Katarinaa evo ja sam zadnji pregled imala sa 16. tjedana i pregledana sam preko trbuha. Do tada su bili iskljucivo vaginalni pregledi.
Tala sad kada si stavila link moram se nadovezati i pitati tko isplacuje tih 1000 eura? Ima li to ikakve veze za naknadom od hzzo-a ili je to neka kompletno zasebna isplata? Pobrkani si mi loncici i puna sam informacija- sto pravih, sto krivih...
Chippica ma uopce nisi dobila puno kila. Ne mogu vjerovati da ti je takvo nesto uopce prigovorila. Pa samo beba, plodna voda i posteljica cine vec odreden broj kila. To nema veze sa papanjem.
Samo ti jedi... Beba pita i neka ti ne bude zao.
Btw, reci mi sta su ti preporucili, kada se radi 4D... Ja bi zbilja htjela ici ali svatko ima drugaciji stav. Kako ti bebica sad izgleda u ovom tjednu u kojem jesi. Se moze vec skuziti na koga lici? Pisi mi malo jer me strah da ne odem prerano ili prekasno, a zelim imati lijepu uspomenu...
4d-anomaly scan se radi od 18-22 tjedna. Cekiraju se svi organi vrlo detaljno. Vec tako rano se mogu vidjeti naznake za tko zna sto, a do 22 tjedna je zakonski rok za poduzeti nesto glede toga. Mi smo se odlucili napraviti sve preporucene pretrage, bile one obavezne ili ne pa smo tako bili i na testu za kromosomske bolesti koji je bio srecom ok.
Sto se tice izgleda bebe,da, vjerovala ili ne mogu se vidjeti slicnosti. Moja beba tako recimo ima pune usne i to je na tatu dobila, moje nisu toliko izrazene. Osim toga, s noznim prsicima se igrala, odvajala je svakog pojedinacno sto ja ne mogu, muz da :) i tako neke slatke radnje tipa sisanja palca, zijevanja mozes vidjeti :) a uz sve to dobijes dvd sa slikicama i kratkim filmicima.
Mi smo doduse imali preporuku napraviti 4d jer joj je ginicka vidjela na mjehuru neke naznake za moguci razvitak refluksa, tako da to moramo pratiti, za sada je sve pod kontrolom.
Inace, mene jajnici i grcevi nisu ni preko noci popustili, mislim da cu popodne otic do ginicke vidjet da li imam razlog za zabrinutost. Ona plese unutra pa mi je mako lakse, ali guglala sam da to moze biti znak prijevremenog poroda pa me malo panika ulovila.
hej ljudi, meni je moja ginićka zadnji puta radila uzv preko trbuha i tada je bilo 16+6 tj, i rekla je da od sada svaki puta tako, više ne vaginalno.
ja imam slične bolove dolje već neka 2 tjedna, nije strašno samo kad kihnem, kašljem,bez grčeva i isto sam mislila da su jajnici,tako da kad sam bila na zdanjem uzv rekla joj da me bole jajnici i to jel može pogledat da nešto nije u redu ona veli da to nisu jajnici, da oni ne igraju ulogu,btw i pregledala ih je i čisti su i uredni, nego da me to bole stijenke trbuha i maternice jer se oboje rastežu pa mi to tako osjetimo,
Kažem, meni to nisu konstanti jači bolovi niti grčenje pa je tako ispalo, ako je nepodnošljivo i stalno probaj nazvat i pitat pa da vidiš što će ti reći, sve smo mi drukčije.Sretno i držim fige da je na kraju kao i ovo moje.
joj ja se neću uopće za te novce nadat, imam osjećaj da budu to samo neki dobili unatoč obečanjima,ili da će već podijeliti dok se mi porodimo, ako bude neću odbiti, al neću ni čekati u redu za njih. Istina svaka kuna dobro dođe,mislim da ćemo ako ih dobijemo na rate isplaćivati mjesecima kao i ove naknade za novorođenče, meni je to tak smiješno kao, daju ti naknadu za oprmu novorođenog djeteta pa ti to isplate god.dana kasnije, kad dijete već ima godinu dana a od opreme mu niš ne treba, neka nazovu to nekako drukčije onda,haha
kod mene se radi o mpo trudnoci, iz prvog pokusaja:-) nakon 4 godine truda .. tako da mene probada od prvog dana,jajnici su mi uvecani.. a i ginekolozi s tim uzv-om rade ko da igraju stolni tenis,šeta lijevo desno.. zna li netko s koliko tjedana se moze vidjeti spol kod blizanaca? ja sam isto protiv suvišnih pregleda,samo ono sto moram,zasto da se sekiram cjelu trudnocu a svakako cu rodit sta god oni otkrili,onda bolje da ne znam.. pijem folnu i dodatno pregnazon complete s hrpom vitamina i omegom,buduci da ih je dvoje...jos uvjek stavljam i utrogestan,vidjet cemo dokad..
evo i nas u 17.om tjednu!
uopce vise necu pisati sto me sve bolilo ili boli, neka izdrzimo jos barem 17 tjedana pred nama i ja sam zadovoljna.
a, lovica, ne racunam ni ja, ali kad je obecala, kako im mozes ne vjerovati, hahaha
o ovome se zapravo jos nista ne zna jer tek trebaju donijeti zakon. nema veze s trenutacnim naknadama.
IKEA je dobila webshop. mozda se nekome isplati, meni ne. dostava do 30 kg je 180 kuna. mm ionako mora ici cim prije jer nam treba kutna sofa, ormar, polica, pa ce i stvari za bebu uzeti.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Chippica ne zamaraj se kilama..svaki dr nešto svoje ima..ja sam približno isto kao i ti dobila kila pa meni nije ni prokomentirala sestra ništa (a slovi za jako strogu).
Ja sam do 12.tt pila samo folnu, sad kad se sjetim, možda 2 puta tjedno popijem Almagea prenatal +omega3 jer sam dobila preporuku na njih od frendice da su jedine od kojih se ne osjeti riblje ulje..al lijena sam po pitanju tableta, a i dr mi nije zagovornik tableta dok god je sve u redu.. jedino što sam ja sada dobila tablete za štitinu jer mi je kao TSH za trudnicu povišen (iako piše da je u granici normale ali za "netrudne").
I samo da se pohvalim da je stručni gotov i sad mogu i ja za svog bebača konačno pripremat...
Pozz curke, da se i ja malo javim. Danas sam usla u 16.tjedan
Mene muci tlak, na svakom pregledu kod dr.mi bude ili normalan ili povisen a kod kuce evo mjerim 90/60 jucer je bio 80/60 pa po cijeli dan spavam. Ima li netko isti problem?
Sljedeci pregled mi je 9.6.pa jedva cekam kako ce taj pregled izgledati, koliko je babac itd.
Nadam se i da cemo spol saznati tada, a prije toga treba prezivjeti svadbu :)
Btw netko je pitao za godine, ja sam napunila 14.5.tocno 26godina..
Evo nas sa pregleda. :) deckic je na gornjoj granici tezine pa sutra idem na ogtt. Ostalo je sve ok i ja se uopce ne zabrinjavam oko velicine i tezine jer sam ja oduvijek velika i ako cu morat na dijetu morat cu. Ionako je pola proslo :)
Pozdrav,
ja pijem centravit prenatal od dietpharm-a. Danas je bilo super za setnju, sada odmaram.
Tala ti si u 18. tt. Punih 17 i ulazis u 18.
Debljam se puno, cini mi se najvise od svih vas tu na forumu, 10kg sam dobila
Sortiraj odgovore
Najstariji