Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mimica24
    18. Svibanj 2016. 09:52

Sony i ja sam 9.6. na pregledu I mene je od pregleda do pregleda strah da me stavi na mirovanje,ali hB za sad je sve ok.

ChIppIca pila sam do 12 tt folnu,a dalje Prenatal od NW, s tim da mi je ginka rekla da kad popijem sve ne moram više kupovati,veliki smo i dolazi sezona voća i povrća pa će bit vitamina.. taman imam za još mjesec i pol. Pijem od ulaska u 5. mj i Magnezij,obične šumeće od Enciana,a bude li nekih većih problema uzet ću neki iz ljekarne.

• Sony23
    18. Svibanj 2016. 11:10

Vidim da vi više ne pijete folnu.  Ovdje sve žene nastave sa manjom dozom, ima kao ona prva za planiranje trudnoće i do 12.tt. I tu sam ja pila sve do prošlog tjedna dok nisam potrošila bočicu. A sad ista ta marka folioforte  (mislim) . U par ljekarni su tete rekle da bi pile cijelu trudnoću folnu. Kazu da nemoze naškoditi.  E sada u četvrtak mi je doktorica uzela krv i radit će pretragu da vidi jeli se bebi zatvorila neuralna cijev. Nisam znala da se to može vidit preko moje krvi. Ali dobro. Evo sad čekam, tj.valjda me ni neće zvat i dalje sam u onome "naravno da je sve u redu " . Ufff ☺  Jeste vi tako nešto radile već?

src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

Jado
    18. Svibanj 2016. 12:14

Nisam čula da se može nuralna cijev provjeriti generalno nekom pretragom? Ali nije ni čudo jer ne želim čitati i guglati dodatne stvari - samo se zabrinem 
    Ma to će sve biti OK! Samo hrabro

Cure i ja idem na pregled ili 09. ili 10.06  Sve smo si blizu. Ali zakazati ću si Anomaly scan ipak, poslušala sam malo savjete i ispada da je u 95% slučajeva nepotreban (kao pretraga) ali i da može otkriti neke probleme koje ne bi doznali kad se bebica odmah rodi.....ai hoću lijepe slikice naravno! 

tala
    18. Svibanj 2016. 13:17

u mojim tableticama ima folne, tako da ju i dalje uzimam : ) 

chippica, zasto te spotala? 54 kg? to je nista. 

sony, mislim da oni ultrazvucnim pregledom kod spine bifide prvo uopcavaju povecane komore na mozgu, ako se ne radi o otvorenoj spini koja se jasno vidi. 
    u hrvatskoj se radi pretraga iz krvi tj. taj fetoprotein alfa. u majcinoj krvi ne bi smjele biti visoke razine proteina. bas sam mislila popricati sa svojom gin. o tome iduci put. 

mimica24, lijepo da si nam se vratila na forum. ja sam ti vec rekla da navalite na ona kolica jer mi izgledaju predobro! 

mislim da cemo mi na iduci pregled 8. ili 9.6. !!! to ce nam biti 20. tjedana, tocno na pola puta : ))) ide i curka s nama jer cemo ici popodne, pa da vidi svoju sekicu 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

minnie25
    18. Svibanj 2016. 13:26

GogyRi - se osjecas sad malo bolje ili te i dalje zna boliti? 

Ivek - ja sam uvjerena da sam osjetila mog frajera iako mi je posteljica od ispred. I sama ginekologica je rekla da je nevjerojatno zivahan. Javi mi se nekoliko puta na dan. Isprva sam sumnjala da je rijec o tome, ali kroz razgovor sa mamom, svekrvom i sogoricom sam skuzila da nisam pogrijesila. I to mi bas bude tvrda kuglica na trbuhu na mjestu di me lupka i di se namjesti. Mali vragolan je to- na tatu  

Sony23- vidis meni je zelja za intimom povecana, a da ne spominjem da mi je i osjecaj puno bolji i jaci. Zbilja sam iznenadena s time. 

Chippica- ospotala te da su 54 kile previse?? Ja sam krenula sa 49 u trudnocu, sad sam na 53 i rijec mi nije rekla nit sestra nit ginekologica. Po meni je to sasvim ok za 4. mjesec trudnoce. A ti si vidim i vise od mene trudna. 
    Od vitaminskih pijem od Dietpharma Prenatal za vrijeme dorucka (u njima je pored ostalih vitamina i folna) i Twinlabov Magnezij prije spavanja. Spasio me od cestih bolova u maternici. Sad me isto zna stegnut, ali stegne kad zbilja ne pazim na sebe i ne mirujem. 
    Meni nisu noge problem nego sto se nakon dva koraka sva uspusem, kao da sam kopala. Smijesno je i meni samoj. 

Nama je iduci pregled 8.6. - sve smo si tu negdje narucene 

• Sony23
    18. Svibanj 2016. 15:03

Iskreno rečeno meni je to sve to previše danas. Pretjerivanju,  nisam primitivna ali brate mili pretraga vamo, pretraga tamo. I onda kad mi i spomene tako nešto "e hoćete ekstra test na to, pa na to, pa na to... " mislim se,ajde kad je u vezi djeteta ne zanima me cijena. Ali čak se i neradi o cijeni  (iako su ovdje jakoooo 'dobre' sve te cijene) koliko o pitanju "ajme jeli sad to u redu,jeli sad to".  Ponavljam mislim pozitivno, ali sve mi znamo da je uvik tu negdje u glavi ono tiho pitanje..a jeli stvarno sve u redu. Tila sam samo reći da smo sve mi zdrave , i da su naše matere bile zdrave bez triple i doubl testa i bez folne  i šta ja znam kojih pretraga. I sad tipa pitali su me dali želim pregled u 22.tj.bebinih organa (ekstra privatno) jer ovdje u Njem.imam 3 bespl. ultrazvuka,  i sad će bit taj jedan za organe baš namijenjen  (ali kao nije im aparat tako dobar, prevedeno plati pa ćeš i dobit pravi tretman) , i taj pregled bi me  došao između 220 i 250 eurica.  Rekla sam ,i ja i pretpostavljam svaka od nas bi dala 22 250 eura kad se radi o djetetu,ali ako nije potrebno ipak nije mala svota. Eto , i opeet sam se raspisala. Nažalost primjećujem da čak i kad se radi oko djece sve im je lova lova i da uguraju nešto još,  kao da prodaju teće.  Tužno. .

src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

tala
    18. Svibanj 2016. 16:27

ja sam prije, kao trudilica, tipkala na jednom drugom forumu gdje su jednoj mami rekli da dijete ima spinu. nisam nista znala o tome. mislila sam da je nemoguce da se dijete koprca na uzv, mase nogicama, lupa, a ima spinu. curica je kasnije prosla brojne operacije, pumpice, ortoze, no isto tako potukla je lijecnicke prognoze, propuzala, stala na svoje nozice. mama je dobila status njegovateljice i jako joj se posvetila, pa otuda i rezultati vjerujem. 

evo ministrica obecala 
    http://net.hr/danas/hrvatska/ministrica-juretic-obecala-od-1-rujna-svako-novorodence-ce-dobiti-1000-eura/

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

• katarinaa
    18. Svibanj 2016. 21:04

bog curke! netko je pitao ima li blizanaca na forumu, ja sam ta :-) danas sam ravno 15 tjedana.. iduci pregled je 24-tog. jel zna netko od kojeg tjedna se moze raditi uzv preko stomaka? prosli put me od vaginalnog uzv bolilo 5 dana :-(

Chippica
    18. Svibanj 2016. 21:49

Da curke, bas sam bila u depri jer ne znam biti gladna :( navodno sam naglo dobila kile pa to nije dobro. Startala sam s 48, a sad sam na 54, skoro 6. mjesec trudnoce...meni isto ne zvuci puno, bo!

Nego, evo ovaj tren dosla s posla, cijeli dan imam grceve kao da cu stvari dobit i boli me desni jajnik, bol se proteze na ledja, sad ne znam da nije bubreg mozda...sta bi to moglo bit? Sva sam uspanicena...
    Sad cekam malu da me krene lupkat, onda cu se valjda malo pripmirit.

Katarinaa-mislim da ti je to-to od vaginalnog uzv, od sad na dalje bi ti trebala preko busine gledat. Al ne kuzim zasto te vaginalni bolio, ne bi trebao...
    blizanceki, slatko :) 
    Tala-wohoo lovica za nasss ulalalala, samo opet me strah rano se veselit, s ovom nasom vladom nikad ne znas, jos cemo na nove izbore na kraju...
    Minnie-isto to i ja pijem :) samo magnezij-direkt. Rekla mi je da cu morat prenatale citavu trudnocu jer imam nisak hemoglobin.
    JaZmajac-neces pozalit 4d. Bebu se tako lijepo vidi, od kad sam bila stalno ju gledam na fotkama.  :)

Chippica
    18. Svibanj 2016. 23:03

Evo update-malecka lupa sve u 16, a mene jajnik ubija, ne mogu se uopce kretat normalno. Nadam se da sam se samo danas preforsirala. Idem lec i nadam se da ce sutra biti bolje...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.