ali se nisam mogla više pola stvari sjetit šta nam je sve rekla..i da, nama su dali prospekt za neki gle koji olazi u ampulama a olakšava porod, sprečava rezanje i tako sve nešto..dolazi u kutiji sa 10 ampula,oko 700kn..ima za kupiti u ljekarnama..za porod treba max 4-5 ampule..
ja sam još saznala jučer jednu bitnu stvar za olakšavanje grčeva od poznanice koja radi u podobniku..znači, kad ima grčeve, iz ležećeg položaja bebu s obje ruke onako primiti ispod leđa i glavice, i saviti je u polusjedeči položaj..kaže da automatski prestaju plakat, a opet nije joj opterećenje na kralježnicu jer je vi držite..čak je skroz savinula bebu da joj je stavila glavu do nogica da pokaže nama plašljivima da se beba neće "potrgati"..ako je gladna i plaće a presvlači je se, samo joj se stavi njena rukica na usta, automatski počinje sisat rukicu i umiri se tolko da je do kraja obučete..plakat znaju i kada su skroz goli jer tako mali ne voli biti goli pa je dovoljno stavit tetricu na trbuščić.. Rekla je i da je duda u manjoj mjeri dobra kod dojenja makar sve patronažne i u bolnici forsiraju da ne dudu.. kao kad joj se da duda, ona vuće i očekuje mlijeko, pa se tako uči jače vući..pa kad je se stavi na sisu, više i mlijeka vuće, automatski se nama više mlijeka stvara..
Gogy stvarno si na to jako lijepo i detaljo približila, zapisala sam si neke stvari onako što su vjerojatno univerzalne pošto sam ja u zgu, a svaka bolnica ima svoje.
Ovo je korisno za lažne trudove, ja se uvijek misli hoću li ja to skužiti ili ne a stvarno ne želim dojuriti u bolnicu pa da me tri dana seciraju gore, nego bi ja lijepo zadnji čas i gotovo.
Mene isto brine tih prvih par dana,znam da će moja mama uzeti godišnji tjedan dana i pomagat i dolazit svaki dan al kad ode doma popodne mene malo strah recimo kako ću prvu noć ili te prve noći, da neću znat prepoznat što treba itd.
Ovo za vizualiziranje poroda je sigurno točno, barem u mojem slučaju , ja sam osoba koja mora sve unaprijed znati,barem koliko mogu, i pripremiti se,tako da meni sigurno neće odmoći ako si to u glavi tako posložim, kad sam rekla sveki svojoj da smo se muž i ja zapisali za trudnički tečaj samo me pogledala i rekla kaj će ti to, bolje da neznaš kaj te čeka, velim ja njoj kaj je vama,ja da dođem gore pa da ni neznam kroz koja vrata treba ući, da propustim sve savjete koji se dobiju a i vidim kako izgleda barem taj odjel, nema šanse. Ja moram biti u toku pogotovo u ovakvim velikim stvarima, mislim da je odmah lakše, meni kad vade krv ja moram gledati gdje će me piknuti, ak ne gledam 100 put mi je gore.
Super za te informacije, ja imam termin za trudnički tek sredinom rujna pa mi ovo dobro dođe.
Samo piši dalje šta god saznaš,info nikad dosta.
jutro trudnice
GogyRi hvala puno na iscrpnim info sa tecaja...ja npr zadnjih dana razmisljam o porodu i iskreno malo me i vata taj neki strah i panika jer mi je tolerancija na bol jednaka nuli...a tad se sjetim mog malenog, naseg prvog upoznavanja, mirisa, poljupca i mislim da ce mi to dat vise snage negoli ista drugo
Crna191 odlicna info za grceve, ukoliko maleni bude imao problema imat cu tvoj post na pameti...i za stranicu emporium..taman skicam sta ima...A ime je ljepo, moj necak ima dva imena, drugo je Emanuel.....mi smo takoder odlucili se za ime, bit ce Toma.
jazmajac si vidila kako snazni i neocekivani mogu biti...ja bas jutros sa mm komentiram kako mali odmah protestira kad mu nesto ne pase, tipa kad legnem na bok pa se pocme odgurivat da se pomakem malo..
sanjac super za pokloncice...svaki info sa tecaja jako dobro dode..cure sve ste sjajne, sve pamtite i prenosite nama koji nismo bili...ljubim
Mi se probudili, popili kavicu i sad se malo mazimo...maleni skakuce sa jedne strane stomaka na drugu a ja umirem od smijeha i ne mogu vjerovat da to malo cudo tako raste i ima toliku snagu vec sada
jutro
danas 21+0! jos uvijek mi je nevjerojatno da smo moja mala ribica i ja, usprkos svemu, do tu dogurale 🐟 💙
ove informacije s trudnickog su bas korisne, ali to da sivanje ne boli.... nisu me rezali, ali sam mrvicu popucala usred onih najjacih trudova i sivali su me odmah nakon poroda bebe i posteljice i bolilo je, cak i ta 2-3 sava. sad sam vec psihicki spremna. sreca je da je to kraj svega. nakon toga mama, tata i mala mrva imaju oko sat vremena za mazenje i prvi pokusaj dojenja i to su prekrasni trenutci.
postoji ona knjiga o kojoj se tipkalo tu na forumu duhovni pristup porodu. nisam vjernica, no ima jako dobrih savjeta za tu vizualizaciju i kako se nositi s boli. naravno, svatko sebi uzme sto mu odgovara i prilagodi.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
pale, ti danas imas pregled? sutra ogtt?
ako nisam sve fulala, sretno!!!!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
vidim da imate imena, mi smo " odlučili" da će biti naš sinek Domagoj pa stavite na listu ako se tko sjeti. Makar ja i dalje tražim neko fora ime, a mm neće ni čuti, mora biti domaće po njemu, to je jedino ime oko kojeg smo se usuglasili pa ako do rođenja nam drugo niš ne padne biti će Domagoj,ionako to ime imamo već dugo spremno pa eto.
Mene isto kad se na bok legnem počne gurati, valjda ga stišće,jučer je nakon ar dana zatišja konačno imao tulum unutra pa smo mm i ja glrdali, trbuh mi se micao kao da ih je više a ne jedan. Nema veze, samo neka se mrda jer sam se bila uspaničila već kak se tak smirio.
Za vikend je u kozmu 30% na bebin asortiman, da znate.
Pozdrav cure!
Gogy hvala na iscrpnim izvještajima sa tečaja.Meni malo bzv sto kad su pričali o porodu zadnji put kod nas nisu ni spomenuli carski,a ja ću vjerojatno na carski o kojem jako malo znam. Ako nešto pametno čujete o tome javite...
Tala nisi sve fulala 😊 idem danas na tečaj,a sutra OGTT,preglede imam od 29.06. gotovo svaki dan(kardiolog,Petrova i moj ginekolog) sad imam malo mira.Nadam se da ce te pustiti malo na more,ako ne,sigurna sam da ćeš sve nadoknaditi sa gustom iduće ljeto 😉 Mene strah apsolutno svega sto me čeka i sanjam o danu kad ćemo nas 3doma i sam da sve prodje dobro,ali eto razmišljam jedno po jedno.Prvo treba izgurati trudnoću i sve pripremiti, pa porod... Bit ce nam svima zanimljivo ljeto u visokom stupnju trudnoće po ovim vrućinama Koliko se čekaju rezultati OGTT ? Dobila sam uputnicu za široku krvnu sliku + glukoza u domu zdravlja ZG.
Mimica24 sretno, nadam se da ce sve proci u redu!
GogyRi Ti si srce kakvog nema. Hvala ti na svim info koje si podijelila s nama. Nema te sta biti strah povratka kuci i brige za svoju malu bebu. Nevjerojatno je koliko je majcinski instinkt jak i sigurno nece tvojoj bebici nista faliti. Ukoliko si u mogucnosti i netko ti se nudi, pomoc ne odbijaj. U pocetku zbilja dobro dode. Ali ne slusaj price oko sebe, puno se toga iz godine u godinu mijenja, a i samo se mozes pogubti u silnim "dobronamjernim" savjetima. Mjerodavna neka ti bude patronazna i samo i iskljucivo tvoj instinkt.
Ivek2207 slazem se s tobom u potpunosti. Meni osobno je glupo sa takvim komentarima plasiti trudnicu, pogotovo prvorotkinju. Da ne znas sta te ceka... Kako ne? Ceka te tvoj mali smotuljak na kraju cijele price. I ja volim biti pripremljena i sve zivo sam vec prokopala, istrazila i mrzim kad mi se netko pravi pametan. I vec sam gledala videa prirodnog poroda i poroda na carski, ne jer sam mazohist nego je zelim znati sto se dogada za vrijeme poroda. Prekopala sam cijeli internet sto imam pravo zahtijevati u bolnici itd. Po meni je informiranost najbitnija da se svaka zena moze izboriti za svoje zelje i svoja prava.
Tala ma izdrzat cete vi dovoljno dugo, vec ste ti i tvoja mrva presle pola puta. Pazis na sebe i to je najbitnije. Samo tako nastavite.
GogyRi to ti je Dianatal gel..nama su ga spomenuli jer nam je Dr bila žena koja radi u Podobniku, a kao reklamu je iskoristila da ga tamo dobiješ svakako..kad ideš u naše normalne bolnice,moraš sam kupiti ako želiš..koliko je učinkovit ne znam jer stvarno ne znam ni jednu rodilju koja je koristila..
PALE carski jedino što ja znam da rade pod lokalnom anestezijom..znači svijesna si svega samo što ne osijećaš bol..tako je meni ispričala kolegica s posla koja je bila..
meni se moj mali uvijek buni ako ležim na boku..baš lupa, al ja ne mogu zaspat na leđima pa se nekako dogovaramo on i ja da me pusti samo zaspat a ja još ne kužim promjene na trbuhu kad se okreće, ili ne gledam dobro ili on samo lupa ručicama i nožicama a ne okreće se..
Sortiraj odgovore
Najstariji