dianatal se i u podobniku naplacuje. 100 kuna po aplikaciji, a prosjecno ih je potrebno od 2-6.
meni je dr. rekao da ga na sv. duhu imaju. ja sam ga pitala jer nemam bartolinijevu zlijezdu (morali smo ju maknuti zbog cisti koje su se stvarale), a ona inace sluzi da vlazi rodnicu za vrijeme poroda (i sexa, naravno).
navodno taj gel stvara nekakav omotac koji pomaze bebi da lakse klizne van, a mami olaksa i skrati porod.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
ivek, lijepo ste ime odabrali. kad nam klinci krenu u vrtic i skolu, imena ce im biti rijetkost. egzoticna : )))
pale, onda ocekujemo i tvoj doprinos s trudnickog!
tala očito su i informacije dr različite..ne znam, nama je rekla da se dobije,možda sam ja krivo shvatila no svejedno neću tamo roditi pa nije ni bitno.. dal se onda na Sv.Duhu naplačuje ako tražiš ili u tvom slučaju hzzo može pokriti taj gel?
i budući da ću morati u 8.mjesecu na pregled u bolnicu, jel koja zna jel se na Sv.Duh naručujem za pregled ili samo dođem tipa ujutro?
koliko ja znam, slobodno neka me netko ispravi, trudnici ne mogu naplatiti apsolutno nista vezano uz trudnocu, ukljucuje i postupke i lijekove. to pokriva hzzo bez obzira ima li netko dopunsko ili ne.
ovo drugo pitanje ne znam jer ja svaki put nazovem mog dr. tamo da ga pitam kad radi ili kad je dezuran da dođem s muzem popodne.
to ides jer je tvoj gin na godisnjem u osmom?
Evo i mene sa pregleda u bolnici. Posteljica mi se spustila pa sam dobila mirovanje do daljnjeg. Sutra idem do svog ginekologa da pitam jel mogu odradit bar jos 2 tjedna jer onda idem na godisnji i na porodiljni. A na poslu sjedim tako da nemam napor. Spustit cu naslon pa cu lezat pred kompom . Nadam se da ce me pustit jer ovak moram sve na pola ostavit...
Minnie ,
mi ćemo rasturiti riječku kad im se pojavimo !!!!
Nisam se niti sjetila da bih mogla pogledati video poroda....vidiš ..vidiš..
SAda jurim na tečaj za zaručnike, pa se javim sutra u toku dana jer ujutro moram na faks. DAnas je bilo super o dojenju, samo mi je to paranoja žešća,..
Minnie, od svega sam zaboravila ..čekate curu ili dečka?
Cure, vidim da ste počele imena, slobodno pucajte muška....svaki prijedlog dobrodošao!!!
Kisssss
GogyRi
Tala da,na godišnjem je pa je rekao da pregled obavim u bolnici..jos se premišljam dal da odem privatno,ali ovako bi bar vidjela jednog od Dr gore na sv.duhu..nikad gore nisam bila pa ne bas zanima sve..i sama bolnica..
Tatjana_zg znam da je katastrofa uslijed posla sve ostavit..ja svaki pregled strepim samo da mi ne kaze da moram ostat doma..ali ja mogu dio posla ipak odradit od kuce..probaj vidjet sa ginicem da radiš tipa 4h ako mozes,jer ipak je beba na prvom mjestu..ne znam kakvim se poslom baviš ali netko ce vec uskočiti..
Tatjana ja sam imala sličnu situaciju na poslu,ali ne zbog posteljice vec mioma.Otisla na posao iako ginekolog nije bio oduševljen i vratila se nakon 2dana doma na strogo mirovanje zbog bolova,jakog pritiska i svijetlosmedjeg iscjedka,a za par tjedana sam mogla sve laganini uz sto češće ležanje.Radila sam nešto od doma i pomagala kolegici,sretno s pregledom,vidjet ćeš sto ce ti reci...
Bila na tečaju,Gogy sve rekla,jedino spomenuli da sv Duh drugačije pupak veze od ostalih bolnica pa ga malo teze čistiti,sa nekim gumbom to rade,i trebat ce vam veliki štapići(oni kao za usi samo veći) za brisanje oko pupka tko ide tam.Ostali koriste stezaljku i cisti se sterilnim gazama.U ZG se možete javiti svojim patronažnim prije poroda.Pricali o novorođencu,kako ga kupati,nositi,presvlačiti,njega pupka...Pedijatra si sad nadjemo da poslije nemamo strku, pa ga zovemo 10ak dana nakon poroda,morao bi nas primiti.1.pregled 1mj od poroda.Ako se sjetim nečeg pametnog javim...Bilo je korisno,ali vise nam pokazivala na lutci pa malo teško to opisati O spavanju bebe napišem dr put.Ostale teme bile koje im sve preglede rade u rodilistu,komplikacije pri porodu i sl.
crna, nema se tamo sto vidjeti. uđes kroz glavni ulaz i odmah skrenes lijevo dugackim hodnikom, pa desno u cekaonicu. dva reda narancastih sjedalica, automat za kavu, dva saltera gdje stavljas uputnice i zdravstvenu u plasticnu kutiju. obavis wc i cekas da te prozovu. mislim da imaju dvije ili tri prostorije tj. ambulante. jedna mi je cura rekla da postoji raspored koji lijecnik kada radi u ambulanti, ali ga treba uzeti s rezervom jer ako dođe neciji pacijent kao hitan slucaj ili carski, onda netko slobodan uskace u ambulantu. meni je bio sok kad sam nakon toliko godina privatne prakse dosla na taj stol, ali s kakvim sredstvima raspolazu, dobro da ista imaju.
dok sam gore lezala upoznala sam dr. kernera. on je onako mlad, zgodan i dosta bahat, ali strucan. operirao je curu do mene, dosao joj nakon operacije i tjesio ju da je spasio dio maternice i da ce moci imati djecu. dobar dojam mi je ostavio.
dr. zudenigo je primarijus i njega ili volis ili mrzis. nemoj ocekivati da ce pricati s tobom. jako je sutljiv i sve ga moras pitati i onda ce ti objasnti. nema svoju djecu, ali sve je posvetio tuđoj i znam da ga trudnice u ambulanti za rizicnu trudnocu jako cijene jer je strucnjak za dijagnostiku i jako temeljit.
(meni je izvadio tufer koji je sestra zaboravila nakon operacije, inace bi s njim otisla doma)
dr. hafner. isto, mnogi ga hvale, drugima se ne sviđa njegov smisao za humor u vizitama i na pregledima. tamo je veliki autoritet i cestoga se pita za drugo misljenje. ne znam kako je sada, ali on je bio glavni za patologije trudnoce.
pale, kakvi su to veci stapici? mislis oni deblji, s vise vate, za bebe ili ...
pronaci pedijatra u zagrebu.... ima li tko preporuke?
Haha Tala bas jesi vidjela? Pa se ti zali onda. I nalupa te dijete odmah
Ja jos sutra radim pa napokon godisnji tj dana! Jako se veselim odmoru, knjigama, ljencarenju. Umorna sam jako i drago mi je da sam izbjegla vrucine u lipnju. Jos zdurati srpanj pa lagano godisnji i porodiljni.
Spakirala sam si sretna beba i dm knjizicu pa cu malo citati.
😘 svima!
Sortiraj odgovore
Najstariji