Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Branchi
    15. Rujan 2015. 09:33

Za prvu setnju su nama na tecaju rekli da bi bilo pozeljno da nije ispod 10 stupnjeva i da idemo kad smo spremni.
    prije je to bilo kao cekaj mjesec dana itd, ali sad znam da curke idu nakon 10-ak dana, 2 tjedna. ja cu jos pitati u bolnici ako imaju neku sugestiju.

isto se nadam lijepoj toploj jeseni pa da mozemo setati svaki dan. ako bude i kisa, imamo onu navlaku za kolica, mozda taj zvuk i uspava bebicu, ko zna :)

shimmer
    15. Rujan 2015. 10:04

drage buduće mame,

beba se od prvog dana u autu vozi isključivo i samo u autosjedalici prilagođenoj bebinoj dobi.
    znam da nam u as izgledaju zgureno i neudobno, ali as je ono što je za njih najsigurnije.
    za skroz male bebice postoje i posebni spužveni umetci za as (često dio same as) kako bi beba u njoj bila pravilno namještena. 
    http://intheknowmom.net/wp-content/uploads/2012/11/hug-me-joey-review-1024x526.jpg

košara ne služi za prijevoz djeteta u autu ni kad je pričvršćena za sjedalo.
    dijete u njoj i kod najobičnije brzine i kočenja može tresnuti od rubnu stranicu, čak i ako je ono unutra vezano (a većina roditelja ipak nema sigurnosne remenčiće za košaru).

pogledajte ove videe. sigurna sam da će vam biti odmah vidljivo u čemu je beba sigurnija.
    https://www.youtube.com/watch?v=tgHj1NimTXQ&amp=&feature=related
    https://www.youtube.com/watch?v=WdBRPiNJC7s&amp=&feature=related

isto tako, dijete se vozi suprotno u smjeru vožnje na stražnjem sjedalu, iznimno na prednjem suvozačkom ako se isključi zračni jastuk. djetetova kralježnica i vratni mišići nisu sposobni apsorbirati udare i trzaje kad bi se ono vozilo u smjeru vožnje. 

naravno da će odluka na kraju biti na vama, i da "svatko ima pravo na svoje mišljenje", ali kod prijevoza djece postoje mišljenja, preferencije i činjenice

želim vam lake porode, zdrave bebice i siguran dolazak kući   

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

kneginja
    15. Rujan 2015. 11:54

jutro curke :)

ja jutros bila kod dr na ctg i na razgovoru...i ipak se čini tj ne čini se hahaha vec definitivno u ponedjeljak ostajem u bonici....Pričala sam sa šefom odjela...vezano za inducirani porod koji mi preporučuju..on čak nije na tom nivou daga samo preporučuje nego kaze da je potreban..radi gestacijskog..da se za svaki slučaj smanji bilo kakva prijetnja ili rizik za dijete a nabroja ih je ohoho...a kad mi je spomenuo smtr djeteta u 39 tjednu jer moze naglo doc do slavog protoka krvi i kisika...automatski sam pristala...šta da radim...on mi je ipak mjerodavan i iskusan...i nekako zvuči realno

pitala sam ga ,dodlovce,koliko brutalno to bude...kaze..porod kao porod...samo se (ukoliko i dalje ostanem skroz zatvorena) prije gelovima omeksava tkivo i čeka da cerviks skroz nestane...pa bi se nakon toga trebala i otvarat jer sluze kao i tome...a zatim svesvojim redom kao na klasičlnom porodu.Moram rec da me je malo smirio..bar mi je to nekako ljudski dočara :D i reka da u sljedeci tjedan kad dodjem na ctg(ponediljak) ponesem stavri..i ostajem i lagano krecemo s induciranjem...s tim da moze bit isti dan..al moze i potrajati..svakako zeli me imat pod kontrolom

Glede ove teme sa sjedalicama...bit cu iskrena i priznat da sam daaavno prije znala necake vozit svakojako...al tada ni pameti ni brige...pogotovo kad dite ne bi tilo sjest samo...ma ko ce se sa tim zezat....Ali od kad znam da cu imat svoje vlastito..mozak mi se okrenuo 180 stupnjeva...upravo sam uzasnuta sama  sobom koliko sam znala bit neodgovorna...i kako sam znala odmahnjivat rukom.Mozemo mi pričat sta ocemo...ali pizdarija se desi u roku bzzz...Znam da nije misto ni vrime..ali je vezano za temu...Tocno prije dva tjedna sam bila na sprovodu frendicinoj kćerkici od nepunih 5 godina...zivot izgubila jer nije bila vezana propisno...tata "kriv" jer mu se omaklo taj put. Užas...

Jos jedna stavr za nas jesenske mame...čitala sam negdje a i frendica mi je preporučila...za šetnju...ukoliko ne bude hladno a bide bar malo svjetla i sunca..da idemo sto prije...jer bebama rodjenima u tmurnu jesen ponestane vitamina(?mislim da je D) jbga zaboravila sam al je jako bitan za daljnji razvoj i mozga i općenito djeteta...pa je kao super kad god nije prehladno bebača na svjetlo...

Eto ako Bog da ja cu rodit isuci tjedan (brrrrrrrrr)..pa se nadam da cu uspit jos cili deseti migat u šetnje :D

Anci2225
    15. Rujan 2015. 12:07

Evo mene s pregleda.

Skroz sam zatvorena, curka se okrenula na pravu stranu, radila vaginalni bris i u ponedjeljak put TA Petrova.

I imam lagane kontrakcije (za koje sam ja mislila da se curka migolji a ne da su kontrakcije ). Pravi tutlek. Ko da nemam vec jedno dijete 

Branchi
    15. Rujan 2015. 12:14

znaci Kneginja, ti si slijedeca :) mi smo sve ostale cini se zatvorene :D
    ja cu vidjet u petak jel ima otvaranja i trudova pa javim :)

za sjedalicu se slazem, mi kako imamo nesto stariji auto, najsigurnije je staviti je naprijed i iskljuciti airbag. Sa strane roditelji svi kao preporucuju neke improvizacije i mi im samo smireno odgovaramo - razumijemo da se i vasa malo micala i da ste stavljali tako i tako, ali mi zelimo bez improvizacija i onako kako treba.

Anci, u Petrovu ti je najbolje doci vec oko pola 8, 8 jer sto kasnije dodjes, duze cekas i jos upadnes u pauzu :)

kneginja
    15. Rujan 2015. 12:18

da izgleda da sam sljedeca :D brrr nemate pojma kako sam u panici..a ne znam ni sma od čega...da ce bolit svjesna sam....valjda me je strah oce li sve proc ok ...al isto mi malo olaksanje sta ce brzo :D ..Nista ja to jos ne virujem ahahha :D

e da iskusne rodilje dal je koja bila ikad u doticaju sa tim gelovima za otvaranje i meksanje tkiva....morat cu to dobro proučit :D

panikaaaaaaaaaa totalnaaaaa :D

Fluffy2
    15. Rujan 2015. 12:34

Joooj kneginjaaaa :)
    Neka su oni tebe smirili, ja isto mislim da ih trebamo pustit da rade svoj posao koliko god nama nesto bilo realno ili nerealno.

Ja isto ne mogu vise ocjenit jesu pokreti ili kontrakcije, isto je u petak pregled i treci po redu ctg.

Meni je najbolja utjeha kad mi netko kaze ajde sve su rodile pa ces i ti! A tako i je.. :)

Fluffy

Branchi
    15. Rujan 2015. 12:54

da, ne znam jel bolje da znas kad ides ili da te iznenadi pa ne stignes razmisljat :D
    u svakom slucaju Kneginja javi nam dojmove i kako je isao proces kad stignes :)

slatko iscekivanje :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.