Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anci2225
    09. Rujan 2015. 07:37

Citam i umirem od smijeha 
    Stvarno niste normalne.
    Ja idem sljedeci tjedan na briseve pa cu vidjeti sta ce biti.

Ali pripremite se i na klistir kad idete radjati 

Pupa5
    09. Rujan 2015. 08:29

Beta hemolitički streptokok grupe B (BHSB) najvažniji je uzrok neonatalnog obolijevanja i smrtnosti u SAD. Uzrok bolesti je Streptococcus agalactiae, gram-pozitivni mikroorganizam koji naseljava rodnicu ili završno debelo crijevo. Javlja se u oko 10-30% trudnica.

Godišnje u SAD BHSB uzrokuje oko 1,200 slučajeva invazivne boelsti, osobito sepse i pneumonije, tipično unutar 24-48 sati od porođaja. Glavni rizični faktor je je majčina kolonizacija bakterijom. 

Dva su moguća pristupa za prevenciju BHSB infekcije u novorođenčadi: testiranje svih trudnica pred kraj trudnoće i primjena antibiotika tijekom porođaja. Testirati treba sve trudnice između 35 i 37 tjedana uzimanjem brisa rodnice ili rektuma. Intrapartalna antibiotska profilaksa preporučuje se za žene koje imaju pozitivan test i onima koje su prethodno rodile dijete s BHSB infekcijom ili su tijekom trudnoće u urinu imale BHSB.

Profilaksu treba dati i ženama u kojih bris nije učinjen, a koje su rodile prije 37 tjedana trudnoće, imaju temperaturu tijekom porođaja ili prsnuće plodovih ovoja 18 sati ili više. Za profilaksu se primjenjuje intravenski kristalni penicilin 5 milijuna jedinica, a zatim 2.5-3 milijuna svaka 4 sata do porođaja. Gotovo redovito se ipak primjenjuje alternativna terapija ampicilinom 2 g intravenski, te se ponavlja svaka 4 sata u dozi od 1 g do porođaja. Trudicama koje su alergične na peniclin, može se dati cefazolin ili klindamicin ili vankomicin, ovisno o osjetljivosti bakterije.

Ashley
    09. Rujan 2015. 08:38

Jutro...
    Bila na ultrazvuku u 7.45, sada na ogtt. A nadala sam se izbjeći to testiranje. 
    Sinoć sam se vratila sa mora, samo radi tih pretraga. Kupaonica je u rasulu, cijevi povađene, nema odvoda, wca, ničega , prestrašno. 
    Gladna , jer sam nataše od jučer od 19 . Nisam niti spavala, u 3 se probudila, mm hrkao....ma fuckingkatastrofa....a vi o nekom rektalnom brisu, ma wtf? Uopće ne želim znati, razmišljati o tome!!

bi ili ne bi epi?!
    Definitivno biram epi !

Trebam  danas izdržati u stanu, majstori do 5, nema vode, nema wca, uopće...i sutra opet putujem na more. Otišla bi ja i danas, ali si sve mislim da neću biti u stanju voziti narednih 4 sata. Radije idem kupiti novi štednjak.

Ashley
    09. Rujan 2015. 08:40

Pupa 5, hvala na ponašanju

kris555
    09. Rujan 2015. 08:42

Ja sam radila taj bris na streptokok prosli tjedan i gin ga je napravila vaginalno, tak da to ovisi o doktoru ;) mozda da napomenete da zelite vaginalno? 

Branchi
    09. Rujan 2015. 08:58

jutro svima :)

meni je bris radio ginic vaginalno sredinom 32 tjedna i bio je negativan.....kako sam poslje toga krenula s pregledima u bolnici, nitko mi nije napominjao da bi trebala ponoviti u 36/37 tjednu, pa sad ne znam, pitat cu na pregledu u petak - onda ce mi bit 38.5 tjedana....sta vi mislite??

postam slicicu iz ulaska u 38 tjedan - uzivo mi se uvijek trbuh cini veci heheh:

..tu je i slicica baby zone, tj.kinderbeta - vec smo ga slozili sa svim detaljima i prekriven je onda sa plahtom dok ne dodje mali gospodin :) mama mi je sivala ovu prvu posteljinu, navlaku za zastitu, ove dzepice sa strane za igracke ili kremice i dio igrackica :) jos kasnije stize neka folija na zid:

.....fascinantno mi je kako ginici imaju sve razlicite savjete za nas - neki rade briseve ranije, neki kasnije, neki uopce ne....ogtt isto sam ja radila 2x, zadnje u 6 mjesecu i nije me slao poslje, a vas neke salju, znam cure koje nikad nisu isle....ne kuzim zasto to ne unificiraju, a ne da smo ovako pune pitanja.

Branchi
    09. Rujan 2015. 09:00

.e da, i meni je termin 23.9., pa pretpostavljam da sam u nekom drugom valu sad, no vidjet cemo...bas imam feeling da cu prenjeti, ne znam zasto.

jedino me muci to sto bi rado da mi pregledaju plodnu vodu, dal je sve ok (da, citala sam svasta pa me to sad okupira), al ne znam u kojem to trenu ide, mislim da kad se tek krenemo otvarati, a to mi se cini da mi ide turbo sporo :)

Ashley
    09. Rujan 2015. 09:09

Pupa 5, hvala na ponašanju

Branchi, moj gin je rekao da ne moram na ogtt, ali tu u Petrovoj su rekli da i to obavim. Nisam sretna, ali ne da mi se oko toga prepucavati

Valjda nema pretrage koju nisam obavila, a briseve sam radila prije dva tjedna i to si treći otkako sam trudna i nisu mi ništa našli .

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.