Jutrooo!! Mi budne od 6, zenska se razbudila, brblja i igra se sa svojim zivotinjicama u lezaljci, a ja si mislim kak bih sve dala za jos sat vremena sna :-)
peglala sam jucer i pripremala stvari za selidbu pa sam bas umorna. Ali moje zlatno i nije bas :-D valjda ce odspavati bar jos sat vremena...
Kak su vasi (ovi malo veci :-)) sa spavanjem preko dana? Moja odspava mozda 2,3 puta po 15min. A izuzetak je jedino setnja kad odspava po sat vrem u marami. Kolica vec dugo vrijeme ne zeli, pogotovo kosaru- pretpostavljam jer nista ne vidi pa joj je dosadno..
Sofi, sve mi je jasno.. moja je imala grceve na najjace, a jedini lijek je mantrati- "proci ce, jos samo malo.."
Zmajac, bravoooo za pregled!! Koliko ima kila sada?
Super napreduju bebe, divno!!
Koala, ne brini se za cijepljenje, i mene je bilo frka.. al sam se tjesila da koliko mama i beba je to vec proslo- da budemo i mi :-) to je stvarno sekundica, a rijetko tko ima nuspojave na ovo prvo cjepivo!
Jutro cure, evo i ja poluotvorenih ociju. Sve se nekako nadam da ce se curka jos malo uspavati na ciki, ali ne da se. Mama bi rado jos barem pola sata odgulila.
Sofi ako nista, imat ce stolicu. Kapi poticu probavu (bar se meni tako cini) i stolica bude bas vodenasta.
Maya moja odspava isto 2-3 puta po 15ak min uglavnom u kolicima koja drzim u kuci. Kad negdje idemo onda spava u as i zna spavati u setnji barem pola sata-sat, ali nekad iznenadi pa odvali i po 2 sata, proslu subotu cak 3 sata u komadu sta me iznenadilo jer inace bude svega 15-20min.
Koala, a seces je u kosari ili as-u? Meni palo na pamet da probam da as-om, onda bi ipak nesto vidjela i mozda bi zaspala.. znam da u as-u smije biti cca 2 sata u komadu, to mi je dosta za setnju :-) jedino ne znam dali je premala za takvu setnju ili smije u as?
Eh, da- netko je spominjao i ovcicu :-) jel to ovcica Ewan? Dali funkcionira i smiruje? Vec je mjesec dana gledam, al cini mi se preskupo ako ne djeluje.. pa ako netko ima iskustva- molim recenziju :-)
Dobro jutro jedna trudnice, mamice i bebice! 🌞 hvala vam na cestitkama! Mama je bas bila sva u brizi 😊
Uf imali opet frkicu navecer. Nece i nece zaspati. Pa zaspi kad ju idem hraniti oko 23h i ako legnem s njom i š-š-kam i umirim se. Morala bi taj ritam na oko 22h prebaciti i bilo bi mi ok.
Budila se oko 2 pa oko pola 7 i malo ju podrig i kakacica mucilo pa je bila budna neko vrijeme ali eto do sad mama odvalila i ona pored mene jos spava. Idem si dorucak na brzala sloziti ali jos ljencarim.
Luckyme D kapi. Kao se ono zovu - Olival? Samo to je dala standard za sve bebe.
Maya sad ima 4430g 😊 prava velika cula!
Ja imam Ewana - ako je nervozna ful nema sanse da ju smiri. Ali ako je budna i dosadno joj bude onda gleda ovcicu ili ako joj malo fali do drijemeza onda zaspi uz nju. Samo nema sanse da ne skuzi da se ugasila 😖 cim se ugasi evo nje. Isto kao kad cure ugase bebama fenove haha.
Sofi pokakane pelene sve mijenjamo odmah. Ja osobno jedino ne ako spava vec neko vrijeme i znam da ce se probuditi relativno brzo. Ali ako je papala pa drijema i dogodi se - odmah je presvlacim.
Moja jos dosta pava po danu. Budi se papati i eventualno poigrati kratko i zaspi.
Zmajac, hvala na info :-) op, bome prava cura, bravooo!! Samo neka papa i raste...
Naisla sam sad na ovo na face-u:
https://m.facebook.com/groups/853159278054597?view=permalink&id=1181574185213103
Radionica za elasticne marame, ja sam bila dok je moja Mrva bila stvarno Mrva i super nam je bilo i puno nam je pomoglo :-)
Pozdrav cure, jel nam naša zadnja trudnica još u komadu? Neznalice neda se bebica van makar joj termin prošao. Drži se bit češ uskoro i ti sa njom.
Nama super noć, dva hranjenja i presvlačenja i to je to. I eto bez nezgode ujutro. Kupila sam jučer za probu u mulleru njihove pelene trojku pa ćemo vidjeti jel valjaju. Za sad su ok.
Ja isto odmah mjenjam pelenu čim čujem da je obavio i brišem ga s vodom i velikim blazinicama.
Veš ne odvajam,perem s našim, s praškom za bebe tekućim persilom i faksom i malo omekšivača za bebe. Jedino s muževim čarapama,to perem posebno i svoje,hehe.
Prijavljujem da mi je prestalo krvarenje, već par dana ništa, nadam se da se neće vratiti, ali zato se jo jedan tvrdoglavi končić od reza drži i tak boli kako me nije kad je friško bilo,koma.
Ovaj tjedan moram se kod gin naručiti na prvi pregled.
Jese se vi dolje sređivale, ja ovo okolo održavam ali baš tu gdje je rez me strah da se ne bi porezala pa infekciju dobila...
Moj mali se zadnjih dana muči da se pokaka,onako stišće jako i zacrveni se i tako par čuta prije kakača,ali nije tvrdo nego izađe vodenasto kao proljev. Sad neznam do čega je, jel mu se probava mijenja ili ja nekaj pojedem, jel jo kome tak?
I da, ja u šetnje idem ponekad s as ako nije preko 2 sata. Nama je konstrukcija kolica i sportski u stanu jer ponekad spava u njima i as isto jer ga tako donesemo iz auta u njoj,ne vadimo ga, tako ja sama ne mogu s drugog kata nositi i njega u as i konstrukciju da bi se u sportskom šetao,jedva i ovo dvoje nekako doteglim do auta a njega ne želim ostavljati samog u stanu dok odem do parkinga.
Maya meni as stoji samo u autu. Za setnju prebacim u kosaru. Ali cak i u as drzim rucnik u udubljenju da mrvica stoji malo ravnije i da ne krivi kicmicu. I po kuci koristim samo kosaru. Jedini problem mi je sta mrvica voli da je se ljulja i vozi. Cim stanem pocne se rastezati i otvarati oci - glumica mala. 😁
Pozdrav curke i bebice..
samo da se javim..turbulentan vikend..meni bio rođendan pa se svi sastali kod nas..došli svekar i sveki sa nečacima..u nedjelju njih otpremili pa došli moji isto sa 2 klinaca..a meni mali ludi jer nije navikao na toliko ljudi..2 dana nije spavao normalno..max 45min u kolicima kad sam izašla s njim van da ga maknem od svega..svi bi ga nosali, svi mu viču na uho, a on jadan samo plače i mene traži..mislim da sam ga držala na sisama svakih pola sata samo da ga maknem od svih..al preživio je..
jučer nam bila i godišnjica ali je tatek odlučio doći u 9 navečer tako da sam ja našu prvu godišnjicu provela sa svojim sinekom..
i još nam se i potrefila kulminacija grčeva pa nikako ne spava po noći..jadan se stalno vrti i cvili..baš ga boli..i sad se naravno i navikao spavat sa nama, nema šanse više ga vratit nakon noćnog papanja u koljevku :/
ali..sad je zaspao bez nošenja..na krevetu, ja uz njega i nakon 2min plača je zaspao..mogla bih to česće sad probavat jer je prešao 5kg (vagali ga na vagi za kolače koja je do 5kg- izbacilo samo error :))..i bili smo jućer prvi put u šetnji sa klokanicom..do a.malla i nazad..sat vremena spavao..ali imam osječaj da su me ljudi tak čudno gledali..valjda su navikli na bebe u kolicima..već pred kraj šetnje sam se osjećala ko trudnica s tolkom kilažom naprijed :)
čestitke novim mamicama!!!
sad čekamo još našu zadnju trudnicu ako se ne varam..
Sortiraj odgovore
Najstariji