Pozdrav trudnice, vi ste već u kupovini svega.. mi još ništa a nemamo, sve nekako aj ima vremena, doduše čekamo godišnji od mm pa ćemo onda. Prva godina da ne idem doma na more, prva.... plače mi se,ali sve za bebu. Imam sličnu situaciju kao i Tala , posteljica je još dosta nisko, nije na ulazu ali po riječima ginekol. ako se ne 'popne' neće bit izvedivo prirodno se poroditi. I onda mi je rekla kao "e ako dođe do krvarenja don't worry beba nije u opasnosti, to je posteljica' ali odmah dođi. Helou. .. ništa od krvarenja nije dobro. I eto, malo me sa tim prepala jer pisala sam već od prije da čim šetam pola sata najnormalniji tempom osjećam probadanje i nelagodu. Tako da Hrvatska i moje more je ovo ljeto u nekom tamo planu... I ovdje zdravstveno plaća babicu svaki tj.45 minuta..masaže, akupunkture, i općenito malo savjetovanja. Radujem se tome. Od sutra to pocima. I opet sam napisala roman '-'
src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
dobro si ti jos i aktivna. ja sam dobila strogo mirovanje, nema sexa (vise se ne sjecam ni sto je to : D) i uputu da bi se posteljica trebala dici do 20og tjedna tj. do iduceg mi pregleda. ako se ne digne, a vec mi je na uscu, isto kaze carski. iskreno se uzasavam tog carskog i ako netko ima neki savjet kako da se posteljica podigne, slobodno neka pise.
vjerujem da ti je ovo za krvarenje tako flegma rekla jer je to oko polovine trudnoce njima "normalna" stvar ako nema kontrakcija, ako se posteljica ne ljusti i ako odrzava svoju funkciju-kisik, hranjive tvari. ovo zadnje se jako prati zbog moguceg zastoja u rastu.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
GogyRi ja sam danas ušla u 19tt i bila na pregledu..taj pregled se radi od bubnut cu 18-23tt gdje ti se provjerava na uzv sve sa bebom,razvijenost organa,veličina glave,trbuha,bedrenu kosti..znaci dal beba ima razvijene sve organe..naravno da se to na 4d sve super i bolje vidi,ali to je sve moguce i sa normalnim uzv( nek me netko ispravi ako griješim)..
Ja jos ni sama ne znam dal da idem na 4d budući da je danas bilo sve u redu..
Inace,mi smo danas saznali da dolazi dečko jer sam i sama bez doktorovog objašnjavanja mogla vidjet da je pišulinac..ali moj Dr je i dalje suzdržan pa ne zeli potvrdit za sigurno..
Tako da se mi i nećemo nesto posebno žurit sa kupnjom stvari..moji čuvaju moju "zipku" (ne znam kako je vi zovete..koljevka) tako da cemo nju sredit,a šogi mi isto nosi dečka koji ce bit stariji 2 mjeseca od mog, tako da ce moj taman nasljediti kad ovaj preraste..naravno da cemo i mi kupit sve sto nam zapne za oko..😊
Mene isto zna jako probadati. Ginekologica ne zna ni sama sto bi moglo biti jer kako kaze njoj djeluje sve u redu. Beba je zivahna, velicina odgovara tjednu u kojem jesmo, usce je zatvoreno... Pitala me za urin i stolicu- s time problema nemam, barem ne vidljivih. Preporucila mi je ako se nastavi da odem u bolnicu.
Iako primjetila sam da mi se to desava na dane kad pretjeram sa aktivnostima, cim je neki mirniji dan i meni je bolje. Sad, da li mozda radi razliku sto je posteljica od ispred pojma nemam jer se ne razumijem. Nije mi rekla da je nisko pa pretpostavljam da nije.
Svida mi se sve sto kupujete za svoje bebice. Ja se zasad drzim planiranja i biram paletu boja za sobicu. Ne bi htjela tipicnu baby blue, a kako mi se od neutralnih boja svidaju i krem i siva, pokusavam naci plavu koja bi to "podrzala". Svida mi se jedna svijetlo plava sa primjesom sive, bas je moderna nijansa. I onda mi preostaje odabir neke veselija boja da unese malo vedrine u sobicu. Ako imate kakav prijedlog vicite. Ovogodisnji hit - Serenity plava mi i nije nesto vau. Al da je bila cura, Rose gold bi odabrala bez razmisljanja
I mene probada, ali samo kada sam vise aktivna, kada duze vremena provedem na nogama. To sam vec bila pisala samo mene nekada vise kao da peče, zateze, ne znam bas objasniti.
Na pregled idem za 7 dana.
Nisam nista kupovala jer vecinu toga imam, ne znam jos da li cemo kolica kupovati nova ili koristiti stara. Krevetac imamo, malena jos spava u njemu tako da ga nismo ni rastavljali jedino cu kupiti novu ogradicu jer je sadasnja roza. Hranilicu, hodalicu, kucnu ljuljacku veliku i malu sve to imam, cak i one manje stvari toplomjer, pa onaj aparatic za ciscenje nosa., kamericu sa monitorom... Novu cu kupiti izdajalicu, nesto od robice, ali svakako nam je lakse jer skoro sve vec imamo.
morala sam ici surfati koje su to boje
ja nemam takve brige. kad je sveki davno uređivala stan, napravila je kardinalnu gresku i odlucila se za popcorn zidove. imam samo jedan zid u boji u sobi od male i to je prava muka bojiti koliko treba boje i vremena da se svaka rupica popuni. ne ovaj zid se ne hvataju nikakve tapete ni naljepnice, tako da nemam nikakvog izbora. jedina mu je prednost sto je super za odrzavanje.
ovo ljeto cemo nekome platiti da preboji (osvjezi bijelom bojom) cijeli stan. jadan on
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Curke, pomagajte sa savjetom..ne želim paničariti ali sada mi već počinje biti čudno... Ne osjećam se ok već 2 -3dana u principu..počelo me to kao nešto probadati, pa jučer opet i danas baš par puta već. SAda sam otišla izvana na kauč u dnevni jer sam se zabrinula, Probadalo me kao najviše do sada, dok sam hodala po stepkama?Mislim, neš ti aktivnosti? Osjećam se kao da mi se sve nešto unutar trbuha napuhalo kao da mogu opipati? Čitala sam da se to može nazvati kao da se maternica rasteže, neki ligamenti nešto..? Možda da odem sutra kod ginića za svaki slučaj? A ne volim biti paničar? u 17 sam tjednu? s.o.s. hvala vam
GogyRi
Gogy ako te bas toliko boli odi na pregled da vidis kaj je. Mene su ti cudni bolovi i probadanja mucila do 15.-tog tjedna i od tada nemam nikakvih bolova. Al svaka trudnoca je dugacija pa je po mom misljenju sve to normalno. Tijelo se mijenja i prilagodjava. Ali ako si bas jako u panici odi kod ginekologa da se uvjeris da je sve ok. I samo pozitivno. Nemoj analizirat bas sve jer ces poludit do kraja trudnoce
Ja sam danas bila na 4d i fora je. Brojali smo prstice. Gledali organe. Ugl. Sve kaj radim inace na pregledu al ovaj put malo duze jer se privatnik ipak moze duze posvetit. I dobila sam snimke i slike na usb-u. Sve u svemu ako je sve ok sa bebom nema potrebe za 4d osim ak vas bas ne zanima ko mene
hej,hej na sunčan dan, konačno, samo da malo duže potraje.
curke, jel koja od vas kojima je prvo dijete već osjetila kakve pokrete ili "udarce"?
meni je danas 18+4 i konkretno još ništa, nije da sam zabrinuta, doći će to svojim tokom ali već neka dva dana osjetim lagano u trbuhu nekakvo komešanje i kao lagani kik, ali to osjetim samo kad legnem na leđa,na kauč ili krevet, kada stojim, hodam,sjedim ništa, pa sam možda umislila ili je to malo jača probava, zbunjena sam sva jer ionako neznam što bi trebala osjetiti.
jel možda još tko osjeti nešto samo u ležećem položaju?, možda je beba, a možda ne
Ili i cure kojima i nije prvo, možda znate više, samo sam mislila da ste vi vjerojatno ranije osjetile udarce.
Sortiraj odgovore
Najstariji