Kako ste me nasmijale sa patronažnim sestrama. Za nepoovjerovati je da do mene još uopće nije bila.
Ok, ja sam bila u Petrovoj i sestre su mi tamo davale neke lagane instrukcije, pa je možda i do toga, stvarno nemam pojima. Znam da sam imala malo drugačiji tretman i režim nego većina drugih mama i na tome sam zahvalna divnom osoblju u Petrovoj bolnici.
U svakom slučaju: pelene se presvlaće minimalno svaka 3 sata-savijeti da dobro upijaju i da mogu durati i po dva, tri piškenja, do kakice (helooo?! tko bi pametna bio u svojoj pišalini ili dreku?!). Guza i pišo se operu i pobrišu mokrom krpicom, pa namažu nekom kremicom (Pavlovićevu su stavljale sestre u Petrovoj, Pavlovićevu stavljam i ja). Nema tu prevelike mudrosti. Režim je jednostavan koji beba treba usvojiti: presvlačenje, papanje i spavanje. Može i maženje ukoliko beba ne zaspi. Buditi bebu koja je dovoljno papala je doslovno kao da vas netko budi iz sna. Bebe postanu živčane i neurotične, a uz njih i mamice jer ih onda ne znaju smiriti.
Ok, tako su me naučile u Petrovoj divne sestre koje su tamo radile i moram reći da sam im vrlo zahvalna jer sam odmorna i naspavana mama.
Cure, koje se spremate na porod, sretno. Zapamtite: sve će se to zvati jučer i sve se isplati kada ste na kraju u svome domu sa svojom bebicom. Definitivno ništa prije toga nije bitno i ako je i bilo ružnih iskustava to se zaboravi. Za mene osobno je i porod i boravak u Petrovoj bolnici bio predivno iskustvu i ako ikada ponovno zatrudnim, definitivno će tamo roditi.
Ashley hvala ti! Ja isto idem u Petrovu i do sada imam samo rijeci hvale za sve sto sam tamo dozivjela!
Ali super je cuti ovako dobro iskustvo, ohrabruje!
Ja sam malenog budila svaka 3 sata dok nije vratio izgubljenu kilazu a sada ga pustim da spava i ide upravo tako, presvlacenje, hranjenje pa spavanje. Bas muz pita kad ce postat zanimljiviji, samo spava i jede :)
Samo da pitam mame koje doje, Izbjegavate li cokoladu? Ja nastojim pazit na prehranu ali cokoladu nikako da napustim...
Fluffy
Ajme meni se najvise jede slatko i pijem puno vode.Jedem ok sve ostalo - i juhe, voce, povrce, kuhano, ali cokoladu bas moram. I to sam zapela za onu s rizom. Mali ima dobru stolicu i nema alergija pa se nadam da je to sve ok. Drago mi je cut da nas ima jos s takvim apetitom :)
Ja sam upravo pojela dvi kocke Lindove čokolade!!
Al su too one veeeliku kocke!! Ko dva reda obične!!
😆😆😆😆
Ja po noći kad se budimo za hranjenje toliko budem gladna da nešto moram pojest i to su obično keksi s čokoladom, tofife i sl :D
Samo sam primjetila prvih dana kad sam ja jela dosta kompota od sljiva, jabuka, smokava da je i on imao redovitiju stolicu, a cim sam prestala to jest i navalila na cokoladu i njemu se prorijedila stolica. Prije je nakon svakog obroka kakio a sad samo jednom dnevno. Ne znam sad jel do toga..
I jos nesto, jeste oprale kosu? Ja jos krvarim pa nisam iako inace za vrijeme stvari je perem..
Ajmo cure jel misle te vase bebice van?? :)
Fluffy
Ja sam normalno prala kosu, tj. u bolnici nisam, al čim sam doma došla sam ju oprala.
Sortiraj odgovore
Najstariji